http://didshahr.ir/265231

01:18 :: 1402/09/21

خارش گلو می‌تواند با سرفه یا بدون آن باشد و عوامل مختلفی زمینه آن‌را فراهم می‌آورند که با اطلاع از آن‌ها می‌توان تا حد زیادی از این مشکل پیشگیری کرد.

دلیل خارش گلو و راه درمان آن

احساس قلقلک در گلو به خارش پشت گلو اشاره دارد که به‌علت عوامل مختلف، از جمله گلودرد، کووید-۱۹، کم‌آبی، رفلاکس اسید، آلرژی، آسم، محرک‌های محیطی و عفونت‌های ویروسی به وجود می‌آید.

«وری‌ ول هلت» در گزارشی به علت‌های این عارضه پرداخته که در ادامه مرورشان می‌کنیم.

دلایل خارش گلو بدون سرفه

گلودرد استرپتوکوکی: نوعی عفونت است که باکتری استرپتوکوک گروه آ عامل ایجاد آن است. این گلودرد معمولا شامل تب، درد هنگام بلع، تورم غدد لنفاوی و تورم لوزه‌هاست. بسیاری از افراد مبتلا به گلودرد استرپتوکوکی توده‌ای دردناک در گلو احساس می‌کنند که باعث احساس قلقلک یا خارش می‌شود.

لارنژیت: به التهاب حنجره اشاره دارد و اغلب به‌علت عفونت ویروسی ایجاد می‌شود. این عارضه باعث گرفتگی صدا، احساس خراش در گلو، تب و همچنین تورم غدد لنفاوی می‌شود.

کم‌آبی بدن: یا از دست دادن شدید مایعات، تحریک و خشکی و خارش گلو را در پی دارد.

برخی سرطان‌ها: بعید به‌نظر می‌رسد که قلقلک در گلو نشانه سرطان باشد. در موارد نادر، صدای خشن مداوم و گلودرد احتمالا نشانه سرطان مری یا حنجره است.

خارش گلو توام با سرفه

رفلاکس اسید: رفلاکس مزمن اسید یا سوزش سر دل که به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) نیز معروف است، زمانی پیش می‌آید که اسید و دیگر محتویات معده بالا می‌آید و به مری بازمی‌گردد. همین امر عامل سوزش و تحریک در پشت گلو، سرفه، خس‌خس سینه و مشکل در بلع می‌شود.

آلرژی: قلقلک در گلو ممکن است از علامت‌های شایع واکنش آلرژیک یا حساسیت‌زا باشد. علایم دیگر عبارت‌اند از عطسه، سرفه، خارش چشم، آب‌ریزش بینی و خس‌خس سینه.

عواملی که باعث آلرژی‌های رایج می‌شوند عبارت‌اند از: شوره حیوانات خانگی، گرد و غبار، کپک و گرده.

آسم: بیماری طولانی‌مدتی است که باعث التهاب راه‌های هوا در ریه‌ها می‌شود. در طول حمله آسم یا بدتر شدن علامت‌های آسم، احتمال دارد با قلقلک در گلو و همچنین سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه مواجه شوید.

کووید-۱۹: سرفه خشک و قلقلک مداوم در گلو در میان برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است. این عارضه همچنین در افرادی مشاهده شده است که سندروم پساکرونا یا پس از کووید-۱۹ را پشت سر می‌‌گذارند. البته، هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا این اتفاق ‌می‌افتد، اما محققان در حال تحقیق درباره این پدیده‌اند.

محرک‌های محیطی: محرک‌های محیطی مانند دود تنباکو و آلاینده‌ها اغلب تحریک و خارش گلو و همچنین سرفه را به دنبال دارند. سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز همین اثر را دارد.

عفونت‌ها: ‌عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا اغلب باعث قلقلک گلو می‌شوند. بیماری‌های سینوزیت و برونشیت نیز باعث احساس قلقلک در گلو می‌شود. این خارش یا قلقلک معمولا به‌علت ریزش مخاط بینی در پشت گلو و تحریک آن رخ می‌دهد.

چگونه قلقلک یا خارش گلو را درمان کنیم؟

برخی از این روش‌های درمانی عبارت‌اند از: نوشیدن چای لیمو، دمنوش زنجبیل و عسل، نوشیدن آب زیاد و مایعات، خوردن سوپ داغ، استفاده از رطوبت‌ساز هوا در محیط بسته خانه یا محل کار، دوش آب گرم گرفتن یا تنفس در بخار داغ، پرهیز از خوردن کافئین، ترک سیگار، مصرف داروهای ضد احتقان و دوری کردن از عوامل تولید‌کننده آلرژی مانند گرد و غبار. علامت‌های قلقلک دایمی گلو با توجه به علت‌های آن عبارت‌اند از: سرفه خشک، گرفتگی بینی، قرمزی و سوزش چشم، گلودرد و گرفتگی صدا.

در مواردی، قلقلک گلو باعث ناراحتی و اختلال در خواب می‌شود که در این صورت، بهتر است به پزشک و متخصص مراجعه کنید. این عارضه اگر با سردرد، بی‌خوابی، غش کردن، دشواری تنفس یا از دست دادن اختیار ادرار همراه باشد، جدی و خطرناک است و باید به متخصص مراجعه کرد.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/265231

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *