http://didshahr.ir/268600

10:49 :: 1403/07/08

طبق بررسی ها چندین ویروس وجود دارد که با ورود به بدن موجب سرماخوردگی نوزادن می شود، برخی از آنها ضعیف و برخی دیگر حتی کشنده هم هستند.

علائم سرماخوردگی نوزادان؛ عوارض و پیشگیری

هر کودک به اشکال مختلفی در معرض ویروس سرماخوردگی قرار می‌گیرد و ممکن است طی یک سال به دفعات به این بیماری مبتلا شود
سرماخوردگی یک عفونت بینی و گلو (عفونت دستگاه تنفسی فوقانی) است که بیش از ۲۰۰ ویروس می‌تواند آن را ایجاد کند.

راینوویروس‌ها شایع‌ترین ویروس سرماخوردگی هستند. این ویروس سرماخوردگی از طریق دهان، چشم یا بینی نوزاد وارد بدن او می‌شود.

اگر نوزاد توسط این ویروس آلوده شود، به طور کلی در برابر آن ایمن خواهد شد اما از آن‌جایی که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند، ممکن است نوزاد چندین بار در سال سرماخوردگی را تجربه کند. همچنین، برخی از ویروس‌ها برای همیشه ایمنی ایجاد نمی‌کنند.

علائم سرماخوردگی نوزادان

نوزادان حدود یک تا سه روز پس از آلوده شدن، علایم سرماخوردگی را نشان می‌دهند. اولین علایم سرماخوردگی نوزاد اغلب عبارت‌اند از:

۱.گرفتگی یا آبریزش بینی

۲.ترشحات بینی که ممکن است در ابتدا شفاف باشد اما ممکن است غلیظ شده و زرد یا سبز شود.

سایر علایم و نشانه‌های سرماخوردگی نوزادان ممکن است شامل موارد زیر باشد: تب، عطسه کردن، سرفه، کاهش اشتها، احساس بی‌قراری در نوزاد مانند گریه و سروصدای زیاد، مشکل در خوابیدن، مشکل در شیردهی یا خوراندن شیشه شیر به نوزاد به دلیل گرفتگی بینی

عوارض جانبی سرماخوردگی نوزاد

۱- عفونت حاد گوش| این عفونت، شایع‌ترین عارضه سرماخوردگی نوزاد است. عفونت گوش زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها یا ویروس‌ها به فضای پشت پرده گوش وارد می‌شوند.

۲- درد سینه و مشکل در تنفس| حتی اگر نوزاد مشکل تنفسی یا آسم نداشته باشد، ممکن است در زمان سرماخوردگی باعث ایجاد درد و خس خس سینه شود. اگر نوزاد شما آسم دارد، سرماخوردگی می‌تواند آن را بدتر کند.

۳- سینوزیت حاد| اگر سرماخوردگی نوزاد دو ماهه یا بیشتر برطرف نشود ممکن است منجر به عفونت در داخل سینوس‌ها (سینوزیت) شود.

۴- سایر عفونت‌ها| سرماخوردگی نوزاد یک ماهه یا بیشتر ممکن است منجر به عفونت‌های دیگری از جمله ذات الریه، برونشیت و خروسک شود. چنین عفونت‌هایی باید توسط پزشک معالجه شوند.

پیشگیری از سرماخوردگی نوزاد

۱- تغذیه با شیر مادر| تغذیه با شیر مادر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی نوزاد کمک کند. حتی مقدار کمی شیر مادر که با شیرخشک اضافه می‌شود، می‌تواند کمک‌کننده باشد. این امر به ویژه درباره آغوز (شیری که چند روز اول پس از زایمان از غدد شیری مادر ترشح می‌شود) که سرشار از آنتی بادی است، صدق می‌کند.

۲-جلوگیری از تماس با سطوح آلوده| نمی‌توان یک نوزاد را برای همیشه در یک اتاق یا در خانه نگه داشت اما می‌توان به نوزاد کمک کرد تا در معرض برخی میکروب‌ها قرار نگیرد. در صورت امکان از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و شرکت در اجتماعات عمومی با نوزاد خود اجتناب کنید. قبل از شیر دادن یا دست زدن به نوزاد دست‌های خود را به طور کامل و اغلب با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، از ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل استفاده کنید که حداقل ۷۰ درصد الکل داشته باشد. از افراد دیگر که با نوزاد تماس دارند نیز بخواهید دست‌های خود را بشویند.

۳-آموزش بهداشت به کودکان| اهمیت شستن دست‌ها را به فرزندان بزرگ تر خود بیاموزید. از لمس چشم‌ها، بینی یا دهان خود با دست‌های شسته نشده خودداری کنید. از تماس با افراد بیمار خودداری کنید. سطوح مشکوکی را که افراد آلوده لمس کرده‌اند،پاک کنید.

infant cold symptoms; Complications and prevention

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/268600

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *