http://didshahr.ir/258536

00:16 :: 1401/12/23

مشاوره فردی: شوهرم مدام از زیر کارهای خانه تکانی در می رود.

شوهرم از زیر کار در می‌رود

نویسنده : زهره حسینی | ‌مشاور و دانش‌آموخته دانشگاه علامه‌طباطبایی

سوال: 10 سال از شروع زندگی‌مشترک‌مان گذشته. چند روزی است که خانه‌تکانی را برای نوروز امسال شروع و آشپزخانه را تمیز کردم. برای پاک کردن شیشه‌ها و یک سری کارهای سنگین به کمک شوهرم نیاز دارم اما مدام از زیر کار در می‌رود. یک روز می‌گوید خسته‌ام، یک روز می‌گوید اصلا نیازی به خانه‌تکانی نیست و … . خانه تکانی باعث دلخوشی من می‌شود و حالم را بهتر می‌کند. چطور از شوهرم بخواهم که کمکم کند؟

پاسخ: یکی از مواردی که گاهی در رابطه زوج باعث ایجاد چالش می‌شود، خانه تکانی است. علاقه‌مندی و احساس نیاز در زنان و احساس فشار و ضرورت نداشتن در مردان معمولا زمینه‌ساز بروز اختلاف در این باره می‌شود. بهتر است ابتدا به علل احتمالی این موضوع اشاره شود و سپس چند توصیه به شما خواهم داشت.

دلایل احتمالی برای فراری‌بودن شوهرتان از خانه‌تکانی

گفته‌اید که شوهرم مدام از زیر کار برای خانه‌تکانی در می‌رود؛ یک روز می‌گوید خسته‌ام، یک روز می‌گوید اصلا نیازی به خانه‌تکانی نیست و … . در بعضی از مردان علاقه‌مندی به کارهای نظافت و خانه‌داری کم و بسیار ناچیز است بنابراین زمانی که همسر درخواست همکاری در این زمینه دارد، این افراد احساس فشار می‌کنند مثل خانمی که از او بخواهیم به کاری بپردازد(مثلا تعویض لاستیک خودرو…) که دوست ندارد. در این شرایط فرد ترجیح می‌دهد از کاری که دوست ندارد، فرار کند یا آن را به تعویق بیندازد. گاهی کیفیت یا دقتی که یک خانم در خانه‌تکانی دارد به ایرادگیری یا احتمالا سرزنش همسر منجر می‌شود که همین باعث دوری کردن مردان از خانه‌تکانی می‌شود. نحوه در خواست از همسر هم در این زمینه می‌تواند به از دست دادن انگیزه وی برای همکاری منجر شود.

در زمان خانه‌تکانی ایرادگیر نباشید

بنابراین در صورتی که از همسرتان این شناخت را دارید که علاقه‌ای به این گونه کارها ندارد، پیشنهاد کمک گرفتن از یک نظافتچی به ایشان بدهید تا هر دو احساس فشار کمتری کنید و حداقل از باری که روی دوش شما هست، کم شود. در صورتی که فکر می‌کنید ایرادگیری یا وسواس شما در نظافت باعث فرار ایشان می‌شود، حتما از همکاری ایشان قدردانی و از خطاهای قابل اغماض در زمان انجام کارهای خانه‌تکانی چشم‌پوشی کنید.

با سرزنشگری درخواست همکاری نکنید

به نحوه درخواست خود از شوهرتان برای خانه‌تکانی دقت کنید. تا حد امکان از حالت دستوری، تحکم، دادن احساس گناه به ایشان و سرزنشگری خودداری کنید تا ایشان به همکاری با شما مایل شود. همچنین کارهای لازم برای خانه تکانی را به اجزای کوچک تقسیم کنید و به یک باره کار و مسئولیت زیاد ازهمسرتان نخواهید تا بتوانید روی همکاری او بیشتر حساب کنید.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/258536

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *