http://didshahr.ir/263744

01:05 :: 1402/07/29

با توجه به حضور بچه‌ها در مدرسه و سردشدن هوا، راه‌های پیشگیری و درمان سرماخوردگی کودکان در مدرسه را بررسی کرده‌ایم.

پیشگیری از سرماخوردگی در مدرسه

 

نویسنده: علیرضا کاردار

هر سال با بازگشایی مدارس، شاهد افزایش بیماری دانش‌آموزان هستیم. دلیل عمده این اتفاق ورود تعداد زیادی کودک و نوجوان به محیطی معمولا بسته است که توجه زیادی به بهداشت خود نداشته و همزمان می‌شود با آغاز فصل سرد سال و شیوع آنفلوآنزا یا همان سرماخوردگی. دو سه سال قبل به دلیل همه‌گیری کرونا و مراقبت دقیق‌تر مردم و البته غیرحضوری بودن مدارس، شاهد شیوع بالای آنفلوآنزا بین دانش‌آموزان نبودیم. اما امسال باید بیشتر مراقب این موضوع باشیم. معمولا کودکان در سن دبستان ممکن است تا ۱۲ بار در سال مبتلا به سرماخوردگی بشوند. در این مطلب به نکات مهمی اشاره می‌کنیم تا والدین، مربیان، کادر آموزشی و خود دانش‌آموزان را از پیشگیری و البته درمان به موقع سرماخوردگی در مدارس آگاه‌تر کنیم.

علایم سرماخوردگی را جدی بگیرید

به طور کلی باید از بچه‌ای که علایم تنفسی دارد معاینه کامل و شرح حال دقیق گرفت تا مشخص شود که آیا سابقه مواجهه با فرد بیمار را داشته یا نه. اگر دانش‌آموز تب طولانی داشته و بی‌حال باشد یا هر علامت غیرمعمول نشان دهد، باید نگران شده و آنفلوآنزا و کرونا هر دو را مدنظر قرار داد. خانواده‌ها نباید نگران عطسه بچه‌ها باشند. اما اگر همراه با عطسه، تب یا سرفه هم اضافه شد باید به پزشک مراجعه کرد. اگر بچه‌ای فقط تب داشته باشد هم احتمال سرماخوردگی وجود دارد، اما غیر از این بیماری‌های دیگری مثل عفونت‌های ادراری و ابتلا به سایر ویروس‌ها هم وجود دارد. بنابراین دادن مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک و استامینوفن اکیدا ممنوع است.

والدین مراقب باشند!

سرماخوردگی‌های ساده معمولا ۳ تا ۵ روز بیشتر طول نمی‌کشد و در صورت استراحت سریع بهبود می‌یابد. خوردن سوپ و مایعات، آب‌میوه‌ها و میوه‌های دارای ویتامین C مانند پرتقال، لیمو شیرین و… می‌تواند در درمان سریع سرماخوردگی موثر باشد. خانواده‌ها از خوراندن شربت‌های آنتی‌هیستامین و داروهای ضدسرفه بدون نظر پزشک به فرزندان خودداری کنند. به علاوه این که برای پایین آوردن تب کودکان از روش‌های خودسرانه استفاده نکنند، چرا که این مواد باعث پایین آمدن ناگهانی دمای بدن کودک می‌شود و این اختلاف دمای ناگهانی می‌تواند آسیب‌های مغزی برای فرد به وجود آورد.

کادر مدارس توجه کنند!

اگر دانش‌آموزی را مشاهده کردید که تب، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی یا علایم دیگر شبیه به سرماخوردگی دارد، فوری به خانواده‌اش اطلاع دهید تا او را از مدرسه خارج کنند و نزد پزشک ببرند. علاوه بر این، اگر در خانواده‌ای یک نفر مبتلا است، دانش‌آموز سالم آن خانواده هم نباید به مدرسه برود، چون می‌تواند ناقل خاموش ویروس باشد. بهتر است همه دانش‌آموزان به‌خصوص افرادی که مشکوک به بیماری هستند از ماسک استفاده کنند. کلاس‌های درس هم باید مجهز به فن مکانیکی یا تهویه مناسب باشد.

دانش‌آموزان دقت کنند!

دانش‌آموزان در مدارس باید از بطری آب شخصی استفاده کنند و بهداشت فردی را رعایت کنند. شست‌و‌شوی صحیح دست‌ها مهم‌ترین سد دفاعی در برابر ابتلا به بیماری‌های واگیردار است. هنگام سرفه و عطسه، با دستمال بینی خود را بپوشانید و فاصله فیزیکی مناسب و ایمن را با دیگران رعایت کنید. همچنین باید مراقب دانش‌آموزان کوچک‌تر بود تا مداد و دیگر وسایل خود یا همکلاسی‌اش را به دهان نبرد. فراموش نکنید که بیشتر ویروس‌ها از طریق چشم، دهان و بینی وارد بدن می‌شوند، به همین دلیل لمس صورت راه اصلی ابتلا به سرماخوردگی است. با توجه به این که عرضه خوراکی‌های غیربهداشتی، فله‌ای و مضر در بوفه مدارس ممنوع است، باید از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ خانگی خودداری شود. دانش‌آموزان باید از خرید مواد غذایی فروشندگان دوره‌گرد خودداری کنند. همچنین آب میوه و سبزیجات مانند آب هویج در خارج از منزل مصرف نشود.

تغذیه دانش‌آموزان

آب، سیستم بدن را شست‌وشو می‌دهد و باعث خروج سموم از بدن می‌شود، اما به منظور تامین آب بدن، مصرف زیاد آب‌میوه‌های مصنوعی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. مواد طبیعی موجود در گیاهان هم باعث افزایش ویتامین‌های بدن می‌شود؛ بنابراین نباید از مصرف سبزیجات سبز تیره، قرمز و زرد مانند اسفناج، کاهو، هویج، گوجه‌فرنگی و سیر در برنامه غذایی غافل شد. فراموش نکنید که مصرف لبنیات به تقویت سیستم ایمنی همه افراد و بویژه کودکان و نوجوانان کمک می‌کند. کودکان در سن مدرسه باید زود بخوابند و استراحت کافی داشته باشند. همچنین باید نظم غذایی مناسب داشته، صبحانه کامل خورده باشند و ناهار و شام را بهنگام نوش جان کنند.

پیشگیری از سرماخوردگی در مدرسه

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/263744

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *