http://didshahr.ir/261110

01:04 :: 1402/03/27

در ادامه و از منظر روان‌شناسی، چند نکته را درباره ترس برخی افراد از فراموش شدن مطرح می‌کنم.

ترس برخی افراد از فراموش شدن

فراموش‌شدن به‌خصوص برای چهره‌ها ناگوارتر است

افرادی که ‌روزی چهره‌ای سرشناس و مطرح بوده‌اند و به نحوی ستاره دنیای هنر یا ورزش شناخته می‌شوند، بعد از این‌که‌ عمر‌‌ این شهرت شان تمام می‌شود و از دوران اوج‌ خود خارج و به بازنشستگی نزدیک می‌شوند، تحمل و باور این اتفاق برای‌شان ناگوار است. بعضی از آن‌ها، پس از گذشت سال‌ها که تصویرشان از تمام خاطره‌ها پاک می‌شود، برای این‌که با این بحران مبارزه کنند، دست به یک سری کارهای نمایشی برای جلب‌توجه می‌زنند.

احساس ناامنی و تلاش برای مهم جلوه‌دادن خود

به‌طور کلی، افرادی که خودنمایی می‌کنند احساس ناامنی در وجودشان است. گاهی فرد خودنما فقط زمانی به خودنمایی می‌پردازد که احساس می‌کند به آن احتیاج دارد؛ دقیقا وقتی که فکر می‌کند بقیه او را به حساب نمی‌آورند یا او را فرد مهمی تلقی نمی‌کنند. پس فرد خودنما این جاست که تلاش می‌کند خود را مهم جلوه دهد اما اگر کسی به خودش و توانمندی‌هایش باور داشته باشد، دیگر نیازی به خودنمایی ندارد.

ردپای اعتمادبه‌نفس پایین در این مواقع

برخی افراد دوست دارند همیشه مورد محبت و توجه دیگران باشند به‌خصوص اگر روزگاری، طعم شهرت را هم چشیده باشند. به همین دلیل فرد اگر این کمبود را در خود حس کند و مورد بی‌مهری اطرافیان خود قرار گیرد، ممکن است شیوه خودنمایی را پیشه کند. گاهی نداشتن اعتمادبه‌نفس این دسته از افراد به علت نداشتن روحیه‌ای مقاوم و نا آگاهی از شخصیت باارزش خود و ایجاد عقده حقارت به گونه‌ای است که شخص خود را از دیگران کمتر می‌بیند بنابراین سعی می‌کند کاستی های خود را با رفتارهای نمایشی و تظاهر برطرف کند و با این تفکر غلط به بلای بزرگ‌تری که مورد تمسخر قرار گرفتن توسط دیگران و … است، خود را گرفتار می‌کند.

چه افرادی در چنین دامی می‌افتند؟

افرادی که دست به چنین رفتارهای نمایشی می‌زنند، ویژگی‌های خاصی دارند؛ مثلا هرگاه در مرکز توجه دیگران نباشند، احساس ناراحتی یا فکر می کنند قدرشان دانسته نشده است. هرگاه مورد توجه قرار نگیرند، ممکن است برای جلب توجه دیگران، کار برجسته و حتی اشتباهی انجام دهند. آن‌ها با شور و نشاط زیاد و چشمگیر، مایل هستند تا توجه دیگران را به خود جلب کنند. سبک گفتاری این افراد به شدت تاثیرگذار و فاقد جزئیات است و گاهی عقاید تند یا افراطی بیان می‌کنند. برای درمان این تفکر و باور اشتباه، فرد باید ابتدا اعتماد به نفس خودش را افزایش دهد، بر داشته‌های خود تمرکز کند و بر این باور باشد که زندگی فراز و نشیب‌هایی دارد. بالا و پایین‌های روزگار طبیعی است و فرد موفق کسی است که در این موقعیت‌ها شخصیت و‌ ارزش واقعی خودش را حفظ کند.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/261110

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *