نتایج مطالعه ای که به تازگی انجام گرفته، نشان میدهد خوردن دیرهنگام وعده غذایی میتواند بر افزایش وزن انسان تاثیر مستقیم داشته باشد.
دانشمندان میگویند خوردن دیروقت غذا از ۳ نظر یعنی تعداد کالریهایی که میسوزانیم، سطح گرسنگی ما و همینطور روش ذخیرهسازی چربی در بدنمان بر تنظیم وزن تاثیر میگذارد. با توجه به این که چاقی مفرط اکنون صدها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، نتایج مطالعه تازه میتواند به افراد کمک کند تا تنها با خوردن وعدههای غذایی خود در چند ساعت زودتر، خطر چاق شدن را کاهش دهند.
دانشمندان از طریق نمونههای خون، سوالات نظرسنجی و دیگر اندازهگیریها دریافتند هنگامی که دیرتر غذا خورده میشود، سطح هورمون لپتین (که به ما میگوید چه زمانی سیر هستیم) در طول ۲۴ ساعت شبانهروز پایینتر میآید.
موضوعی که باعث میشود افراد احساس گرسنگی بیشتری داشته باشند و همینطور کالریها نیز با سرعت کمتری سوزانده شود.
آزمایشها همچنین نشان داد تغییر ساعت صرف غذا سبب شد تا ژن بافت چربی (که بر نحوه ذخیره چربی بدن تأثیر میگذارد) فرایند چربیزایی را افزایش دهد و در سوی مقابل از شدت فرایند تجزیه چربی بکاهد. محققان میگویند چاقی میتواند به دیگر مشکلات تهدیدکننده سلامتی از جمله دیابت و سرطان منجر شود؛ بنابراین در وهله اول یافتن راههایی برای جلوگیری از پیشرفت آن تفاوت بزرگی در سلامت جمعیت جهان ایجاد میکند.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Cell Metabolism» منتشر شده است.