http://didshahr.ir/267573

00:03 :: 1403/04/10

سبزی ریحان علاوه بر استفاده در امور پخت و پز، دارای خواص درمانی هم هست که در ادامه برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

سبزی ریحان
ریحان گیاهی معطر و خوشبو و از تیره نعناعیان است که به عنوان سبزی خوردن مصرف شده و در انواع ریحان سبز و ریحان بنفش یافت می‌شود. این گیاه علاوه بر استفاده در امور پخت و پز، دارای خواص درمانی هم هست که در ادامه برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

۱- ضد دل پیچه و نفخ

ریحان برای افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند، مفید است. ریحان ضد دل پیچه و نفخ است پس بهتر است با غذا ریحان مصرف کنید.

۲-درمان اسهال

برای درمان اسهال در طب سنتی خوردن تخم بو داده ریحان اثر شفا بخش دارد.

۳-ضد تهوع و استفراغ

جوشانده ریحان، گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.

۴- سلامت قلب و عروق

ریحان سرشار از بتاکاروتن و کاروتنوئید بوده و منبع بسیار عالی از منیزیم است که با کلسترول مبارزه می‌کند و موجب بهبود جریان خون به قلب و سایر نقاط بدن و سلامت قلب و عروق می شود.

۵-رفع کم‌خونی

ریحان منبع خوبی از آهن است پس اگر شما کمبود آهن دارید یا در سن بلوغ قرار دارید، ریحان را در رژیم غذایی خود برای جبران آهن از دست رفته بگنجانید. ۲فنجان ریحان تازه یا یک قاشق غذا خوری ریحان خشک شده ۱۰ درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.

۶- آرامش دهنده اعصاب

ریحان آرامش دهنده اعصاب است. برای آرام شدن می‌توانید ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه ریحان را که دارای برگ و گل است، در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دم کنید، سپس آن را صاف و شیرین کنید و پس از هر غذا یک فنجان بنوشید.

۷-درمان سردرد

بر اساس توصیه‌های طب سنتی، ریحان برای درمان سردرد به خصوص سردردهای میگرن مفید است. برای درمان سردردهای یک طرفه (میگرن) و سردردهای عصبی، دم کرده ۵۰ گرم ریحان شیرین شده را پس از هر غذا بنوشید. حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می‌کند.

۸- برطرف کردن گلودرد

در بیماری های تورمی گلو و سرماخوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید. دانه ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است. دم کرده ۵۰ گرم ریحان که با عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد مؤثر است.

۹- درمان آسم

برای درمان آسم جوشانده غلیظی از ریحان تهیه کنید و روزی چند مرتبه دهان را با آن شست و شو دهید.

۱۰- از بین برنده تب

برای کاهش تب در طب سنتی توصیه های فراوانی آورده شده است که یکی از آن ها مصرف جوشانده سرد ریحان در زمان داشتن تب است.

 

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/267573

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *