نان بخش جدایی ناپذیر از برنامه غذایی هر ایرانی را تشکیل میدهد ، اما چه نانی برای سلامت بدن ما بهتر است؟
ساوالان خبر: در زیر به خواص برخی از نان ها می پردازیم:
۱- نان لواش
برای تهیه نان لواش از آرد سفید استفاده میشود. این آرد هیچ سبوسی ندارد. به همین دلیل برای افراد رژیمی مناسب نیست. با خوردن این نان بعد از مدتی دوباره گرسنه میشوید و باز هم سراغ خوردن میروید. هر کف دست نان لواش حدودا ۲۵ کالری دارد.
۲- نان سنگک
این نان یک سر و گردن از بقیه نانهای ایرانی بالاتر است، چرا که آن را از آرد کامل درست میکنند. اگر قصد کاهش وزن دارید نان سنگکی را انتخاب کنید که آن را با آرد سبوس دار پخت کرده باشند. هر کف دست از نان سنگک ۷۵ تا ۸۰ کالری دارد.
۳- نان بربری
نان بربری از محبوبترین نانهای سنتی ایران است. این نان از آرد گندم نیمه کامل تهیه میشود. سبوس موجود در نان بربری کمک میکند تا مدت بیشتری سیر بمانید. هر کف دست از نان بربری ۷۵ تا ۸۰ کالری دارد.
بهترین نان برای گوارش
بهترین نان برای مصرف روزانه و دستگاه گوارش، نان هایی هستند که برای افراد ایجاد ناراحتی گوارشی نکنند و بتوانند با هضم اصولی به دستگاه گوارش کمک کنند.
برای مثال بهترین نان برای معده، نان هایی هستند که از آرد سبوس دار تهیه شده باشند.
نان های سنتی و غیر سنتی مختلفی هستند که با آرد سبوس دار تهیه می شوند که از جمله آن ها میتوان به نان سنگک، نان های سبوس جو و گندم اشاره کرد.
در نتیجه می توان با مصرف نان مناسب برای معده، سیستم گوارش بهتری داشت و از بیماری هایی مثل رفلاکس معده، زخم معده و… جلوگیری کرد.
همچنین اگر دارای مشکلات رودهای هستید بهترین نان برای روده، نان های سبوس دار گندم و جو است. به طور کلی مناسبترین نان برای گوارش، نان های سبوس دار هستند.