تازگی و کیفیت نان در ارزش غذایی آن تأثیر بسزایی دارد؛ به همین دلیل نگهداری نان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نگهداری نان را به مدت طولانی
تازگی و کیفیت نان هم در ارزش غذایی آن نقش دارد و هم در کاهش ضایعات
تقریبا روزی نیست که در وعدههای غذایی ما نان وجود نداشته باشد.
در ادامه با روشهای صحیح خرید و نگهداری نان بیشتر آشنا میشویم:
هنگام خرید نان آنها را سرد کنید
۱- افراد بعد از خریدن نان اقدام به سرد کردن نان میکنند و آنها را به صورت داغ روی یکدیگر نمیگذارند. در واقع این شیوه صحیح است و به ماندگاری بیشتر نان کمک میکند زیرا قرار دادن نان داغ روی یکدیگر موجب کپکزدن آنها میشود.
۲- بعد از اینکه نانهای خریداری شده سرد شد آنها را در یک پارچه ضخیم بگذارید. قرار دادن نان در کیسه پلاستیکی غیر از ضرر برای محیط زیست، از کیفیت نان هم کم می کند.
۳- اگر نان تازه را دور از نور خورشید قرار دهید ماندگاری آن بیشتر میشود. این روش برای انواع نان ایرانی مانند لواش، تنوری، تافتون، سنگک و بربری به کار میرود؛ در حالی که بهتر است نانهای بزرگتر را به قطعات کوچک برش بزنید.
نگهداری نان در منزل
۱- در منزل هم میتوانید نان را درون ظرف دربسته نگهداری کنید. نان را با این روش به مدت دو روز میتوانید نگهداری کنید.
۲- نان را درون یخچال قرار ندهید بلکه بهتر است نان را به اندازه مصرف روزانه تهیه و در دمای محیطی مانند آشپزخانه نگهداری کنید.
۳- در ظرف نان باید به خوبی بسته شود تا مانع ورود هوا شود و از کپک زدگی و بیات شدن نان جلوگیری کند.
۴- اگر تصمیم به نگهداری نان در دمای محیط را دارید، میتوانید از یک فویل آلومینیومی هم استفاده کنید. فویل آلومینیومی مانع از خشک شدن زود هنگام رطوبت درون نان میشود و به ماندگاری نان کمک میکند. این روش برای نگهداری نان باگت بهترین راه است و در هنگام استفاده، نان در بهترین حالت خود قرار دارد.
نگهداری نان در یخچال
یخچال روند بیات شدن و کپک زدگی نان را تا سه برابر افزایش میدهد. نگه داشتن نان در یخچال منجر به خشک شدن آن هم میشود.
نگهداری نان در فریزر
یکی از بهترین راهها برای ماندگاری نان، نگهداری آن در فریزر است. در صورتی که تصمیم دارید نان را بیشتر از دو روز نگهداری کنید بهتر است آن را بسته بندی و درون فریزر نگهداری کنید. در هنگام بسته بندی نان دقت داشته باشید تا پلاستیک دربسته باشد.
بهترین دما برای نگهداری نان در فریزر، منفی ۴ درجه سانتیگراد تا منفی ۱۰ درجه سانتیگراد است.
روش صحیح باز کردن یخ نان
اگر نان را درون فریزر نگهداری کردهاید بهتر است هنگام استفاده، به بهترین شکل یخ آن را باز کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن حفظ شود. بهترین روش برای باز کردن یخ نان قرار دادن آن در دمای محیط است. یخ نان بعد از چند دقیقه که در دمای محیط قرار بگیرد باز میشود. میتوانید از فر یا توستر برای گرم کردن نان استفاده کنید. در این روش بهتر است ۱۰ دقیقه نان را درون فر یا توستر قرار دهید تا یخ آن باز شود.
استفاده از مایکروویو برای باز کردن یخ
نانهای ساندویچی و فانتزی مناسب نیست و منجر به خیس شدن نان و پایین آمدن کیفیت آن میشود اما نانهای معمولی مانند تافتون را میتوانید به مدت چند ثانیه درون مایکروویو قرار دهید.