http://didshahr.ir/253296

01:23 :: 1401/08/14

در این مطلب با طرز تهیه برخی غذاهای ایرانی آشنا می شوید.

بهترین غذاهای ایرانی

Top 20 Persian food that you should try when traveling to Iran - Eavar  travel

طرز تهیه بیش از ۱۵۰ غذا در لیست غذاهای ایرانی رضیم.

مرغ شکم پر در فر
مرغ رژیمی
مرغ ترش شمالی
مرغ بریان بدون فر
مرصع پلو
ماهیچه مجلسی
ماهی کبابی
ماهی قزل آلا
ماهی شکم پر
ماهی سرخ شده
ماهی زعفرانی
ماهی در فر
ماش پلو
لوبیا پلو با مرغ
لوبیا پلو با گوشت
لوبیا پلو
گوجه پلو
گشنیز پلو
گردو پلو
کیک اسفنجی با شیر
کوکوی کدو
کوکو مرغ
کوکو گوشت
کوکو سیب زمینی
کوکو بادمجان
کوفته نخود
کوفته مرغ و زرشک
کوفته تبریزی مجلسی
کلم پلو شیرازی
کشمش پلو
کته میگو
کته گوشت و هویج
کته قالبی
کتلت ماهی
کتلت گوشت
کتلت قارچ
کتلت شیرازی
کتلت سیب زمینی
کتلت سویا
کباب مُشتی اصفهانی
کباب لاپلو
کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده
کباب قفقازی
کباب دنده
کباب حسینی
کباب چنجه
کباب ترش
کباب تابه ای
کباب بناب
کباب برگ
کباب بختیاری
کئی پلا مازندران
کوکو سبزی
کلم پلو شیرازی
کشک کدو
کته با قلوه گاه گوسفند
کتلت مرغ
قیمه نثار
قیمه لاپلو
قیمه شاه عباسی
قلیه ماهی
قلیه تن ماهی
قاطی پلو
فلافل گوشت
فطیر (نان شیرمال)
عدس پلو مجلسی
شیشلیک
شیرین پلو
شله زرد
شلگه (کته مرغ)
شکر پلو
شامی رودباری
شامی ترش همدانی
شامی ترش گیلانی
شامی
سوتی پلو (اردبیل – آذری)
سمبوسه گوشت
سماق پلو
سبزی پلو با ماهی
ساندویچ کتلت
ساندویچ کباب کوبیده
ساندویچ کباب تابه ای
سالاد خسروشاهی
سالاد الویه مرغ
سالاد الویه
زیره پلو کرمانی
زرشک پلو با مرغ
رول بادمجان کباب
رنگینک (بندری، جنوبی)
رشته پلو با مرغ
رشته پلو با گوشت (مانی پلو)
دیزی سنگی قهوه خانه ای
دو پیازه میگو
دمپختک
دمپخت ماش
دمپخت کلم و عدس شیراز
دلمه کلم
دلمه بادمجان
دلمه با سس گوجه
خورشت هویج
خورشت ماست اصفهانی
خورشت گردو
خورشت کنگر
خورشت کرفس
خورشت کدو بادمجان
خورشت کدو حلوایی
خورشت قیمه بادمجان
خورشت قیمه
خورشت قورمه سبزی
خورشت قلیه ماهی
خورشت قارچ
خورشت غوره مسما
خورشت سیب زمینی با گوشت
خورشت سیب ترش
خورشت ریواس
خورشت پرتقال
خورشت به آلو
خورشت بامیه
خورشت باقلا با ماست
خورشت بادمجان
خورشت انار (ناردون)
خورشت آلو و اسفناج
خورشت آلو مسما
خورشت آلو
خورش خلال کرمانشاهی
خوراک میگو (دوپیازه میگو)
خوراک مرغ و سبزیجات
خوراک مرغ
خوراک ماهیچه گوساله
خوراک گوشت و دنبه
خوراک گوجه سیب‌ زمینی
خوراک گوجه بادمجان
خوراک کوفته‌ریزه
خوراک سبزیجات
خوراک زبان گوساله سس قارچ
خوراک ران گوسفند
خوراک بلدرچین
خوراک بامیه بادمجان
خوراک (خورشت) گل کلم
حلیم بادمجان
چی کوفته ترکیه
چلوگوشت زعفرانی
چلو گوشت گوسفندی
چلو بوقلمون
جوجه کباب
ته دیگ مرغ زعفرانی
ته دیگ زعفرانی
ته چین هویج
ته چین مرغ و بادمجان
ته چین مرغ
ته چین ساده
ته چین بادمجان و قارچ
ته انداز مرغ
تاس کباب
پلوی سه رنگ
پلو مخلوط (گوشت یا مرغ)
پلو شوشتری
بندری گوشت
بریانی گوشت
بریان (بریونی) اصفهان
باقالی پلو با مرغل اپلویی (دم پز)
باقالی پلو با ماهیچه (سبزی پلو)
بادمجان پلو
اشکنه ماش
اشکنه تخم مرغ اصل تهرونی
اشکنه تخم خربزه
اشکنه بادمجان و کشک
اسکندرکباب با گوشت چرخکرده
استانبولی پلو
آلبالو پلو
آش جو
آبگوشت سنتی تهرونی
آبگوشت اصیل ایرانی

طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

ما برای درست کردن دلمه برگ مو نیاز به یک استکان لپه معادل ۱۷۰ گرم لپه داریم ناگفته نمونه که این لپه باید کمی از قبل پخته بشه ولی کاملا پخته نشه. لپه رو خیس کردیم و آبش رو گرفتیم که باد نداشته باشه مقداری آب سرد یادمون باشه که حتما آب سرد باشه داخل قابلمه میریزیم و به لپه اضافه میکنیم و زیرش رو روشن میکنیم میزاریم لپه­مون نیم پز بشه به همون میزان یعنی یک استکان معادل ۱۷۰ گرم برنج معطر که خیس کردیم میزاریم با مقداری آب نیم پز بشه. کامل پخته نشه چون اگه کامل پخته بشه حالت خمیری به خودش میگیره. وقتی با مواد دیگه شروع میکنه به پختن حالت خمیری بهش دست میده.

یه مقداری کمی آب میریزیم روشن میکنیم و میزاریم بپزه. در قابلمه­هارو میزاریم،اول نیم­باز میزاریم چون کف میکنه و وقتی کف میکنه سر میره.

ما برای ادامه کارمون نیاز داریم به پیاز که ما ۵ تا پیاز نسبتا بزرگ رو نیم­خلال ریز کردیم کمی روغن بهش اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه رو میریزیم روی پیازمون که هم خوشرنگ میشه و هم خوش­طعم.

خب تقریبا نصفی از زمانی رو که ما نیاز داشتیم پیاز رو سرخ کنیم گذشته بود یعنی یک دوم زمان گذشته یک دوم آخر ما زرچوبه رو اضافه کردیم.

تو این فاصله که ما گذاشتیم پیازمون کاملا سرخ بشه اینجا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ­کرده داریم.برای اینکه گوشت چرخکرده ما به صورت گوله گوله نشه کمی بهش آب اضافه می­کنیم با یک قاشق یا چنگال فرقی نمیکنه گوشت چرخکرده رو توی آب کاملا باز می­کنیم. حالا موقع درست کردن متوجه میشید که چه تفاوتی باهمدیگه میکنه.

یعنی این دیگه به هیچ عنوان گوله گوله نمیشه.خب گوشتی که توی آب باز کردیم رو کنار میزاریم و منتظر میشیم

خب مقداری سبزی ترخون داریم،گشنیز،پیازچه،تره،جعفری،مرزه و شوید تمام اینها هرکدوم ۱۵ گرمِ که اگر وزنه ندارید میتونید از هرکدوم یک پیاله بردارید. تمام این سبزی هارو خرد میکنیم به اندازه­های که نه خیلی ریز باشه نه خیلی درشت و قاطی می­کنیم. پر سبزی بودن دلمه هیچ مشکلی رو ایجاد نمیکنه بلکه خیلی هم خوشطعم و خوشمزهش میکنه. مقدار پیازچه و تره ۲۵ گرمِ که مجموعا میشه ۵۰ گرم اما بقیه سبزیها ۱۵ گرم یعنی یه مقداری کمتر از تره و پیازچه.خب اینم از سبزی.

گوشت رو که با مقداری آب حل کرده بودیم به تابه­مون اضافه میکنیم و باهم مخلوط می­کنیم.

دو قاشق­چایخوری فلفل سیاه و سه قاشق چایخوری نمک دریا و مابقی زردچوبه­مون رو اضافه میکنیم که مجموعا سه قاشق چایخوری بود یه مقداریش رو با پیاز تفت داده بودیم اضافه کردیم و یه مقداریش هم برای گوشت اضافه میکنیم که اینا خوب طعم بگیرن. و یک قاشق چایخوری زعفرون داریم که کاملا دلبخواهیِ که ما اضافه میکنیم برای طعم و عطرش.اینجا ۵ قاشق چایخوری گل­محمدی داریم که اینرو آخر اضافه میکنیم

توی فصل بهار که گوجهسبز هست میتونیم برای ترشیش از گوجهسبز استفاده کنیم اما اگر فصلی بود که گوجهسبز نداشتیم میتونیم از زرشک استفاده کنیم.اگر زیاد ترش دوست نداریم از یکیش استفاده میکنیم و میتونیم هم اگر فصلش نبود فقط از زرشک استفاده کنیم درصورتیکه کاملا اختیاریه. گوجه­سبزها رو کوچیک ریز میکنیم

ما برای اینکه یک دلمه خوش فرمی رو داشته باشیم ته برگ هارو با قیچی آشپزخونه میبریم و میشوریم و بعد مرتب روی هم می­چینیم. اگر دلمه خوشگلی میخواین سعی کنین پشتش رو مواد بزارین و روش بیرون باشه.

حالا تو این مرحله برگه­امون رو آماده میکنیم شعله کوچیک گاز رو روی حرارت کم تنظیم میکنیم.آبجوش رو به حدی میریزیم که روی برگ­هامون رو بپوشونه و میزاریم روی شعله گاز بستگی به نوع برگ داره که بزاریم روی حرارت به اندازهای که قابلمه تقریبا داغ بشه و حرارت ببینه یا اینکه همین آبجوشی که ریختیم کافی باشه.بعضی از برگه­ها همون آبجوش رو که میریزی کفایت میکنه یعنی فقط شما کافیه یه در براش بزاری با بخار خودش تغییر رنگ بده و راحت تر شما میپیچی و موقع پیچیدن دلمه شما برگبینتون پاره نمیشه. خب برگ­هامونو میزاریم تو آب باشه تا وقتیکه بخوام دلمه­هامو درست کنم.

خب زیر تابه گوشت و پیازمون رو خاموش می­کنیم و درصورتیکه خاموشِ برنج رو بهش اضافه میکنیم برنجمون نیم­پز شده نه کاملا پخته نه کاملا پخته نیست لپه­مون اما کاملا پخته­است اما له نشده.

لپه رو میاریم و به موادمون اضافه میکنیم

برای مشاهده کامل ویدئو طرز تهیه دلمه برگ مو به سایت رضیم مراجعه کنید.

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی

کوفته تبریزی:

جوجه: ۱ عدد

پیاز: ۱ عدد

پیازخلالی: ۲ عدد

زرشک: ۲ مشت

گردو: به دل­خواه

تخم­مرغ آب­پز: ۳ عدد

آلو: ۱۵ عدد

لپه: ۱ پیمانه

برنج: ۱ پیمانه

گوجه­فرنگی: ۴ عدد

پیازنگینی: ۲ عدد

رب: ۴ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۴ قاشق چای­خوری

نمک: ۳ قاشق مرباخوری

فلفل سیاه: ۳ قاشق چای­خوری

فلفل قرمز: نوک قاشق چای­خوری

زعفران: به میزان لازم

گوشت چرخ کرده: ۸۰۰ گرم

گشنیزخشک: ۱ قاشق غذاخوری

ریحان خشک: ۱ نیم قاشق غذاخوری

ترخون خشک: ۲\۱ قاشق غذاخوری

مرزه خشک: ۱ نیم قاشق غذاخوری

تره خشک: ۱ قاشق غذاخوری

جعفری خشک: ۱ قاشق غذاخوری

ما برای کوفته تبریزی نیاز به نیاز به یک مرغ داریم یه جوجه البته چون زیر یک کیلوگرم میشه جوجه. نمک می­زنیم تا مرغ­مون بی نمک نشه یه مقدار هم فلفل می­زنیم.

درمدتی که داریم مرغ رو مرینیت می­کنیم ما ابتدا باید لپه و برنجی­رو که داریم رو باید بزاریم بپزه. لپه­مون یک پیمانه­ست برنج هم یک پیمانه. دوستان عزیز این­هارو باید جدا بزاریم بپزه به دلیل این­که برنج لعاب میده و مانع پخت لپه­مون میشه.داخل هردوتاشون آب می­ریزیم و می­زاریم که بپزه.

خب مرغ رو با نمک و فلفل مرینیت کردیم که توش یه طعمی داشته باشه و شکمش رو با تخم­مرغ­هایی که از قبل آب­پز کردیم و آلوهایی که از قبل خیس کردیم حدود ۱۰ الی ۱۵ عدد آلو داریم و زرشک هایی که از قبل شستیم و خاکش رو گرفتیم آبکش کردیم و آوردیم که استفاده کنیم گردو به میزان لازم پیاز­هام که از قبل خلالی ریز کردیم اونم داخل جوجه می­ریزیم.

خب بعد از این­که کاملا شکم مرغ­مون رو پر کردیم میایم و این رو می­دوزیم با نخ و سوزن کاملا تمیز تا موادش ازش بیرون نیاد البته ناگفته نمونه ما یه نخ زخیم لازم داریم ولی هر نخی که تونستیم اینو می­تونیم بدوزیم و بزاریم بپزه. بال­هاشم می­بندیم یا می­دوزیم فرق نمی­کنه و این همه جا فیکس می­شه و با فیکس شدنش دیگه حرکت نمی­کنه. ما همونطور که اینو بپزیم همون موقع می­تونیم اینو باز کنیم. خب مرغ­مون رو که مرتبش کردیم می­زاریم داخل قابلمه و یه مقداری آب بهش اضافه می­کنیم یه مقدار زعفرون هم بهش می­زنیم تا یه ذره تغییر رنگ هم داشته باشم این دیگه خیلی مهم نیست می­تونیم این کارو انجام بدیم می­تونیم ندیم. اینو می­زاریم به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بپزه. چون جوجه­ست زود می­پزه این توی خود کوفته هم دوباره قراره پخته بشه.

دوستان در این فاصله­ای که مرغ ما آب­پز می­شه ما سسش رو آماده می­کنیم.

زردچوبه ۱ و نیم قاشق چایخوری اضافه می­کنیم و رب.

یه سری از دوستان سوال می­کنن چرا من به روش شما رفتم اما باز هم رب من تیره شد، همین زمان مهمه ببینید وقتی­که ما داریم کاری رو انجام می­دیم اگر یه ذره ما با تاخیر این کارو انجام بدیم حالت نیمه سوخته می­گیره رب ما یعنی تیره می­شه اون روشنی خودش رو از­دست میده ما تازمانی که این رو هم­میزنیم بوی خامیش ازبین بره و اون رنگ روشن رو به روغن پس بده. باز هم کمی روغن اضافه می­کنیم،

۴ قاشق غذاخوری ما رب داشتیم که این رو برای سس کوفته­مون داریم آماده می­کنیم، باید سس کوفته آماده باشه بجوشه و اگر ما اومدیم کوفته­رو بندازیم حتما باید در حال جوش باشه. وقتی­که رنگ رب­مون پس داد و به این حالت رسید ما می­تونیم مرحله بعدی کارمون رو انجام بدیم. حالا توی این مرحله ما زعفرون رو باید اضافه کنیم زیاد اضافه کنید که هم طعم­ش خوب باشه هم عطرش. ۴ تا گوجه­فرنگی داشتیم که اونارم خرد کردیم و اضافه می­کنیم. ۲ قاشق چای­خوری­ هم نمک اضافه می­کنیم پیاز داغ نگینی­هم که از قبل آماده کردیم اونم اضافه می­کنیم که ۲ تا پیاز بزرگ بود و فلفل سیاه که ۱ قاشق چایخوری داریم. خب عالی، این دیگه بهترین مرحله­شه. آب­جوش رو اضافه می­کنیم اگر تو مرحله رب دقت کنیم رنگ سسمون عالی میشه پس نوع تفت دادن رب خیلی اهمیت داره. اما چون وقتی کوفته­مون رو می­ندازیم باید تا نصفه تقریبا تو آب باشه وگرنه تمام­ش رو نباید بگیره بخاطر همین به مقدار لازم آب­جوش اضافه می­کنیم.کمی هم زرشک به سس اضافه می­کنیم و می­ریم سراغ مرحله بعدی.

دوستان عزیز ما این­جا ۸۰۰ گرم گوشت­چرخ کرده داریم که ۶۰۰ گرم­ش گوشت گوساله بدون چربی هیچ فرقی نمی­کنه کدوم قسمت گوشت باشه و ۲۰۰ گرم هم گوشت گوسفندی که اونم باید بدون چربی باشه هیچ فرقی ام نمیکنه کدوم قسمت باشه. این گوشت با برنج پخته شده و لپه پخته شده رو می­ریزیم داخلش و می­خوایم باهم­دیگه اینارو میکس کنیم. خب یه بخشی از موادمون رو می­ریزیم تو دستگاه مولینکس­مون و با گوشت میکس می­کنیم. باید این­ها خوب باهم میکس بشن تا چیزی که مدنظرمون هست ازش به­دست بیاریم. سخت ترین مرحله­ش همین مرحله میکس­ش هست.توی این مرحله همه این­هارو که چرخ کردیم باید باهم ورز بدیم وقتی که داریم ورز می­دیم ادویه­هارو اضافه می­کنیم که هم­زمان با ورز دادن ما این­ها هم خوب ورز بخوره و به خورد گوشت بره. نمک،زرچوبه که طعم زخم گوشت رو می­گیره ۳ قاشق چایخوری اضافه می­کنیم، فلفل سیاه ۲ قاشق چای­خوری و فلفل قرمز نوک قاشق چای­خوری و تمامی سبزی­ها باید به صورت خشک باشه که استفاده کنیم اگر خشک باشه بهتره به دلیل این­که اون سس آب داره و باعث می­شه که کوفته ما آب­دار بشه و باز بشه. تره کوهی ۱ قاشق غذاخوری

جعفری ۱ قاشق غذاخوری

گشنیز ۱ قاشق غذاخوری

ترخون نصف قاشق غذاخوری

مرزه ۱ و نیم قاشق غذاخوری

و ۱ و نیم قاشق غذاخوری ریحان می­ریزیم

ما این­هارو باهم­دیگه باید کاملا ورز بدیم و یک­دست­شون کنیم.

دوستان حالا مرغمون­ هم آماده­ست و نخ پاها و بال­هاش رو باز می­کنیم.

این خمیر یا موادی که به عوان مواد کوفته درست کردیم بخشیش رو برمی­داریم و برای زیر کوفته­مون در­نظر می­گیریم اینو آماده می­کنیم برای زیر کوفته­مون می­زاریم داخل کاسه و صافش می­کنیم و مرغ رو می­زاریم وسط مواد و با بقیه مواد کوفته شروع می­کنیم به پوشوندن مرغ.

این کوفته رو لازم نیست حتما تو مجالس خاص­مون که هست رو این­رو با مرغ و وضعیت درست کنیم وگرنه این رو می­تونیم فقط کوچیک اونقدر ورزش بدیم که دیگه هیچ ترکی روش نباشه و با دست­مون سوراخ کنیم لاش هرکدوم از موادو خواستیم بزاریم و دوباره اینو بپیچیم و دوباره ببندیم اینو برای تک­نفری هم میشه درست کرد.

آلو­هارو می­ریزیم توی آب سس­مون مابقی زرشک­هامون رو اضافه می­کنیم، سبزی مرزه و ریحان خشک هم اضافه می­کنیم.

خب ما کامل مرغمون رو با مواد کوفته می­پوشونیم از دست استفاده می­کنیم که نچسبه و راحت بتونیم شکلش بدیم، می­گیریم دست­مون و شروع می­کنیم به کامل گرد کردن و بستن جاهایی که بازِ باید حتما جاهایی که بازه بسته بشه و ترک­هاش گرفته بشه وگرنه از همون­جاها باز میشه کوفته­مون برای اطمینان این­که باز نشه از یک پارچه استفاده می­کنیم که مخصوص کوفته است. اگر کوفته کوچیک درست کنید هیچ کدوم از این چیزارو ندارید اما اگر بخواید به این سطح و به این اندازه کاملش رو بخواین درست کنید تقریبا نیاز به پارچه داریم جنس پارچه­مون نخی هست یه نوع تنظیف مشبک مشبک هست. پارچه رو می­بندیم چون مرغ کاملا گرد نیست با پارچه خوب می­بندیم و می­زاریم داخل سسی که آماده کردیم و حدود ۴۰ دقیقه با شعله متوسط

می­زاریم که این آماده بشه. اولش درب رو نمی­زاریم ۱۰ دقیقه که گذشت می­تونیم دربش رو بزاریم.

برای این­که این سس داغ تمام کوفته­مون بگیره ما نیاز داریم که آب رو بدیم روی کوفته، ما چند دقیقه آب رو روی کوفته می­ریزیم که بیاد روی کوفته­مون رو بگیره و بعدش دیگه دربش رو می­زاریم کاملا بپزه.

منبع : سایت rezim.ir

مطالب دیگر
  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/253296

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *