در واقع، ایمپلنت تنها گزینه یا راه حل طولانی مدتی است که به شما این را امکان میدهد تا همانند دندان های طبیعی خود صحبت کنید، غذا بخورید و لبخند بزنید.
پس از ایمپلنت دندان چه چیزهایی می توان خورد؟
اگر قرار است کاشت دندان انجام دهید، یا به تازگی این کار را انجام داده اید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه چیزهایی می توان خورد. در حالی که این راه حل بسیار بادوام است، اما باید در مرحله اولیه پس از جراحی بسیار مراقب باشید.
بدون شک یکی از مهم ترین مزایای کاشت دندان این است که می توانید از تمام غذاهای مورد علاقه خود و آهن بدون درد و ناراحتی لذت ببرید.
در ادامه مقاله قصد داریم به یکی از رایج ترین سوالاتی که از بیماران شنیده می شود پاسخ دهیم: “بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه بخورم؟”. تا پایان ما را همراه نمایید.
بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه چیزی می توانید بخورید؟
هنگامی که ایمپلنت دندان به طور کامل بهبود یافت و با استخوان فک شما یکپارچه شد، می تواند قدرت جویدن مورد نیاز برای لذت بردن از تمام غذاهای مورد علاقه خود را به شما بدهد. در این حالت شما دیگر نگران سرمایه گذاری یا بالا بودن هزینه ایمپلنت دندان نخواهید بود، زیرا از مزایای زیادی بهره مند خواهید شد.
با این حال، پیروی از یک رژیم غذایی برای بهبود ایمپلنت دندانی نرم در هفته های بعد از عمل بسیار مهم است.
– روز بعد از جراحی ایمپلنت چه بخوریم: رژیم مایع خنک
بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندان، فک و دندان های شما در حالت بسیار حساسی قرار می گیرند. تقریباً یک ساعت پس از جراحی ممکن است بتوانید اسفنج های گازی را که روی محل جراحی قرار داده شده است بیرون آورده و چیزی بخورید.
شما باید در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول، به یک رژیم مایع خنک پایبند باشید، یعنی از خوردن هر گونه غذا یا نوشیدنی گرم خودداری کرده و به جای آن فقط مایعات خنک مصرف کنید.
همچنین از طریق نی یا از بطری آبی که نیاز به مکش دارد، نوشیدنی نخورید، زیرا ممکن است به محل کاشت دندان فشار وارد کند.
علاوه بر این حداقل تا چند روز سیگار نکشیده یا مشروبات الکلی ننوشید.
– مواد غذایی پس از ایمپلنت دندان
در این مرحله می توانید بر مصرف غذاهای سرد که نیاز به جویدن نداشته و مملو از مواد مغذی هستند تمرکز کنید. برای مثال:
- اسموتی ها: اسموتی ها مغذی و سیر کننده هستند و به راحتی با ویتامین های مهم برای بازیابی انرژی ترکیب می شوند. آنها نیازی به جویدن نداشته و همین آنها را برای بعد از جراحی ایده آل می سازد.
- سوپ های سرد بلافاصله پس از جراحی: مهم است که پس از ایمپلنت از خوردن غذاهای گرم خودداری کنید، اما می توانید با خیال راحت از سوپ های سرد لذت ببرید.
- سس سیب: در این مرحله از درمان، نمیتوانید سیب را گاز بزنید، اما سس سیب حاوی تمام مواد مغذی مشابه به شکل ایمن برای کاشت دندان می باشد.
- سایر غذاهای مایع خنک مانند آب میوه، پودینگ، شیر و میلک شیک.
در هفته های بعد از جراحی ایمپلنت چه بخوریم؟
در طی سه ماه اول، باید از رژیم غذایی نرم پیروی کنید. در این مدت، ایمپلنت دندان شما با استخوان فک ادغام شده و ممکن است از پروتز موقت استفاده کنید که برای جویدن غذاهای ترد یا سفت مناسب نخواهد بود.
در نظر داشته باشید که رژیم غذایی نرم، انتخاب وعده های غذایی غنی از پروتئین و سایر مواد مغذی مهم برای تسریع بهبودی مهم است. برخی از غذاهای توصیه شده که جویدن آنها آسان است عبارتند از:
– تخم مرغ و املت: تخم مرغ یک ماده غذایی نرم و پر از پروتئین است. برای یک وعده غذایی متعادل، می توانید آنها را با سبزیجات ریز خرد شده مخلوط کرده و املت درست کنید.
– شیر، ماست و پنیر: محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی کلسیم و پروتئین هستند و به بهبودی کمک می کنند. همچنین برای محکم نگه داشتن دندان ها ضروری هستند.
– سیب زمینی: یکی از سخت ترین بخش های پیروی از رژیم غذایی نرم، نداشتن تنوع است. سیب زمینی بافت نرمی داشته و می توان آن را به روش های مختلفی تهیه کرد و همین آن را به انتخابی عالی برای هفته های بعد از جراحی ایمپلنت تبدیل می کند.
– ماهی، مرغ و گوشت چرخ کرده: پس از هفته اول، می توانید به آرامی گوشت را به رژیم غذایی خود وارد کنید. به سراغ گزینه های نرم تری مانند ماهی، مرغ و گوشت چرخ کرده بروید و آنها را ریز خرد و به سالاد یا پاستا اضافه نمایید.
– سایر غذاهای نرم: به راحتی می توانید از میوه های نرم مانند موز یا هلو لذت ببرید یا سبزیجات بخارپز، نان نرم، پاستا، بلغور جو دوسر و غیره بخورید.
غذاهایی که بعد از جراحی ایمپلنت دندان باید از آنها اجتناب کنید
برای جلوگیری از آسیب رساندن به ایمپلنت خود، تا دو هفته اول پس از جراحی از مصرف غذاهای زیر اجتناب کنید:
- غذاهای ترد مانند چیپس و ذرت بو داده
- غذاهای سفت، مانند برخی از میوه ها و سبزیجات
- غذاهای جویدنی مانند نان، شیرینی و آدامس
- غذاهای چسبنده، مانند تافی و کارامل
- غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی و پرتقال
- غذاهای تند، مانند سالسا و فلفل تند
- غذاها و نوشیدنی های بسیار گرم مانند سوپ یا قهوه