http://didshahr.ir/240787

11:28 :: 1403/06/03

سرطان شایع پروستات با روش‌های غربالگری و تشخیص به موقع قابل درمان است و می توان با روش‌هایی هم از آن پیشگیری کرد.

بیماری

سرطان پروستات و روش های پیشگیری


چند روز پیش، دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی با اشاره به چهار سرطان شایع در جهان شامل کولون، پروستات، سینه و ریه گفت: «شیوع سرطان در ایران تغییر یافته و سرطان‌های پروستات و سینه از شایع‌ترین سرطان‌ها هستند». اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت که در مطلب سلامت امروز به سراغ علایم این سرطان و راه‌های پیشگیری از آن برویم.

سرطان پروستات یک نوع سرطان شایع در مردان است که در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است. شروع این نوع سرطان از غده پروستات است که بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. پروستات وظایف مختلفی دارد از جمله تولید مایع تغذیه‌کننده و انتقال اسپرم، ترشح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)، پروتئینی که به مایع منی کمک می‌کند تا حالت مایع خود را حفظ و به کنترل ادرار کمک ‌کند.از هر هشت مرد یک نفر در مقطعی از زندگی خود به سرطان پروستات مبتلا می شود. با این حال، تنها یک نفر از هر ۴۱ مورد از این موارد می میرند. این به این دلیل است که درمان به خصوص در مراحل اولیه موثر است. غربالگری معمول، پزشکان را قادر می سازد تا بسیاری از موارد سرطان پروستات را قبل از گسترش تشخیص دهند. تست «Screening Trusted Source»، آزمایشی است که سطح PSA را در خون اندازه گیری می کند. سطوح بالا نشان می دهد که ممکن است سرطان وجود داشته باشد. مردانی که علایمی مانند مشکل در شروع و حفظ ادرار، میل مکرر به ادرار کردن به خصوص در هنگام شب، ادرار دردناک یا درد در پشت و لگن دارند مستعدابتلا به این نوع سرطان هستند؛ اما برای سرطان پیشرفته پروستات می‌تواند این علایم هم اضافه شود: کاهش وزن بدون دلیل، درد استخوان و خستگی اما با رعایت نکاتی از ابتلا به سرطان پروستات پیشگیری کرد.

رژیم غذایی خود را بهبود بخشید

مطالعات نشان می‌دهد که برخی عادات غذایی ممکن است کمک کننده باشد.

۱- مصرف چربی را کاهش دهید| کمتر از چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع شده استفاده کنید. روی چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ از مغزها، دانه ها و ماهی تمرکز کنید.

۲.میوه ها و سبزیجات بیشتری بخورید| محصولات متنوعی از جمله سبزی های برگ دار فراوان را در سبد تغذیه خود بگنجانید. آنتی‌اکسیدانی که در گوجه‌فرنگی پخته یا فراوری شده به وفور وجود دارد، در برخی مطالعات نشان داده است که رشد سلول های سرطانی پروستات را کند می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و گل کلم حاوی ترکیبی به نام سولفورافان هستند که ممکن است ازابتلا به سرطان محافظت کند.

۳.چای سبز و سویا بخورید| آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که سویا ممکن است سطح PSA را کاهش دهد و چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کم کند.

۴. کاهش مصرف سرخ کردنی |سرخ کردن یا کباب کردن در دمای بالا، ممکن است یک ترکیب شیمیایی تولید کند که منجر به سرطان شود؛ پس مصرف این‌گونه مواد را کاهش دهید.

حفظ وزن سالم

چاقی می‌تواند یک عامل خطر برای ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی باشد. به طور کلی، کاهش وزن و حفظ وزن سالم با افزایش سن می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بسیاری دیگر از مشکلات سلامتی کمک کند.

ورزش منظم داشته باشید

ورزش علاوه بر کمک به دستیابی به وزن سالم، می تواند التهاب را کاهش دهد، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد و با برخی از آثار منفی سبک زندگی بی‌تحرک برای سلامتی مبارزه کند که همه این‌ها می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.

سیگار را ترک کنید

ترک سیگار می‌تواند سلامت شما را از بسیاری جهات بهبود بخشد، از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان.

ویتامین D خود را افزایش دهید

بیشتر مردم ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند. این ویتامین می‌تواند به محافظت در برابر سرطان پروستات و بسیاری از شرایط دیگر کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین D شامل روغن کبد‌ماهی، ماهی قزل‌آلا و قارچ شیتاکه خشک شده است. از آن‌جایی که نور خورشید منبع بهتر و در دسترس ویتامین D است، بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که هر روز ۱۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید (بدون ضد آفتاب). قبل از هرگونه مصرف مکمل ویتامین D، باید با پزشک خود صحبت کنید.

از نظر جنسی فعال بمانید

به نظر می‌رسد دو مطالعه نشان می‌دهد مردانی که انزال بیشتری دارند تا دو سوم کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند. همچنین برخی از کارشناسان این نظریه را مطرح می‌کنند که انزال بدن را از سموم و دیگر موادی که می تواند باعث التهاب شود پاک می‌کند.

نویسنده : نجات شکوندی | منبع: healthline

آزمایش بیماری

پروستات شایع ترین سرطان در مردان

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/240787

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *