یک سوم افراد کشورمان را درون گراها تشکیل میدهند اما بعضی از ما باورهای نادرستی دربارهشان داریم.
نویسنده : مهسا کسنوی
بر اساس غربالگری که چند سال پیش از سوی پژوهشکده علوم انسانی با همکاری بسیاری از دانشگاههای کشور صورت گرفت، تقریبا یکسوم جمعیت کشورمان را درونگراها تشکیل میدهند اما شاید به دلیل این که جامعه به سمت برونگرایی کشیده شده، کسی کمتر به درونگراها توجه میکند. در ادامه به بررسی دنیای درونگراها و تفاوتهایش با برونگرایی میپردازیم.
جامعه فراری از درونگرایی؟
در جامعه امروز همه به نوعی به فروشنده تبدیل شده اند و هرکسی دوست دارد خودش را بیشتر از دیگری به نمایش بگذارد. در حقیقت جامعه امروز به یک جامعه نمایشی تبدیل شده و همین موضوع باعث شده که فشار و اضطراب، مهمان جامعه انسانی باشد. هرچه میگذرد دفاتر و شرکتها بیشتر به محلی برای برونگراها تبدیل میشود و با این کار بهرهمندی یک سوم افراد جامعه که درونگرا هستند، پایین میآید و ما از خیلی از استعدادها که مختص این قشر است، محروم میشویم. همچنین اصرار به کار تیمی در محل کار از آن اقداماتی است که خلاقیت را در درونگراها کاهش میدهد زیرا این گروه خلاقیتشان در انزوا بروز پیدا میکند.
درونگراها حساسترند یا برونگراها؟
چندین سال پیش آزمایشی انجام شد و چند نوزاد را تا بزرگ سالی تحت مطالعه قرار دادند. به این نوزادها محرکهای محیطی وارد میکردند و واکنش آنها را به این محرکها مثل بو، رنگ و صدا میسنجیدند. بر این اساس آنها را به دو دسته با واکنشپذیری بالا و واکنشپذیری پایین دستهبندی کردند. انتظار داشتند دسته با واکنشپذیری بالا در آینده برونگرا شوند اما همه چیز طبق انتظارات پیش نرفت و نوزادان با واکنشپذیری بالا درونگرا شدند و دسته با واکنشپذیری پایین، برونگرا. در حقیقت درونگراها ذاتا در معرض برانگیختگی بیشتری هستند به این معنا که حساسترند و برونگراها آستانه برانگیختگی بالاتری دارند.
درونگراها از بقیه بدشان میآید؟
شاید فکر کنید درونگراها از آدمها بدشان میآید اما دقیقا برعکس است. درونگراها وابستگی بیشتری به آدمها دارند، فقط این را نشان نمیدهند. وجدان اخلاقی در درونگراها قویتر است، تا جایی که شاید آزاردهنده باشد. درونگراها بر عکس برونگراها از مهمانیهای بزرگ و غافلگیری بدشان میآید. اگر میخواهید یک درونگرا را عذاب دهید، برای جشن تولدش یک مهمانی بزرگ بگیرید و او را غافلگیر کنید اما این بدان معنا نیست که آنها از دیگران بدشان میآید.
شبه برونگرایی چیست؟
نظریه ای به نام تئوری موقعیتگرایی وجود دارد که میگوید احتمال دارد آدمها در موقعیتهای متفاوت رفتاری از خود نشان دهند که موقت باشد و پس از آن به حالت ذاتی و درونی خود بازگردند. برای مثال یک مادر درونگرا برای آینده بچهاش عضو فعال اولیا و مربیان شود و در شرایط اینچنینی شبیه یک برونگرا عمل کند. نکته مهم در این شرایط برگشتن به نقطه امن و آرامش، یعنی همان ذات خودمان است تا دچار عارضههایی چون افسردگی نشویم. همچنین نمیتوان بهطور کلی گفت که برونگراها بهتر هستند یا درونگراها، فقط باید تفاوتها را بشناسیم تا تعامل بهتری داشته باشیم.
برای نوشتن این مطلب از پادکست «رادیو راه» قسمت «درونگرایی» کمک گرفته شده است