یک مشاور خواب برای والدینی که شبها برای خواباندن فرزندان خود به خصوص نوزادان مشکل دارند، نکات مهمی را به اشتراک گذاشته است.
«لین پالمرستون» ۵۱ ساله، میگوید «کارهای سادهای» وجود دارد که والدین میتوانند انجام دهند تا مطمئن شوند که هم خود و هم فرزندانشان، حتی اگر نوزاد تازه متولد شده داشته باشند، تمام شب راحت میخوابند.
عادت دادن نوزاد به بیدار شدن در شب!
او در قدم اول پیشنهاد میکند که ساعت خواب و بیداری ثابتی داشته باشید، شبها از محرکها دوری کنید و وقتی به رختخواب بروید که آن قدر خسته باشید که بخوابید نه این که استراحت کنید. توصیه او درباره نوزادان این است که حتما «این کار را از روز اول شروع کنید». مشاور خواب، اهل همیلتون تورنتو در کانادا، نوزادان را «موجودات عادتپذیر» مینامد و میگوید: «اگر والدین حرکتی اشتباه انجام دهند، آن اشتباه که میتواند بدترین هم باشد این است که هر بار که نوزاد گریه میکند، بترسند و خود را متعهد کنند هر کاری از دستشان برمیآید، انجام دهند تا جلوی گریه نوزاد را بگیرند. آن چه ما به عنوان کارشناسان پیش و بعد از زایمان میبینیم، این است که والدین در شب به محض شنیدن صدای نوزاد میگویند وای خدای من بچه بیدار شد؛ بعد شروع میکنند به رسیدگی به او یا دادن شیشه شیر. اتفاقی که میافتد این است که نوزاد عادت میکند هر بار بیدار میشود به دادش برسند و والدینش به او شیر بدهند!». پالمرستون میگوید وقتی این به عادت تبدیل شود، آن وقت نوزادان «تقریبا هر ساعت یا هر یک ساعت و نیم یک بار از خواب بیدار میشوند.» با این حال، اگر والدین «نوزاد را رها کنند تا فقط نقونوقش را بکند و ۵ دقیقه صبر کنند» معمولا نوزاد گریه سر نمیدهد و دوباره به خواب میرود. او هشدار میدهد والدینی که تا نوزاد در شب گریه میکند به سراغش میروند، او را در معرض خطر «خوابزدگی بیش از حد» قرار میدهند که به معنای از خواب بیدار شدن مداوم است.
نداشتن خواب منظم و احساس خستگی در طول روز
نداشتن خواب عمیق ممکن است مشکلات سلامت روانی موجود یا جدید را تشدید کند و والدینی که عمیقا خستهاند، ممکن است نتوانند در طول روز به فرزندان خود توجه زیادی نشان دهند. پالمرستون در پایان میگوید یک راه برای جلوگیری از احساس خستگی در طول روز، ایجاد یک برنامه خواب منظم است که در آن هر روز باید در یک ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید. او میگوید: «درباره نوزادان هم، دقیقا هماهنگی، زمان ثابت خوابیدن و زمان ثابت بیدار شدن، حتی در روزهای تعطیل، کلیدی است.»