مطالعات جدید ثابت کردهاند که قارچ ها واقعا با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و دایره واژگان مخصوص دارند.
ساوالان خبر: مطالعات جدید ثابت کرده اند که قارچ ها از طریق نوعی زبان با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
وقتی «لوئیس کارول» در سال 1865 «ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب» را مینوشت، کسی فکرش را نمیکرد یکی از ایده های عجیبش یعنی قارچ های سخنگو، سال ها بعد دستمایه تحقیقات دانشمندان شود.
در ادامه، توضیحات بیشتر این کشف هیجانانگیز را میخوانید.
زبانِ 50کلمه ای قارچ ها
نتایج آزمایش روی چهار گونه قارچ برای کشف راه ارتباطی آنها با یکدیگر در مجله «Royal Society Open Science» منتشر شده است. این آزمایش درباره زبان قارچها چنین توضیح میدهد: «قارچهای متعدد از یک «میسلیوم» رشد میکنند؛ شبکهای ریشهمانند مشابه نورونهای بدن انسان که قسمت رویشی قارچ است. در صورت تولید تکانههای الکتریکی توسط یک قارچ، این تکانهها از طریق میسلیوم به قارچهای دیگری که از همان شبکه رشد میکنند، انتقال مییابد. محققان میگویند با فرض اینکه قارچها از طریق سنبلههایی برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند، میتوانیم نشان دهیم که توزیع طول کلمات استفاده شده قارچها با زبانهای انسانی مطابقت دارد. ما متوجه شدیم که اندازه واژگان قارچی میتواند تا ۵۰ کلمه باشد، البته دامنه واژگان پرکاربرد آنها از ۱۵ تا ۲۰ کلمه تجاوز نمیکند.» دانشمندان چطور از زبان قارچی سردرآوردهاند؟ آنها برای تجزیهوتحلیل خروجی الکتریکی هر گونه از قارچ، الکترودهای ریزی را در بستر یا سطحی که هر قارچ در آن رشد میکرد، وارد کردند و متوجه شدند گونهای از قارچ با تولید سیگنالهای الکتریکی، دیگر قارچهای موجود در شبکه خود را از وجود منبع غذایی باخبر میکند.
درود به لو ئیس کارول!
ما سالهاست که میدانیم حیوانات از نوعی زبان برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند و حالا متوجه شدهایم این امکان مختص به آنها نیست و در گیاهان هم وجود دارد. محققان میگویند پیامهای قارچی، تفاوتی با زوزه گرگها ندارد. گرگها با زوزههای مکرر، نزدیک شدن شکارچی، موقعیت طعمه و مانند آن را به همنوعانشان خبر میدهند. محققان وقتی متوجه شدند سیگنالهای الکتریکی تولید شده توسط قارچها بهصورت خوشههای خاصی در دستگاه ثبت میشوند، با فرمولهای ریاضی آنها را تجزیهوتحلیل کردند و متوجه شدند این خوشهها دارای واژگانی تا ۵۰ کلمه هستند و طول کلمات قارچی بهطرز شگفتانگیزی مشابه واژگان زبان انگلیسی است؛ هر کلمه قارچی بهطور میانگین طولی معادل ۹۷/۵ حرف دارد و متوسط طول کلمات انگلیسی ۸/۴حرف است. به رغم نتایج جالب این مطالعه، برای کشف زبان قارچی و رمزگشایی از آن به آزمایشهای بیشتری نیاز است. با اینحال، صرفنظر از نتایج تحقیقات آینده، باید برای قدرت تخیل آقای «کارول»، خالق سرزمین جادویی آلیس و قارچهای سخنگویش، کلاه از سر برداریم.
منبع: allthatsinteresting.com