http://didshahr.ir/266970

00:16 :: 1403/02/24

در این مطلب می‌خواهیم با چند نمونه از سوء برداشت های غیر واقعی درباره ازدواج آشنا شویم.

سوء برداشت های غیر واقعی درباره ازدواج

نویسنده : دکتر محمد ثوابی | ‌ متخصص روان شناسی و استاد دانشگاه

بعضی دختروپسرهای دم‌بخت درباره اصول تشکیل زندگی‌مشترک موفق دچار سوءبرداشت‌هایی هستند که نه تنها غلط بلکه مخرب هم هستند
هدف هر دختر و پسری از انتخاب همسر و تشکیل زندگی‌مشترک، خوشبخت‌شدن است. افسانه‌های زیادی درباره زندگی‌مشترک وجود دارد که نه تنها غلط‌اند بلکه مخرب هم هستند. آن‌ها خطرناک اند چون به دیدگاه زوجین نسبت به زندگی مشترک آسیب می‌زنند. مثلا توقع آن‌ها را خیلی بالا می‌برند یا کوچک‌ترین مشکل را به‌عنوان یک بحران بزرگ نمایش می‌دهند. در این مطلب می‌خواهیم با چند نمونه از این افسانه‌های رایج آشنا شویم.

۱- مشکلات شخصیتی همیشه به طلاق می‌انجامد

پژوهش‌های متعدد نشان‌دهنده رابطه ضعیف رایج‌ترین مشکلات شخصیتی و به مشکل خوردن آینده یک زندگی مشترک است. دلیلش هم این است که همه انسان‌ها نقاط ضعف و قوتی از لحاظ شخصیتی دارند و در زندگی با مسائلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که در برخورد با آن‌ها، گاهی منطقی رفتار نمی‌کنند. اگر این آسیب‌پذیری‌ها را بشناسیم و از فعال‌سازی آن‌ها در همدیگر پرهیز کنیم، مزاحمتی برای رابطه زوجین ایجاد نمی‌کند. مثلا زوجی با مراجع قدرت مشکل دارد و از رئیس‌داشتن بیزار است اما او از ازدواج با همسرش که رفتار مساوات‌طلبانه دارد و به‌دنبال سلطه بر او نیست، راضی است. حال اگر همسرش در ازدواج کنترل‌گری می‌کرد، احتمالا مشکلات زیادی ایجاد می‌شد. بنابراین این‌طور نیست که هر مشکل شخصیتی باعث شود که آینده یک زندگی مشترک به طلاق و جدایی ختم شود و این تصور اشتباه است.

۲- استراتژی «اجتناب از تعارض» بهترین راهکار است

رابطه عاطفی بدون دعوا، خشم، تعارض و اختلاف‌نظر، افسانه‌‌ای بیش نیست. دنبال چنین رابطه‌ای نباشید. نباید انتظار داشته باشید که در رابطه شما هیچ تعارض و دعوایی به وجود نیاید. حتی نباید به این که سال‌هاست با شریک عاطفی خود دعوا نکرده‌اید، افتخار کنید. دعوا و تنش، خشم و تعارض، بخش جدایی‌ناپذیر زندگی و رابطه عاطفی هستند. نکته مهم این است که وقتی چنین مشکلاتی پیش می‌آید، شما چگونه آن‌ها را مدیریت می‌کنید. اگر می‌بینید هیچ‌وقت در رابطه دعوا نمی‌شود و تنش به وجود نمی‌آید، احتمالاً یکی از طرفین یا هر دو طرف، استراتژی «اجتناب از تعارض» را انتخاب کرده‌اند و این استراتژی در بلندمدت ممکن است رابطه را به نقطه شکست ناگهانی برساند. بسیاری از ازدواج‌های موفق تفاوت درخلق، علایق و ارزش‌های خانوادگی دارند و در اموری مثل پول، شغل، بچه‌ها و … با همدیگر بگومگو دارند ولی این مسائل را با رابطه دوستانه و احترام‌متقابل همراه لذت‌بردن در کنار یکدیگر به تدریج مدیریت می‌کنند درحالی که زوج‌های ناراضی همه این موارد را زیر سوال برده و دایم با سرزنش، تحقیر و توهین به تدریج انسجام زندگی را سست‌تر و ناپایدارتر می‌کنند.

۳-شباهت شخصیت‌ها تضمین‌کننده رابطه موفق است

موفقیت در رابطه عاطفی، بیش از هر چیز، از جنس مهارت است نه صرفا شباهت. حتماً شما هم شنیده‌اید که گاهی اوقات برخی افراد می‌گویند ما با همسر یا شریک عاطفی‌مان به بن‌بست رسیدیم. به خاطر این که تفاوت‌های شخصیتی داشتیم. یا این که ترجیحات‌مان در سبک زندگی فرق داشت. حتی افراد بسیاری قبل از دوستی و ازدواج می‌کوشند با بررسی ویژگی‌های شخصیتی خود و طرف‌مقابل، احتمال تنش و جدایی را کاهش دهند. این موضوع را نفی نمی‌کنیم اما تأکید می‌کنیم که شباهت‌های شخصیتی، تضمینی برای یک رابطه موفق نیست. رابطه موفق، یعنی مدیریت موفق تعارض‌ها. شبیه‌ترین شخصیت‌ها هم ممکن است در تعارض‌های زندگی به بن‌بست برسند. در مقابل، ممکن است افرادی که شباهت چندانی هم با یکدیگر ندارند، بتوانند با مدیریت موفق تعارض‌ها در کنار هم بمانند و از زندگی لذت ببرند. ازدواج موفق، ازدواجی است که از یک‌سری ویژگی های رفتاری مثبت، باورهای درست و واقعی پرشده و باورهای غیرواقعی و افسانه‌ای و همچنین ویژگی‌های رفتاری تخریبگر رابطه در آن وجود نداشته باشد. اصولاً زن و مردی می‌توانند چنین ازدواجی را بسازند که به خوبی درباره رابطه موفق و اثرگذار مبتنی بر باورهای دقیق و علمی و منطقی بکوشند.

Unreal misconceptions about marriage

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/266970

اشتراک این خبر :

دیدگاه ها

  1. سلام گفت:

    قادا الییم ای + کبک خواست راه رفتن کلاغ را یاد بگیرد راه رفتن خودش هم یادش رفت + قضیه نسل جدید ماست خواستند متمدن و مدرن بشوند نشدند ولی خود شان را هم فراموش کردند حالا خودش هم نمی داند کجا هست و به کدام نا کجا آباد می خواهد برود دکتر بشود سگ بخرد آمریکا برود همسر حر ف گوش کن و شبیه اروپایی ها بگیرد وووو.. ازدواج و خانواده قمر در عقرب شده. در نهایت بازم به برادران چینی باید متوسل شویم و قرار داد ۵۰ ساله ببندیم تا خواهر مادر ما را فلان فلان بکنند تا نسل ایرانی منقرض نشود راه حل دیگر دارید بسم الله بفرما یید البته هوش مصنوعی هم می تواند توهم کامل گرایی را در ادراک ما ارضا کند از تکنولوژی و الگوریتم ها هم می شود بهره برد توهم بی نهایت بشر و انحرافات در علم یک دنیا یی جدید سا خته است . تمدن جدید و شعر شهریار از حیدر بابا _ اللان میشوخ تمد نون یالان ادینا…

  2. سلام گفت:

    حضرات . بعلت فقدان فرهنگ و اخلاق سکوت بهتر می باشد . کم آورده اند کوروش و داریوش را از قبر بیرون می کشند. ابوی محترم , اینها ۲ هزار سال پیش بود انقلاب مشروطه – دروازه تمدن رضا خان و پسرش – ۴۵ سال انقلاب اسلامی – افکار دکتر شریعتی و مطهری . خلاصه اینجا امروز تشریف داریم بی تربیتی و کلی زنان لوس و بی حیا. تا می توانید قلیان بکشید و بحث دلار و مافیای مسکن و زمین خواری و هیچ. ۳۰۰ سال حرمسرای شاهان و قبل اسلام کثافت کاری

  3. سلام گفت:

    آدرس دقیق بگیرید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *