زنانی که نوشابه های گازدار و دیگر نوشیدنیهای شیرین مینوشند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد و بیماری مزمن کبدی هستند.
با نگاهی به دادههای حدود ۱۰۰ هزار زن، محققان دریافتند که تقریبا ۷ درصد از زنان روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین شده با قند مصرف میکنند.
این زنان در مقایسه با زنانی که کمتر از سه نوشیدنی شیرین در ماه مصرف میکردند، ۸۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد و ۶۸ درصد بیشتر در خطر مرگ ناشی از بیماری مزمن کبدی قرار داشتند.
محققان از دادههای مربوط به زنان یائسه و مطالعه بزرگ سلامت زنان استفاده کردند. شرکت کنندگان مصرف معمول خود را از نوشابه یا نوشیدنیهای میوهای (نه آبمیوه) و سپس مصرف نوشیدنیهای مصنوعی شیرین شده را طی مدت سه سال گزارش کردند.
این مطالعه، زنان را به طور میانگین بیش از ۲۰ سال دنبال کرد.
نویسندگان به بررسی موارد ابتلا به سرطان کبد و همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبدی مانند فیبروز، سیروز یا هپاتیت مزمن پرداختند. این یافتهها نشان داد که نوشیدنیهای شیرین برای سلامت بدن مضر است.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، نوشیدن مکرر نوشیدنیهای شیرین شده با قند با افزایش وزن، چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، بیماریهای کلیوی و بیماری کبدی غیر الکلی مرتبط است. همچنین با پوسیدگی دندان و نقرس که نوعی آرتریت است، ارتباط دارد.