http://didshahr.ir/268350

05:39 :: 1403/06/20

سخنگوی فراجا به‌مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی، از جان باختن سالانه بیش از ۴هزار نفر به دلیل این اقدام تباه‌کننده و آسیب‌دیدن شدید ۱۰ تا ۲۰ برابر این تعداد خبر داد؛ چند توصیه به همه داریم.

با فکر خودکشی چه کنیم؟

نویسنده : دکتر نجمه عابدی‌شرق | ‌ روان‌شناس‌بالینی

۱۰ سپتامبر، روزی است که در سراسر جهان به اهمیت پیشگیری از خودکشی و نجات جان انسان‌ها اختصاص یافته است. معاون فرهنگی‌واجتماعی فراجا به مناسبت این روز در یادداشتی نوشته:‌ «خودکشی رفتار مهلک و یکی از فاجعه‌بارترین رفتارهای خاص بشر است که در آن، آدمی از سر تعمد درپی ستاندن جان خویش و پایان بخشیدن به زندگی برمی‌آید. حاصل این اقدام تباه‌کننده در کشور ما جان‎باختن سالانه بیش از ۴۰۰۰ نفر و آسیب دیدن شدید ۱۰ تا ۲۰ برابر این تعداد است».(منبع خبر: ایسنا). در ادامه درباره علل بروز این پدیده دردناک صحبت می‌کنیم و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه خواهیم کرد.

خودکشی یک معضل اجتماعی پیچیده است که دلایل متعددی از جمله اختلالات روانی، مشکلات اقتصادی، تنهایی، شکست عشقی، بیماری‌های جسمی، سوءمصرف مواد و فشارهای روانی می‌تواند در بروز آن نقش داشته باشد. باورهای غلطی درباره خودکشی وجود دارد که می‌تواند مانع از کمک‌رسانی به افراد در معرض خطر شود. مثلا «افرادی که درباره خودکشی صحبت می‌کنند، فقط به دنبال جلب توجه هستند»؛ این تصور کاملاً اشتباه است؛ چراکه صحبت درباره خودکشی نشانه‌ نیاز به کمک و حمایت است یا «کسی که می‌خواهد خودکشی کند، حتماً این کار را انجام می‌دهد» در صورتی که با مداخله به موقع و کمک تخصصی می‌توان از خودکشی جلوگیری کرد. همچنین «خودکشی یک مشکل شخصی است و به دیگران ربطی ندارد» باور غلط دیگری است؛ چراکه خودکشی یک معضل اجتماعی است و همه ما مسئولیت داریم تا برای پیشگیری از آن تلاش کنیم.

راهکارهایی برای پیشگیری از خودکشی

برای پیشگیری از خودکشی، اقدامات مختلفی در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌توان انجام داد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.
۱ -درمان اختلالات روانی| اگر دچار هرگونه اختلال روانی هستید، حتماً به دنبال درمان باشید. اختلالات روحی و روانی در هر فردی یکی از مهم‌ترین عوامل خودکشی معرفی شده است. در واقع زمینه خودکشی در افرادی که دچار این اختلالات هستند، بسیار بیشتر از افراد معمولی مهیا می‎شود.

۲- ایجاد هدف در زندگی| داشتن هدف و انگیزه برای زندگی، می‌تواند به فرد کمک کند تا با مشکلات بهتر کنار بیاید و نیاز به انتخاب چنین راه‌حل‌های اشتباهی نداشته باشد.

۳- توجه به علایم هشداردهنده| تغییرات ناگهانی در رفتار، افسردگی شدید، انزوا، صحبت درباره مرگ و خودکشی از جمله علایمی هستند که نشان می‌دهند شما در آستانه افتادن در دام و در معرض خطر خودکشی هستید. بنابراین این علایم را جدی بگیرید.

۴ – تقویت روابط اجتماعی| داشتن روابط قوی با دوستان و خانواده، می‌تواند به فرد احساس تعلق و حمایت بدهد. بسیاری از کسانی که دچار افسردگی، اختلالات روحی و روانی و خودکشی می‌شوند، در خانواده خود مشکل دارند. به همین دلیل افرادی که دچار بحران‌ها و اختلافات خانوادگی هستند، بیشتر در معرض خودکشی قرار دارند.

۵ – ادگیری مهارت‌های مقابله با استرس| یادگیری تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، نوشیدن یک لیوان آب و … می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

۱۲۳؛ شماره ضروری برای پیشگیری از خودکشی

در صورت مشاهده هرگونه علایم هشداردهنده خودکشی در خودتان یا اطرافیان، حتماً با خط ملی پیشگیری از خودکشی و اورژانس اجتماعی یعنی ۱۲۳ تماس بگیرید.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/268350

اشتراک این خبر :

دیدگاه ها

  1. یاشا گفت:

    این چه نسلی هست که تربیت کرده اند اساس فرهنگ و اخلاق و ارزش ها کجا ست . به چه شخصی ربطی دارد . ۵۰ سال سیستم شاهنشاهی علی شریعتی و علی مشکینی و مسعود رجوی تربیت کرد که نتیجه چه شد و کار به کجا کشید این هم ۴۵ سال نظام انقلابی . فکر بکنید ولی منطقی . واقعیات را انکار نفر مایید لطفاً!

    https://youtube.com/shorts/jI8OMFRUKoE?feature=shared

  2. یاشا گفت:

    تا زمانی که نظام آموزشی و تحصیلی و تر بیتی اصلاح نشود هیچ مشکلی حل نخواهد شد اعتقاد و مذهب برای پیشرفت و عقلانیت هست نه شعار و ادعا. فرهنگ شامل اخلاق و اعتقادات و رفتار و ارز ش های هر جامعه و ملتی تعریف می شود که در ایران. سطحی و حرف خالی تعریف می شود چون اخلاق و احترام به عنوان قدم اول توسط هیچ‌کس رعا یت نمی شود و گیر کرده ایم و همه طلب کار از همدیگر،! خود کشی در هر جامعه باید توسط روان شناسان بحث و حل شود.

  3. یاشا گفت:

    افرادی که به خود کشی فکر می کنند خودشان را جای مردم باسنیا در بالکان بگذارند . سی سال پیش در بالکان باسنیا ، به بیش از ۲۰ زن صرب ها تجاوز کردند بیش از ۵۰ هزار مردم بی دفاع مسلمان باسنیا را صرب ها قتل عام کردند یک میلیارد مسلمان تماشا کرد ند همین عثمانی های بی شرف جزو ارتش ناتو بودند همین اعراب مسلمان که انبار شأن پر اسلحه بود حتی به صربستان نفت می فروختند سربازان سازمان ملل و اروپا و آمریکا تما شا می کردند. حال ۲ میلیون در مکه حاضر می شوند دم از مسلمانی می زنند . دنیای اسلام در فساد و نژاد پرستی عمر پرستی غرق هست اعراب خلیج فارس را اشغال کرده اند تمدن غربی درست می کنند و نوکری می کنند کدام اسلام . ایران هم در ۴۵ سال فدای فلسطین شد و فساد و جهل ایران را گرفت چون در آغاز انقلاب ایران عقل و علم وجود نداشت ملا خلخالی و ملا مشکینی و غفاری و رجویت یک افتا به ای به تشیع برداشتند که در لجاجت و حسادت افتادیم و دزدی و شعار و دیگر هیچ. امام ع اعراب را نفرین کرد تا قیامت ذلیل شوند چون این ها را شنا خته بود و انگلیس ۵ کشور عربی در خاور میانه درست کرد که ملی گرا یی عربی را با بردن انرژی فسیلی در برنامه امپر یالیزم در خاور میانه یا ختگی پیاده کرد و اعراب و عثمانی ها و پاکستان و سنی گرا ها نوکر عملی کننده این نقشه بود ند. حال در دنیای بسته خود شعار دهید .

  4. یاشا گفت:

    معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کشور گفت: سالانه حدود ۱۳۰ هزار اقدام به خودکشی در ایران ثبت می شود که ۷ هزار نفر جان خود را بر اثر خودکشی از دست می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *