زینب سادات کسنوی رعایت نکات بهداشتی در خرید از بوفه مدارس، بیش از پیش اهمیت دارد چراکه هنوز باید شیوه نامه های بهداشتی…
زینب سادات کسنوی
رعایت نکات بهداشتی در خرید از بوفه مدارس، بیش از پیش اهمیت دارد چراکه هنوز باید شیوه نامه های بهداشتی برای مبتلا نشدن به بیماریهای واگیردار مانند کرونا، آنفلوآنزا و … را رعایت کرد. در ادامه، توصیههایی برای داشتن خریدی سالم از بوفه مدارس خواهیم داشت.
خوراکیهای مجاز و غیر مجاز
مواد غذایی با ارزش غذایی بالا در زمان خرید از بوفه مدرسه باید اولویت داشته باشد. خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانهها، شیر و فراوردههای آن، نوشیدنیهای بدون گاز، بیسکویت،کیک و کلوچه دارای مجوزهای بهداشتی، انواع اشترودل غیر گوشتی و غذاهای پخته مثل عدسی و حلیم جزو مواد غذایی مجاز برای فروش در بوفه مدارس است. موادغذایی غیرمجاز، مواد خوراکی بدون ارزش غذایی هستند و شامل چیپس، پفک، نوشابه، ساندویچ سوسیس و کالباس، انواع لواشک، سس، بستنی، پاستیل، ژله و مارشمالو هستند.
متصدی بوفه باید چه نکاتی را رعایت کند؟
لازم است مسئولان مدارس و به خصوص متصدی بوفه، یک سری نکات بهداشتی را رعایت کنند. مثلا میوه، سبزی و صیفیهایی که به صورت خام مصرف میشوند، باید مطابق دستورالعملها به دقت شسته و گندزدایی شوند. محصولات غذایی بستهبندی شده باید از تولیدات کارخانجات معتبر تهیه شده و دارای پروانه ساخت، سری ساخت، تاریخ تولید و مصرف باشد(نشان سیب سلامت از سازمان غذا و دارو). غذا باید در محلی تمیز و عاری از گرد و خاک، مگس، حشرات و جانوران موذی نگهداری شود. غذاهای پخته شده نباید بیش از نیم ساعت خارج از یخچال نگهداری شوند. از بستهبندی و عرضه مواد خوراکی در کاغذهای باطله، روزنامه و کیسههای پلاستیکی مصرف شده و رنگی اکیدا خودداری شود. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف، این ظروف باید مخصوص مواد غذایی گرم یا سرد باشند. از توزیع نوشابههای گازدار و ماءالشعیر همراه با خوراکی یا مجزا خودداری و به جای آنها آب آشامیدنی سالم و دوغ بدون گاز و کم نمک عرضه شود.
چه نکاتی را دانشآموزان رعایت کنند؟
فرزندشما به عنوان یک دانشآموز هم باید یک سری نکات را هنگام خرید مواد غذایی از بوفه مدرسه رعایت کند. مثلا تاریخ انقضای مواد غذایی خریداری شده از بوفه را بررسی کند. قبل از خوردن مواد غذایی دستهای خود را به دقت بشوید. خوردن غذاهای با ارزش غذایی بالا را در اولویت قرار دهد. برای مصرف نوشیدنیها حتما از لیوان شخصی استفاده کند. سعی کند تغذیه خود را در محیط خلوت وبه دور از تجمع(مخصوصا در حضور افرادی که نشانههای سرماخوردگی وآنفلوآنزا دارند) مصرف کند. از مصرف چاشتها و مواد غذایی به صورت اشتراکی با بقیه دانشآموزان خودداری کند.