غذاهای کامل مانند میوهها، سبزیجات، آجیل، دانهها و غلات کامل به دلیل داشتن فیبر، آنتیاکسیدانها، مواد معدنی و ویتامینها، از جمله میانوعدههاییاند که سلامت قلب را بهبود میبخشند.
میانوعده از جمله موادغذایی افزودنی به رژیم غذایی است. در صورت انتخاب درست میانوعدهها میتوانیم مواد مغذی و انرژی لازم را برای بدن فراهم کنیم. غذایی که میخوریم بر عواملی مانند فشار خون، تریگلیسیرید (نوعی چربی یا لیپید در خون)، سطح کلسترول و التهاب تاثیرگذار است و همین امر ضرورت انتخاب میان وعدههای سالم برای قلب را برجسته میکند. «وریولهلت» در گزارشی چندین میانوعده را که آثار بسیاری بر سلامت قلب دارند، برشمرده است.
۱- شکلات تلخ| شکلات تلخ به دلیل داشتن فلاونوئیدها بهویژه فلاونولها برای سلامت قلب بسیار مفید است. با توجه به برخی از پژوهشها مصرف شکلات و کاکائو میتواند مقاومت به انسولین و فشار خون بالا در بزرگ سالان را کاهش دهد. تکههای شکلات تلخ در کنار بادام، میان وعدهای عالی برای سلامت قلب است.
۲- آجیلها و دانهها| بیشتر آجیلها و دانهها حاوی چربیهای سالم، ویتامین ای (E) و مواد طبیعی دیگریاند که برای قلب مفید است. برخی از آجیلها مانند گردو منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب میشوند. دانههایی که باید بهعنوان یک میانوعده سالم برای قلب مصرف کنید عبارتند از: دانه کتان، شاهدانه، چیا یا کنجد. این دانهها را میتوانید با ماست یونانی یا یک اسموتی سالم ترکیب و میل کنید. البته در مصرف آجیل باید درباره افزودنیهایی مانند نمک و سدیم احتیاط کنید، چراکه برای قلب مضرند.
۳- کرفس| کرفس که در خانواده چتریان یا کرفسیان قرار میگیرد، نوعی سبزی کمکالری، سرشار از ویتامین، فیبر و آنتیاکسیدان است. طبیعت پرآب و فیبر این سبزی برای سلامت قلب مفید است. این سبزی را میتوان به تنهایی یا به همراه کره آجیل مانند کره بادام یا کره بادامزمینی مصرف کرد.
۴- ماست و توت| نتایج پژوهشی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ماست یونانی بهدلیل داشتن قند کم و پروتئین بالا، خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افرادی که فشار خون بالا دارند، کاهش میدهد. همچنین توتآبی یا بلوبری از فیبر، پتاسیم، فولات (ب۹)، ویتامینهای سی و ب۶ و آنتوسیانینها سرشار است که بر بهبود سلامت قلب تاثیر دارد.
۵- سیب| تحقیقات نشان میدهد که خوردن دو عدد سیب کامل در روز به دلیل داشتن فیبر محلول و پلیفنول، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین فشار خون بالا را کاهش میدهد. یک سیب متوسط ۱۰۴ کالری و ۵گرم فیبر دارد. خوردن سیب با کره بادام زمینی یا در اسموتی، میانوعدهای سالم و پر فیبر برای قلب محسوب میشود.
۶- ساردین در روغن زیتون| ساردینهایی که در روغن زیتون، بستهبندی و ارائه میشوند، میانوعدههای غذایی سالم و سرشار از چربیهای سالم، پروتئینها، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنیاند. ساردین ماهی کوچکی است که از اسیدهای چرب امگا ۳ سرشار است. تحقیقات نشان میدهد که چربیهای امگا ۳ و روغن زیتون در بهبود سلامت قلب نقش موثری ایفا میکنند. رژیم غذایی غنی از امگا ۳ خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد، سطح کلسترول را کم میکند و فواید ضد التهابی دارد.
۷- اسموتیها| اسموتیها با ارائه ترکیبی از فیبر، ویتامینها، آنتیاکسیدانها، اسیدهای چرب امگا ۳ و غیره، در سلامت قلب نقش مهمی را ایفا میکنند. اسموتیها را میتوان از ترکیب میوههای یخزده یا تازه با مواد مفید برای قلب مانند شیر و ماست کمچرب، کره بادام، دانه چیا یا بذر کتان، سس سیب و آبمیوه طبیعی تهیه کرد.
۸- دمنوش یا چای ماچا| دمنوش ماچا نوعی چای سبز است که از اپی گالوکاتچین گالات سرشار است. این ماده نوعی پلیفنول در چای ماچاست که خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دارد و سلامت قلب را بهبود میبخشد. تحقیقات روی اپی گالوکاتچین گالات نشان میدهد که این ماده از تصلب شرایین یعنی تجمع مواد چرب روی دیواره رگها، جلوگیری میکند و همچنین ممکن است باعث کاهش التهاب و آسیب سلولی شود.