http://didshahr.ir/269534

00:34 :: 1403/11/10

چالش‌‌های پیش‌‌روی فرهنگ هواداری در فوتبال ما چند معلولی است و برای همین هم جنس راه‌‌حل‌‌ها فقط و فقط به بحث‌‌های فوتبالی ختم نمی‌‌شود.

با آسیب های هواداران فوتبال چه کنیم؟

با آسیب های هواداران فوتبال چه کنیم؟

نویسنده: سید مصطفی صابری

چالش‌‌های پیش‌‌روی فرهنگ هواداری در فوتبال ما چند معلولی است و برای همین هم جنس راه‌‌حل‌‌ها فقط و فقط به بحث‌‌های فوتبالی ختم نمی‌‌شود
شرایط حاکم بر فوتبال ما به دلایل متعددی نگران کننده است؛ اول این‌‌که با این حجم از حواشی لذتی چندانی از فوتبال نمی‌‌بریم؛ دعواهای فضای مجازی به روی سکوها کشیده می‌‌شود؛ گاهی حتی پیش‌کسوتانی که باید برای هواداران الگو باشند متاثر از این فضا وارد ماجرا شده و حجم تنش‌‌ها را بالا می‌‌برند؛ ادامه این وضع ممکن است منجر به راه‌‌حل‌‌های سلبی و نادرستی شود که ناظر به حل موقت صورت‌‌مسئله و باقی ماندن اصل چالش‌‌ها تا بروز بعدی‌‌شان است. بنابراین با توجه به این‌‌که تاکید فیفا روی حضور بانوان در ورزشگاه‌‌هاست باید با چند وجهی دیدن چالش در پی حل مشکلات باشیم. در ادامه برخی راهکارها را با هم مرور می‌‌کنیم:

۱. مسئولیت کانون‌‌های هواداری

همیشه هزینه‌‌های زیادی برای کانون‌‌های هواداری و لیدرها می‌‌شود؛ اما در بسیاری از اوقات این لیدرها یا در حالت خوش‌‌بینانه امکان کنترل شعارها و رفتارهای هواداران را ندارند یا در حالت بدبینانه خودشان از عوامل برهم خوردن جو ورزشگاه، درگیری و طرح شعارهای هنجارشکنانه و بی‌‌احترامی‌‌ها محسوب می‌‌شوند. واقعیت این است که در فوتبال با این حجم از گردش مالی، سازماندهی بهتر و منطقی کانون‌‌های هواداری، طوری‌‌که فقط اقدام به تشویق تیم خودی کرده و کاری به هواداران و بازیکنان حریف نداشته باشند چیز پیچیده‌‌ای نیست و زیرساخت و بودجه چندانی هم نمی‌‌خواهد. مگر این‌‌که خود باشگاه‌‌ها چندان مایل به انجام آن نباشند.

۲. مدنظر قرار دادن جنبه‌‌های فرهنگی

نمی‌‌شود برخی از هوادارانی را که طی سال‌‌ها شخصیت‌‌شان شکل گرفته را با چند اقدام فرهنگی ساده تغییر داد؛ اما می‌‌شود انرژی جو غالب ورزشگاه‌‌ها را کنترل کرده و تخلیه کرد. برنامه‌‌های لازم را برای قبل بازی و حین دو نیمه تدارک دید. با کمک کانون‌‌های هواداری، برخی فرهنگ‌‌سازی‌‌ها را انجام داد و حتی سرودهای جذابی برای تیم خودی طراحی کرد تا شعارهای ناهنجار جذابیت‌‌شان را از دست بدهند و البته در بلندمدت به تغییر امیدوار بود.

​​​​​​​۳. برخورد قاطع با تماشاگرنماها

نمی‌‌شود در یک جو چند هزارنفری عده‌‌ای رفتارهای ناشایست انجام دهند اما کلیت یک تیم با کسر امتیاز یا از دست دادن میزبانی و جریمه نقدی سنگین مواجه شود. هنوز ما امکان و مکانیزم درست برای برخورد با همان معدود تماشاگرانی که رفتار ناهنجار دارند و کاملاً به چشم می‌‌آیند نداریم که هیچ، حتی گاهی زمینه تقابل‌‌ها با تصمیمات غلط شکل می‌‌گیرد؛ به‌‌طور مثال در همین کلیپ‌‌های مربوط به بازی می‌‌بینیم که سرویس بهداشتی هواداران تراکتور در موقعیت نامناسبی نسبت به هواداران پرسپولیس است و همین باعث اتفاقات نامناسب و حواشی بدی می‌‌شود. درحالی‌‌که باید محل استقرار و تمام رفتارهای یک تماشاگر در ورزشگاه براساس شماره صندلی و چیزهای دیگر قابل رصد کردن باشد تا در صورت بروز مشکلی فقط خود او تنبیه شود.

۴. تنش‌‌زدایی باشگاه‌‌ها و بازیکنان

رقابت‌‌های فشرده، نتیجه‌‌گرایی و در مواردی تقابل‌‌هایی که بی‌‌دلیل حیثیتی می‌‌شوند چنان یک بازی را حساس می‌‌کنند که کمترین رفتار اشتباه از کادر فنی، مدیریت یا بازیکنان یک تیم می‌‌تواند جرقه زنجیره‌‌ای از اتفاقات تلخ را بزند. متاسفانه در جریان همین بازی اخیر رفتارهای بسیاری از بزرگان طرفین دقیق نبود و بعد هم که هر دو طرف کاملاً رفتار زشت هواداران خودی را نادیده و با اغراقی عجیب هواداران رقیب را متهم کردند؛ وقتی یک سمت ماجرا سهم خودش را نبینید نمی‌‌تواند درصدد اصلاح آن بربیاید و فقط از طرف دیگر انتظار دارد و در این شرایط است که رقابتی برای حاشیه بیشتر شکل می‌‌گیرد که به ضرر نفس فوتبال یعنی تجربه هیجانی سالم و پرنشاط است.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/269534

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *