http://didshahr.ir/249491

00:19 :: 1401/05/01

بهترین عملکرد اعضای بدن در دمای ۳۷ درجه اتفاق می افتد ودر دمای بالاتر فرد دچار سرگیجه، سردرد و حالت تهوع می شود که به این حالت گرمازدگی می گویند.

دمای بالاتر از ۳۷ درجه یعنی گرمازدگی

این مطلب به علایم و شیوه مقابله با گرمازدگی می پردازد.

گرمازدگی وقتی رخ می‌دهد که مرکز تنظیم حرارت بدن دیگر نتواند پاسخ گو باشد اما تا سر رفتن ظرفیت مکانیسم‌های خنک ‌کننده درونی، بدن تدابیر زیادی برای مقابله با گرما دارد.از آن جا که اعضای بدن با فرایند‌های شیمیایی پیچیده‌شان در ۳۷ درجه سانتی‌گراد به بهترین شکل عمل می‌کنند، بدن تمام تلاش‌ خود را برای نگه‌ داشتن دما بین ۳۶ تا ۳۸ درجه سانتی‌گراد خواهد کرد. در ادامه به تاثیراتی که گرما بر بدن شما خواهد گذاشت و مقابله با گرمازدگی می‌پردازیم.

افزایش گردش خون پوست

بخشی از دستگاه عصبی که مأمور تنظیم دماست، گردش خون پوست را افزایش می‌دهد. برای این منظور رگ‌ها گشادتر می‌شوند. به این ترتیب خروج حرارت و دفع آن به محیط افزایش می‌یابد. این روند تا جایی ادامه می یابد که دمای پیرامونی، زیر دمای بدن باشد.

تعریق

اگر این تدبیر مغز، یعنی تقسیم و تنظیم گردش خون به عنوان ابزاری برای خنک کردن بدن کافی نباشد، مکانیسم مؤثر دیگری فعال می‌شود که هدفش جلوگیری از گرمازدگی است؛ عرق کردن.موقع عرق کردن بدن گرما از دست می‌دهد و خنک می‌شود. از دست دادن عرق اما برای بدن بدون پیامد منفی هم نیست.

با تعریق بدن شما، سدیم کلرید و دیگر مواد معدنی با ارزش را هم از دست می‌دهد. برای جبران این هدررفت باید به طور منظم آب نوشید و مواد معدنی را با مصرف خوراکی‌های درست به بدن رساند.این مکانیسم خنک‌کننده بدن تنها تا سقف معینی از رطوبت موجود در هوا عمل می‌کند و اگر رطوبت هوا از این میزان بیشتر شود عرق روی بدن تبخیر نمی‌شود و مثل سدی راه را بر بیرون رفتن گرمای بدن می‌بندد.

گرمازدگی چیست؟

اگر مدت زمانی که بدن در معرض آفتاب مستقیم قرار می‌گیرد طولانی باشد، بافت‌های عصبی آسیب می‌بینند. کسی که چنین آسیبی دیده است، دچار سرگیجه، سردرد و حالت تهوع می‌شود. در بدترین حالت تابش مستقیم و طولانی خورشید به سر می‌تواند باعث بیهوشی شود.گرمازدگی نبض و ضربان قلب شما را افزایش و حجم خون را کاهش می‌دهد که می‌تواند باعث کاهش یک باره فشار خون شود.

علایم اولیه گرمازدگی

– سردرد
– سرگیجه
– بی‌اشتهایی و احساس بیماری
– تعریق بیش از حد و رنگ‌ پریدگی پوست
– گرفتگی در بازوها، پاها و معده
– تنفس سریع؛ تپش قلب و تند زدن نبض
– دمای بالای ۳۸ درجه سانتی گراد یا بالاتر
– تشنگی زیاد

اگر فردی پس از نیم ساعت استراحت در یک مکان خنک و نوشیدن آب زیاد، همچنان احساس ناخوشی می‌کرد، تعرق نداشت یا تب ۴۰ درجه یا بالاتر داشت ، سخت نفس می‌کشید و علایم تنگی نفس و ناهوشیاری داشت و احیانا دچار تشنج شد، وقت را تلف نکنید و با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

چگونه با موج گرما کنار بیاییم؟

سرویس سلامت ملی انگلیس (NHS) خطرات اصلی ناشی از گرما را کم‌آب شدن بدن و به‌ویژه گرمازدگی می‌داند. این نهاد برای مقابله و مهار گرما موارد زیر را توصیه می‌کند:

– مایعات فراوان بنوشید.
– سعی کنید بین ساعت ۱۱ تا ۱۵ در معرض آفتاب قرار نگیرید.
– در سایه راه بروید، به طور مرتب کرم ضد‌آفتاب بزنید.
– از ورزش و نرمش در ساعات گرم روز خودداری کنید.
– در سفر حتما آب همراه داشته باشید.
– هرگز فردی را در یک وسیله نقلیه در بسته و پارک شده رها نکنید، به‌ ویژه نوزادان، کودکان یا حتی حیوانات.
– در صورت ماندن در منزل، کشیدن پرده‌های پنجره‌های رو به آفتاب می‌تواند به خنک نگه‌ داشتن اتاق کمک کند.

نویسنده : مهسا کسنوی

گرمازده

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/249491

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *