حسین بشیری گیوی
پس از آنکه چین اولین کشور صنعتی دنیا، دست از ایدئولوژی #مارکسیستی_مائویستی برداشت به بزرگترین کشور صنعتی در بین کشورهای سرمایه داری تبدیل شد. میدان بازی چین بازار است از بازار ایالاتمتحده آمریکا تا بازارآفریقا تا بازارآسیا می باشد. البته برخی تحلیلگران مارکسیست این تغییر را هنوز درک و فهم نکرده اند و از چین به عنوان یک کشور ابرقدرت مارکسیست نام می برند که آرمانگرایی از مشخصه های اصلی این قشر محسوب می شود.
روسیه تنها کشوری است که هنوز با رویکرد مارکسیستی در مقابل کشورهای سرمایه داری ایستاده است. ولادیمیر پوتین در ۲۲ سال گذشته قدرت را در دست داشته و حتی قانون دوما را هم دور زده و برای انتخابات دو سال بعد هم آماده می شود. پوتین در شرایطی قدرت را در دست دارد که احزاب مخالف مشروعیت وی را به چالش کشیده اند در این میان پوتین با لشکرکشی به اکراین درصدد بود که بدون جنگ با به رسمیت شناختن دو ایالت به عنوان یک قهرمان به مسکو بازگردد و در دو سال آینده بدون دغدغه دوباره قدرت را به دست بگیرد.
اما سیاستمداران آمریکایی و اروپایی با یک َسیاست موزیانه پوتین را مجبور به حمله به کیف کردند در واقع این جنگ بر پوتین تحمیل شد و متاسفانه پای پوتین لغزید و در تله دولت های سرمایه داری گرفتار شد.
بلوک سرمایه داری سال ها منتظر لحظه ای بودند که با تحریم های فلج کننده روسیه را به زانو درآورند که این لحظه در سینی طلایی توسط پوتین به بلوک سرمایه داری تقدیم شد.
در هفته های گذشته سیاستمداران بلوک سرمایه داری با بوغ و کرنا در رسانه ها زمینه تحریم های فلج کننده را محیا کردند و با شلیک اولین موشک پوتین تحریم ها رویکرد اجرایی به خود گرفت. در واقع روسیه علاوه بر کریمه، بلاروس را هم از دست خواهد داد و دو سال بعد پوتین در انتخابات کار سخت تری خواهد داشت.
آغاز جنگ پوتین با اکراین را به منزله پایان قدرت پوتین بخوانید. پوتین سیاستمداری هوشمند و امنیتی بود حال چرا این اشتباه استراتژیک را انجام داد جای سوال دارد. در هفته های آینده عواقب این اشتباه استراتژیک بیشتر خود را نشان خواهد داد.
جامعه شناس