http://didshahr.ir/249401

11:28 :: 1401/04/31

هرقدر هم اهل نرم افزار باشید، چیزهایی هست که درباره دنیای وسیع آن نمی دانید.

نرم افزارهای مهم دنیا چگونه کار می کنند؟

ما هر روز با نرم افزارها و فناوری های جدیدی سروکار داریم؛ از گوشی‌ها و تبلت‌ها گرفته تا بیشتر وسایل زندگی روزمره و آن‌قدر بهشان عادت کرده‌ایم که چندان به آن‌ها فکر نمی‌کنیم. در اطلاعات عمومی این هفته با دقت و کنجکاوی بیشتری به دنیای فناوری نگاه می‌کنیم تا بیشتر آن را بشناسیم.

موزیلا فایرفاکس

لوگوی مرورگر «موزیلا فایرفاکس» چیست؟ خب احتمالا فوری جواب می‌دهید «یک روباه» و متأسفم که بگویم اشتباه می‌کنید. این لوگو درواقع تصویر یک پاندای قرمز است. شاید بپرسید که مگر کلمه «فاکس» در زبان انگلیسی به‌معنی روباه نیست که باید جواب بدهم، «فایرفاکس» به اصطلاح به پانداهای قرمز گفته می‌شود؛ یک‌جور اسم مستعار!

گوگل

گوگل به‌طور متوسط ​​بیش از ۴۰هزار جست‌وجو در هر ثانیه، ۳.۵ میلیارد در روز و بیش از ۱.۲تریلیون جست‌وجو در سال را پردازش می‌کند. در وب‌سایت internetlivestats.com می‌توانید به‌طور زنده و لحظه‌ای این آمار را دنبال کنید و در Google Trends می‌توانید بفهمید که در هر لحظه چه موضوعاتی بیشترین آمار جست‌وجو را داشته‌است.

موتور جست‌وجوی معروف «گوگل» که کار ما بدون آن حسابی لنگ می‌ماند، غلط املایی دارد. گوگل درابتدا قرار بود «Googol» باشد به‌معنی عدد یک که ۱۰۰ صفر جلوی آن قرار بگیرد؛ چیزی مثل «میلیون» اما یک اشتباه املایی، قصه را عوض کرد.

اینترنت

اینترنتی که ما از آن استفاده می‌کنیم، بخش کوچکی از کل فضای اینترنت را تشکیل می‌‎دهد. اگر یک کوه یخ را درنظر بگیرید، اینترنتی که می‌شناسیم، قله کوه را تشکیل می‌دهد و فضایی ۴۰۰برابر بزرگ‌تر از آن بدنه کوه یخ خواهدبود که زیر آب پنهان شده‌است و به آن دیپ‌وب «Deep Web» گفته می‌شود.

دیپ وب اغلب با دارک وب مرتبط دانسته می‌شود اما آن‌ها درواقع دو چیز مجزا هستند. دارک وب -شامل وب سایت‌های رمزگذاری‌شده با آی‌پی مخفی که کاربران و مکان‌ آن‌ها را غیرقابل شناسایی می‌کند- زیرمجموعه دیپ‌وب است که تنها ۰.۰۱درصد از آن را اشغال می‌کند. اطلاعات دیپ‌وب توسط موتورهای جست‌وجو به کاربران عادی نمایش داده نمی‌شود چون استفاده تجاری ندارند و بیشتر از نوع اطلاعات طبقه‌بندی‌شده‌ای هستند که برای منظورهای خاصی جمع‌آوری می‌شوند مثل اطلاعات پست الکترونیک، حساب‌های بانکی، حساب‌های کاربران روی سایت‌های سازمان‌های تحصیلی و دولتی و… .

بیش از یک میلیارد برنامه بدافزار وجود دارد. آمار سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که روزانه ۵۶۰هزار بدافزار جدید شناسایی می‌شود و ۴۶درصد هکرها از ایمیل برای انتشار بدافزار استفاده می‌کنند. بدافزار به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که با هدف هک کردن، سرقت داده‌ها و به‌طور کلی خرابکاری نوشته می‌شوند. تلفن‌های همراه هم از حملات بدافزارها درامان نیستند؛ تعداد حملات بدافزاری به تلفن همراه در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸میلیون نفر بوده‌است.

مردم در سرتاسر دنیا به تلفن همراه بیشتر از توالت، دسترسی دارند. وقتی جمعیت جهان ۷.۷میلیارد نفر بود، تخمین زده می‌شد که بیش از ۶میلیارد نفر تلفن همراه دارند درحالی‌که آمار دسترسی به توالت، ۴.۵میلیارد نفر بود.

منبع: webafrica.co.za

نرم افزارهای مهم دنیا چگونه کار می کنند؟

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/249401

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *