مطالعه جدید که در مجله معتبر کالج «قلب و عروق» آمریکا به چاپ رسیده است، نشان میدهد که رابطه نشستن با ظهور بیماری قلبی بسیار زیاد است.
نویسنده: فائزه مهاجر
این واقعیت که سبک زندگی بدون تحرک برای سلامت عمومی بدن از جمله سلامت قلب مضر است، مدتهاست که توسط پژوهشگران به طور گسترده بیان شده است.
مطالعات گذشته در این زمینه ارتباط بین سبک زندگی بدون تحرک و افزایش خطر نارسایی قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی را اثبات کرده است. بیشتر مردم زمان زیادی در روز، به طور متوسط ۱۰ ساعت را به صورت نشسته سپری میکنند به همین دلیل مهم است در این زمینه که نشستن و کم تحرکی چگونه بر سلامت عمومی بدن تاثیر میگذارد و اینکه آیا ورزش و فعالیت بدنی این اثر را کاهش میدهد، بیشتر بدانیم.
رابطه نشستن با ظهور بیماری قلبی
مطالعه جدید که در مجله معتبر کالج «قلب و عروق» آمریکا به چاپ رسیده است، نشان میدهد نشستن بیش از ۱۰ ساعتونیم در روز ممکن است بهطور قابل توجهی با بروز نارسایی قلبی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبوعروق در آینده مرتبط باشد حتی در میان افرادی که ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی متوسط انجام میدهند.
این مطالعه به مدت ۸ سال، بر اساس دادههای گردآوری شده از ۹۰ هزار شرکتکننده و متوسط سنی ۶۲ سال انجام شد.
بیماریهای قلبوعروق مشکلی جدی در سطح سلامت عمومی محسوب میشود و مطالعات بی شماری در این زمینه انجام شده که نشان میدهد ورزش به میزان کافی در روز، روشی قدرتمند در کاهش خطرات این بیماریها در آینده است.
بنابر این مطالعه اخیر، دستورالعمل مشخصی وجود دارد که انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته باید به عنوان هدف در نظر گرفته شود.
بر اساس این پژوهش، بروز بیماریهای قلبی در افرادی که حدود ۱۰ساعت و نیم در روز به صورت نشسته هستند، به صورت فزاینده رشد یافته است.
این به آن معناست که عدد ۱۰ و نیم به عنوان نقطه عطف در بروز بیماریهای قلبی در نظر گرفته میشود و اجتناب از این سطح از بیتحرکی برای کاهش خطر بیماریهای قلبیوعروقی بسیار مهم است. این مطالعه همچنین نشان داد بروز بیماریهای قلبیوعروقی در افرادی که ۱۵۰ دقیقه و بیشتر در هفته ورزش میکنند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.