http://didshahr.ir/264690

01:47 :: 1402/08/23

فوت ٣ زن در یک روز هنگام انجام جراحی لاغری‌ و ‌زیبایی، بهانه‌ای شد تا درباره عوامل روان‌شناختی گرایش به جراحی‌ زیبایی برای نقص‌های جزئی یا تخیلی بگوییم.

جراحی زیبایی

نویسنده : دکتر محمد ثوابی| ‌ متخصص روان‎شناسی مشاوره و استاد دانشگاه

ماجرای فوت ۳ زن در یک روز که برای عمل جراحی زیبایی اقدام کرده بودند، خبرساز شده است. اولین حادثه مربوط به زن جوانی بود که برای انجام جراحی زیبایی به یکی از کلینیک‌های پایتخت رفت و زمانی‌که به اتاق عمل منتقل شد، زیر تیغ جراح ناگهان قلبش از تپش ایستاد. دومین حادثه هم ساعتی بعد به بازپرس جنایی تهران اعلام شد که زن جوانی برای انجام جراحی ساکشن به یکی از کلینیک‌های تهران مراجعه کرده بود اما در اتاق عمل و هنگام جراحی قلبش از تپش ایستاد و به کام مرگ رفت. ساعتی پس از این دو حادثه مشابه، مرگ زن جوان دیگری به بازپرس جنایی اعلام شد تا قربانیان جراحی زیبایی در یک روز به ٣ نفر برسد. آخرین و سومین زن جان‌باخته برای انجام جراحی زیبایی به یکی از کلینیک‌های پایتخت رفته که پس از عمل جراحی به هوش نیامد و جانش را از دست داد(منبع: همشهری‌آنلاین). با توجه به اهمیت این مسئله از منظر روان‌شناسی، نکاتی درباره جراحی زیبایی خواهیم گفت.
۴ عامل گرایش انسان به جراحی زیبایی

در پژوهش‌هایی که با هدف بررسی عوامل روان‌شناختی موثر بر گرایش افراد به جراحی‌های زیبایی صورت گرفته، یافته‌ها به ۴ عامل اصلی اشاره می‌کنند.

۱ – نارضایی از نقص‌های جزئی و تخیلی| بسیاری از جراحی‌های پلاستیک به افراد کمک می‌کند تا از شر نقایص جسمانی خود خلاص شوند و کیفیت زندگی اجتماعی‌شان را بهبود بخشند؛ اما جراحی‌های زیبایی اغلب به‌دلیل نارضایتی افراد از نقص‌های جزئی و تخیلی در ظاهرشان انجام می‌گیرد و معمولا ریشه در مشکلات روان‎شناختی دارد. طبق پژوهش‌ها، خانواده، دوستان، فامیل، همسر، بعضی پزشکان، ماهواره، فضای‌ مجازی و … در ایجاد این تمایل موثر هستند.

۲-  کسب توجه عمومی| افرادی که متحمل دردسرها و هزینه‌های جراحی‌های زیبایی می‌شوند، معمولا به دلیل عزت‌نفس پایین و فقدان تصورات مثبت از خود، بدریختی بدنی یا کسب توجه عمومی، تن به این کار می‌دهند و داشتن عزت‌نفس پایین و احساس نداشتن جذابیت فیزیکی در افراد، احتمال گرایش آن‌ها را به انجام جراحی‌های زیبایی افزایش می‌دهد.

۳- اختلالات افسردگی، مرزی و … | نتایج پژوهش‌های روان‎شناختی نشان می‎دهد که جویندگان جراحی زیبایی بیشتر از اختلالات افسردگی، شخصیت نمایشی، خودشیفته، وسواسی، خودآزار، مرزی و اسکیزوتایپال، فوبیای اجتماعی نسبت به افراد عادی رنج می‌برند. همچنین اختلال بدریختی بدنی در متقاضیان جراحی زییایی بسیار شایع است. پیشنهاد این است قبل از اقدام به این جراحی‌ها، تست‌های روان‌شناختی انجام گیرد.

۴-مقایسه اجتماعی براساس ظاهر| عامل مهم دیگر، مقایسه‌های اجتماعی بر اساس ظاهر است. در متقاضیان جراحی زیبایی میزان سرمایه‌گذاری روانی بر جسم و ظاهر فیزیکی بسیار بیشتر از افراد عادی است و این مسئله ناشی از توجه بیش از حد خانواده و اطرافیان شخص به ظاهر افراد دیگر و قضاوت درباره رفتارها و خصوصیات شخصیتی آن‌ها بر اساس ویژگی‌های ظاهری‌شان است. بر این اساس این افراد به شکل‌های گوناگونی می‌خواهند در مرکز توجه خانواده و اطرافیان و اجتماع قرار گیرند و انجام جراحی زیبایی هم یکی از این روش‌هاست.

چگونه در این دام نیفتیم؟

قبل از هر چیز یاد بگیرید خود را آن‌گونه که هستید، بپذیرید و دوست بدارید. هر آدمی زیبایی‌های منحصر به فرد خودش را دارد. از مقایسه خود با دیگران، به خصوص ستارگان مد و سینما بپرهیزید. همچنین به‌جای تمرکز بر زیبایی ظاهری بر کلیت خود به عنوان یک انسان تمرکز کنید. توانایی‌ها، استعدادها و ویژگی‌های شخصیتی‌تان را ارتقا ببخشید. فراموش نکنید زیبایی ظاهری تنها یک جنبه از وجود مردانه یا زنانه شماست.

جراحی بینی nose surgery

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/264690

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *