دانشجوی خوابگاهی هستم و از درسخواندن زده شدم.
نویسنده : بنفشه دولتآبادی | رواندرمانگر و مشاور خانواده
سوال: دانشجوی خوابگاهی هستم و در درس خواندن به مشکل خوردم. مدام ذهنم مشغول است. هرچه میخوانم، نمیفهمم و از درسخواندن زده شدم و علاقه ای ندارم و در سروصدا عصبی میشوم. راهحل چیست؟
پاسخ: دانشجوی گرامی، زندگی در خوابگاه و اقامتگاههای دانشجویی و یافتن مکان خلوت و آرام برای مطالعه، از مواردی است که برای بعضی دانشجویان دردسرساز میشود اما در نظر داشته باشید که میتوانید بهسادگی این موضوع را مدیریت کنید.
درس خواندن در خوابگاه با خانه تفاوت دارد
با برنامهریزی در ساعتهایی که اعضای اتاق در خوابگاه نیستند، وقت را غنیمت بشمارید و از فضای ساکت برای رسیدگی به تکالیف درسی خود استفاده کنید. قطعا درسخواندن در خوابگاه با خانه و در کنار خانواده تفاوت دارد و آن سکوت فضای اتاق و رسیدگی وجود ندارد. بهتر است سعی کنید عادات و خلق و خوی خود را تغییر دهید، سالن مطالعه، نمازخانه یا فضایسبز خوابگاه میتواند گزینههای مناسبی برای گذراندن ساعت مطالعه با بازدهی بالا باشد. دقت داشته باشید بهطور کلی انتخاب بهترین شیوههای درسخواندن و عادت کردن به شرایط موجود در خوابگاه میتواند کمک شایانی به سطح عملکرد علمی دانشجویی داشته باشد.
بی انگیزگی به نداشتن تمرکز ختم میشود
گفتهاید هرچه میخوانم، نمیفهمم و از درسخواندن زده شدم و علاقه ای ندارم و … . در هنگام درس خواندن دقت داشته باشید زمانی موفق هستید که برنامه از پیش تعیینشدهای داشته باشید. حواستان را فقط روی مطالعه متمرکز کنید و از موضوعات حاشیهای دور شوید. به این نکته توجه داشته باشید که نداشتن انگیزه و علاقه به درس خواندن به علت نداشتن تمرکز و مدیریت زمان و برنامهریزی مناسب است پس در این باره دقت کنید.
مدیریت زمان را فراموش نکنید
برای مطالعه دروس دانشگاهی سعی کنید روزانه نیم ساعت زمان بگذارید. دروس را روی هم تلنبار نکنید. علت آن که هرچه میخوانید به درستی متوجه نمیشوید، نداشتن مدیریت زمان و تمرکز کافی است. سعی کنید صفحاتی را که استاد در کلاس ارائه کرده همان روز که در حافظه کوتاه مدت شما ثبت شده با یک مرور ۲۰دقیقه تا نیم ساعته بازیابی کنید.
مهارت تقویت ذهن را بیاموزید
دانستن شیوه صحیح مطالعه علاوه بر این که به تمرکز حواس شما کمک میکند، باعث میشود مطالب را به خوبی در حافظه ثبت کنید. همچنین علم و آگاهی خود را افزایش دهید. شما برای این که زمان کمتری را به منظور مطالعه در نظر بگیرید نیازمند مهارتهایی چون تندخوانی، تقویت ذهن و حافظه و مرور و خلاصهنویسی هستید.
در امور مربوط به خوابگاه، اولویتبندی داشته باشید
باتوجه به زندگی در خوابگاه و معاشرت با دوستان و هیاهو و سروصدا، تمرکز روی تمام موضوعات سخت است و تا حد زیادی کنترل امور از دست خارج میشود و همزمان مجبور میشوید چندین کار را با هم انجام دهید. به شما پیشنهاد میکنیم سعی کنید در کارهای مربوط به خوابگاه اولویتبندی داشته باشید، چندین کار پرانرژی را باهم انجام ندهید و این که کارها را ناتمام هم نگذارید که موقع مطالعه فکرتان درگیر آن باشد.