معاون طرح توسعه آب منطقهای استان اردبیل گفت: شبکه پایاب سد خداآفرین۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تکمیل این شبکه نیازمند ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
جبرائیل رمضانی با اشاره به عملیات اجرایی شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در چهار ناحیه عمرانی گفت: ناحیه عمرانی اول این شبکه به اتمام رسیده و ناحیه عمرانی دوم هم در ۶ واحد در دست اجراست که سه واحد آن تکمیل شده و سه واحد دیگر هم بر اساس پیش بینیها هفته دولت ۱۴۰۲ به اتمام خواهد رسید.
معاون طرح توسعه آب منطقه ای استان اردبیل بیان کرد: امسال برای طرح شبکه آبیاری خداآفرین چهار هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که ۵۰ درصد آن تخصیص یافته و پیگیر اختصاص بقیه اعتبارات هستیم تا اجرای طرح تسریع شود.
معاون طرح توسعه آب منطقه ای استان اردبیل افزود: ناحیه عمرانی سه و چهار این شبکه ۱۰ هزار و ۴۲۹ هکتار پیشبینی شده که ۹ هزار و ۲۲۴ هکتار به صورت کلاسیک ثابت ، ۹۰۷ هکتار به صورت سنترپیوت و ۲۹۸ هکتار آن به صورت اسپری بوم خواهد بود.
رمضانی بیان کرد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی ناحیه عمرانی سوم و چهارم به ۷۰ درصد رسیده و در صورت تامین اعتبار لازم در زمان مقرر به بهره برداری خواهد رسید.
وی همچنین درباره عملیات اجرایی سیفون دره خداآفرین گفت: سیفون درهرود به عنوان شاهرگ اصلی شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین با ۷۶ درصد پیشرفت در حال اجراست.
به گفته رمضانی این سیفون با ظرفیت ۶۰ مترمکعب بر ثانیه دارای پنج رشته لوله فولادی به قطر دو هزار و ۸۰۰ میلیمتر و هر رشته بیش از ۲ کیلومتر است.
معاون طرح توسعه آب منطقهای استان اردبیل در عین حال گفت: با توجه به برودت دمای هوا و کمبود اعتبارات کارگاههای طرح توسعه آبیاری با ظرفیت کامل فعال نیست.
به گزارش ایرنا، طرح شبکه آبیاری و زهکشی سد خداآفرین در محدوده استانهای آذربایجانشرقی و اردبیل اجرا میشود که از این میزان حدود ۳۷ هزار هکتار در محدوده استان اردبیل واقع شده که در قالب چهار ناحیه عمرانی مختلف اجرا میشود.
این شبکه بزرگترین و مدرنترین شبکه شمالغرب کشور است که آب مورد نیاز آن از طریق سد مخزنی خدا آفرین و سد تنظیمی-انحرافی قیز قلعه تامین میشود.
شبکه پایاب سد خداآفرین به چهار بخش عمرانی تقسیم شده که هرکدام از این بخشها در مناطق مختلف در دست اجراست. تاکنون ناحیه عمرانی اول و قسمتی از ناحیه دوم شبکه خداآفرین با احداث یک ایستگاه پمپاژ پنج مترمکعبی و انتقال آب از کانال مغان تکمیل شده و با تامین منابع انتظار میرود فازهای بعدی هم در زمان مقرر به اتمام برسد.
ناحیه عمرانی اول با ۱۳ ایستگاه پمپاژ و وسعت پنج هزار هکتار در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و ناحیه عمرانی دوم هم با وسعت ۱۰هزار و ۵۰۰ هکتار در ۶ واحد در دست اجرا است.
در صورت تکمیل این شبکه ظرفیت تولیدات بخش کشاورزی استان اردبیل یک میلیون تن افزایش مییابد. در حال حاضر استان اردبیل با تولید سالانه ۴.۵میلیون تن محصولات کشاورزی حدود چهار درصد از تولید بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.