http://didshahr.ir/249840

00:07 :: 1401/05/09

سیلاب و سیل یکی از مهم ترین مخاطرات ماه‌های پربارش سال محسوب می‌شود اما با توجه به تشدید فعالیت سامانه بارشی «مونسون» در کشور نیاز است توصیه‌های ایمنی در هنگام، قبل و بعد از وقوع سیل توسط مردم جدی‌تر گرفته شود.

توصیه هایی برای ایمنی قبل و بعد از سیل

۱- در حریم سیل ساخت‌و‌ساز نکنید. بسیاری از خانه ها و ویلاهایی که در سیل اخیر با تهدید جدی مواجه بودند بدون توجه به این نکته ساخته شده بودند.

۲- اگر در منطقه سیل‌خیز زندگی می‌کنید آبگرمکن، پنل برق، موتورخانه و موارد این چنینی را در ارتفاع مناسبی قرار دهید. همچنین تابلوی برق را در طبقات فوقانی ساختمان جاسازی کنید.

۳- برای جلوگیری از برگشت آب سیل به داخل فاضلاب محل سکونت، دریچه اطمینان نصب کنید. این دریچه باید در محل زانویی سرویس‌بهداشتی برای ممانعت از ورود سیل به درون خانه نصب شود و بهتر است اطراف آن دیوارکشی شود.

۴- اگر امکانش را دارید، موانعی برای جلوگیری از ورود سیلاب به داخل ساختمان ایجاد و دیوارهای پایه را با ترکیبات ضد‌آب، مستحکم کنید.

۵- برای افزایش آگاهی و آموزش خود و خانواده‌تان برنامه‌ریزی کنید تا اگر سیل آمد، بدانید چه کارهایی باید انجام بدهید، کجا بروید، چگونه با هم در ارتباط باشید؟ و … .

۶- اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که خطر سیل زیاد است، یک محفظه ضدآب یا جای امن برای مدارک و اشیای قیمتی‌تان تهیه کنید.

۷- یک کیف امداد ‌و نجات و جعبه کمک‌های اولیه برای خانه‌تان فراهم کنید و در جایی قرار دهید که در دسترس‌تان باشد.

۸- به هشدارهای هواشناسی و سازمان مدیریت بحران توجه کنید و اگر هشداری صادر شد، به سرعت از منطقه خطر دور شوید.

برای بعد از وقوع سیل

۱- با استفاده از رادیو و دیگر رسانه‌های جمعی، اطلاعاتی درباره مکان‌های دسترسی به آب سالم و بهداشتی و غذا را به دست آورید تا خود و خانواده‌تان از آن استفاده کنید. آب سیل ممکن است به نفت، گازوئیل و فاضلاب آلوده شده باشد به همین دلیل از نوشیدن آب سیل خودداری کنید. خطر وجود جریان برق در آب هم دلیل بعدی است.

۲- مناطقی که آب سیل در آن جمع شده خطرساز است زیرا احتمال دارد که جاده به صورت ناگهانی و به وزن حتی یک خودرو نشست کند.

۳- فقط زمانی به خانه برگردید که مسئولان محلی منطقه را بی‌خطر و امن دانستند. در هنگام برگشت به خانه باید احتیاط کرد چون ممکن است سیل به فونداسیون خانه آسیب جدی زده باشد و فروبریزد. همچنین از هر ساختمانی که توسط سیل محاصره شده است، دور بمانید. برگشتن به چنین ساختمان‌هایی ممکن است تلفات جانی هم داشته باشد.

۴- سیل باعث خروج مارها و دیگر حشرات گزنده از لانه‌های خود و ورود آن‌ها به جریان سیل و خانه‌ها می‌شود پس حتما احتیاط کنید.

۵- به سیم‌های سقوط کرده برق دست نزنید و جریان برق را به محض ورود به خانه وصل نکنید و به اداره برق شهرتان موارد این چنینی را گزارش دهید.

۶- هر چیزی را که در خانه، خیس شده است تمیز و ضدعفونی کنید زیرا گل‌و‌لای سیل می‌تواند آلوده به فاضلاب و مواد شیمیایی باشد.

۷- از کودکان و افراد مبتلا به آسم و بیماری‌های ریوی در کار پاک سازی آثار سیلاب در خانه استفاده نکنید. رشد کپک‌ها در چنین ساختمان‌هایی سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

۸- از وضعیت سلامت خود و اعضای خانواده‌تان غافل نشوید زیرا سیل می‌تواند آسیب‌های جدی فیزیکی و روانی را به فرد تحمیل کند.

سیلاب و آبگرفتگی

توصیه هایی برای ایمنی قبل و بعد از سیل

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/249840

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *