http://didshahr.ir/250025

01:17 :: 1401/05/13

چند نشانه وجود دارد که می‌گوید خشم ما مشکل‌ساز شده‌است؛ عصبانیت بر زندگی روزمره‌مان تأثیر می‌گذارد، عصبانیت بر روابط بین‌فردی و اطرافیان‌مان تأثیر می‌گذارد.

چطور با خشم مان کنار بیاییم؟

خشم یک احساس طبیعی و سالم است که همه ما گاهی‌اوقات آن را تجربه می‌کنیم؛ زمانی که ناامید می‌شویم، وقتی در موقعیتی که دوست نداریم قرار می‌گیریم یا با ما بدرفتاری می‌شود.

گاهی هم نمی‌دانیم چرا عصبانی هستیم، خب اشکالی ندارد تا وقتی که راهی برای ابراز احساس‌مان پیدا کنیم. خشم وقتی مشکل‌ساز می‌شود که به‌خوبی مدیریت نشود و از کنترل خارج شود، خشم، احساس اصلی ماست و تنها چیزی است که می‌توانیم به آن فکر کنیم.

خشم از کجا می‌آید؟

بخش‌های اصلی مغز که در تنظیم احساسات نقش دارند، قشر «پیش‌پیشانی» و «آمیگدال» هستند. قشر جلوی مغز در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری نقش دارد و آمیگدال برای محافظت از شما به احساسات و خطرات واکنش نشان می‌دهد. به‌طور معمول هنگام فکر کردن و تصمیم گرفتن، قشر جلوی مغز به کارش ادامه می‌دهد و آمیگدال پاسخی نمی‌دهد اما اگر موقعیتی باعث ایجاد یک احساس قوی مانند عصبانیت شود، این وضعیت تغییر می‌کند و آمیگدال است که این هشدار عاطفی را دریافت می‌کند. سپس سیگنالی می‌فرستد تا همه چیز را نادیده بگیرید و سریع عمل کنید بدون این‌که به عواقب آن فکر کنید. آمیگدال شما را وادار می‌کند به آن چه به‌عنوان «خطر» می‌بینید، واکنش نشان دهید حتی اگر خطر واقعی وجود نداشته‌باشد. به همین دلیل ممکن است کارهایی انجام دهید یا حرف‌هایی بزنید که بعد پشیمان شوید. اما این مسئله، تغییرناپذیر نیست. ما می‌توانیم کند یا متوقف کردن این روند را یادبگیریم تا بتوانیم فکر کنیم که چگونه می‌خواهیم به موقعیت واکنش نشان دهیم. اما چطور؟

شناسایی نشانه‌ها

موقع عصبانیت، «آدرنالین» ترشح می‌شود و درنتیجه عضلات منقبض می‌شوند، قلب تندتر می‌زند، می‌لرزیم و عرق می‌کنیم. تشخیص این علایم هشداردهنده به شما فرصت می‌دهد تا درباره این‌که چگونه می‌خواهید به موقعیت واکنش نشان دهید، فکر کنید. هرچه زودتر متوجه احساس‌تان شوید، انتخاب نحوه مدیریت خشم آسان‌تر می‌شود.

در این باره بخوانید:اگر اهل دعوا هستید اینگونه دعوا کنید

ترک کردن موقعیت

دور شدن از موقعیت حتی برای چند ثانیه، می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه احساسی دارید و چگونه می‌خواهید واکنش نشان دهید. چند نفس عمیق بکشید، تا ۱۰ بشمارید، پیاده‌روی سریع را امتحان کنید و بعد از خودتان بپرسید که حالا چه واکنشی به موقعیت عصبانی‌کننده خواهیدداشت.

آرام سازی

بدن شما به آرام شدن و ذهن‌تان به روشن شدن نیاز دارد تا بتوانید بدون غلبه هیجان، واکنش نشان بدهید. یک تمرین تنفسی خوب به شما پیشنهاد می‌کنیم؛ تا چهار شماره ازطریق بینی نفس بکشید، به‌اندازه دو شماره نفس‌تان را نگه دارید و تا هفت شماره ازطریق دهان نفس بکشید. تکرار این کار به کند شدن تنفس و حفظ آرامش کمک می‌کند. برای تحت‌کنترل درآوردن افکارتان، روی محیط پیرامون تمرکز کنید. پنج چیز را که می‌توانید ببینید، نام ببرید؛ چهار چیز که می‌توانید حس کنید، سه چیز که می‌توانید بشنوید، دو چیز که می‌توانید بو کنید و یک چیز که می‌توانید بچشید.

منبع: mind.org.uk

نزاع و درگیری Fights

چطور با خشم مان کنار بیاییم؟

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/250025

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *