http://didshahr.ir/259905

09:02 :: 1402/02/17

مراسم گلابگیری و چیدن گل‌های محمدی هر سال گردشگران زیادی را به کاشان می‌کشاند.

فصل گلاب گیری در کاشان

فصل گلاب گیری کاشان در بهار و معمولاً از اردیبهشت شروع می‌شود و تا اواسط خردادماه (۱۵اردیبهشت تا ۱۵خردادماه) ادامه دارد.

گلاب گیری در کاشان معمولاً در شهرهای اطراف کاشان که کوهستانی هستند و گل محمدی در آن مناطق کیفیت مناسب دارد انجام می‌شود. البته در مناطق کویری گل محمدی کشت می‌شود ولی کیفیت بالایی ندارد به همین دلیل قیمت گل محمدی در آن مناطق پایین‌تر است. قمصر، نیاسر، برزُک و روستاهایی چون ون، سار، وادقان، خاوه، مشهد اردهال، قالهر، مرق، ویدوج، آذران و کامو ازجمله مکان‌هایی است که گلابگیری در آن انجام می‌گیرد.

کاشان جزو اولین و قدیمی‌ترین مناطقی است که گل رز و محمدی در آن پرورش پیدا کرده است. ردپای گلابگیری در شمال اصفهان از دوران صفویه به جا مانده است و گلابگیری در این منطقه به‌ دلیل پیشینه تاریخی‌اش مفهوم جدی پیدا کرده است. علاوه بر کاشان، در قمصر، شهر تاریخی نطنز و مناطق غرب اصفهان که سردسیر است مزارع بزرگ کشت گل محمدی وجود دارد و گلابگیری سنتی با دستگاه‌های تقطیر که بیش از ۴۰۰ سال قدمت دارد در این مناطق انجام می‌شود.

جشنواره گلابگیری از باغ فین کاشان شروع می‌شود. مردم با آیین‌های مختلف گل‌ها را چیده و از مزرعه به کارگاه منتقل می‌کنند. طبق آمار، سال گذشته بعد از فروکش کردن کرونا بیش از دو میلیون نفر در این جشنواره و آیین گلابگیری شرکت کردند.

فصل گلاب گیری در کاشان

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/259905

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *