چرا وقتی خانم ها در دوران عادت ماهانه یا همان پریود هستند، نمیتوانند آن را مدیریت کنند؟
نویسنده : نرگس عزیزی| کارشناس ارشد مشاوره
دوره ماهانه زنان یا به اصطلاح پریود، از آن موضوعاتی است که برای بسیاری از مردان سوءتفاهمهای زیادی ایجاد میکند. موضوع البته چندان پیچیده نیست، اطلاعات صحیح در این زمینه چندان مطرح نمیشود و نتیجه هم میشود نکاتی که یکی از آنها را میتوانیم در یک توئیت که بهتازگی در فضای مجازی پربازدید شده، ببینیم: «پریود. رفتار اشتباه آقایان: تو هر ماه این موقع که میشود، همین حال را پیدا میکنی، دیگر باید عادت کرده باشی. از خودت مراقبت کن و سخت نگیر. رفتار درست: به نظر میرسد این روزها حال خوبی نداری، دوست دارم حرف بزنیم و از ناراحتی و نگرانیهایت برایم حرف بزنی.» اما بگذارید مرتبط با این توئیت چند نکته را با هم مرور کنیم.
گاهی فقط باتجربه میشویم
شاید در زندگی، ما بتوانیم به خیلی از موضوعات عادت کنیم اما یادتان باشد به هر موضوعی به صرف تکرار شدنش نمیتوانیم عادت کنیم. نمونه خیلی دمدستی این موضوع خستگی و خواب است. درست است ما با افزایش سن و تجربه میتوانیم خستگیمان را بهتر از کودکان مدیریت کنیم اما در نهایت همه ما برای رفع خستگی، باید بخوابیم و چیزی به نام عادت کردن به خستگی نداریم و صرف تکرار شدن وضعیت خستهکننده باعث نمیشود ما خستگی جسمی یا روانیمان را تجربه نکنیم و این خستگی به ما فشار وارد نکند.
مهارت همدلی با بهرسمیت شناختن درد
درباره دوره ماهانه و عوارض همراه آن، درست است که معمولا زنان با افزایش سن و تجربه بیشتر، میتوانند بهتر عوارض مربوط به آن را مدیریت کنند اما این به معنای آن نیست که زنان به عوارض احتمالی مرتبط با دوره ماهانهشان عادت میکنند و آن وقت دیگر این عوارض آزاردهنده نیست. یادمان باشد به رسمیت شناختن درد و ناراحتی کسی و معتبر دانستن آن، یکی از خرده مهارتهای زیرمجموعه همدلی است. پس این موضوع را جدی بگیریم و اگر احساس میکنیم مهارت کافی در این زمینه نداریم، تمرین بیشتر را جدی بگیریم.