هوشنگ ملایی گفت:بیش از ۹۰ درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: امروز بعد از چند دهه نظام مدیریت بخش آب به این جمعبندی رسیده که باید در اداره آب کشور به صورت حوضهای نگریسته شود چون منابع و مصارف و استفاده از این منابع در حوضههای مختلف متفاوت است.
هوشنگ ملایی در نشست تخصصی مدیران و روسای فناوری اطلاعات صنعت آب کشور در شهر سرعین استان اردبیل با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود، اظهار کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود که این آمار بیش از دو برابر متوسط دنیا است.
وی افزود: به طور متوسط در دنیا به ازای هر یک هزار نفر ۴۰ هکتار کشت آبی وجود دارد که این آمار در کشورمان بر اساس آمار جهاد کشاورزی ۱۰۰ هکتار و به میزان دو نیم برابر متوسط دنیا است.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران بهره وری را یکی از چالشهای پیش روی منابع آب در کشور عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی به ازای هر متر مکعب آب ۱.۲ تا ۱.۳ کیلوگرم محصول در ایران تولید میشود در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته بالای سه کیلوگرم و در متوسط دنیا دو کیلوگرم است که نشان میدهد که در بحث بهره وری دچار نقصان هستیم.
ملایی اظهار کرد: طرحی در شورای عالی آب تصویب شده که بر اساس این طرح باید مشخص شود که در بحث الگوی کشت چه محصولاتی تولید شود و چه محصولاتی به خودکفایی برسد.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم نگاه حوضه ای به مدیریت منابع آب گفت: امروز بعد از چند دهه نظام مدیریت بخش آب به این جمعبندی رسیده که باید در اداره آب کشور به صورت حوضهای نگریسته شود چون منابع و مصارف و استفاده از این منابع در حوضههای مختلف متفاوت است.
وی با تاکید بر لزوم توسعه فناوریهای نوین و آی تی در مدیریت منابع آب کشور اظهار کرد: طی سالهای اخیر شاهد هستیم که هر روز یک بخشی در کشور مورد حمله سایبری قرار میگیرد که و خدمات رسانی دچار مشکل می شود ولی خوشبختانه ما حداقل سال گذشته توانستیم با درایت و پیشبینیهایی که در بخش آب شده بود، جلوی این کار را در بخش آب بگیریم.
ملایی بیان کرد: دو ظرفیت خوب برای بخش آی تی وجود دارد؛ یکی تحقیقات در بخش صنعت و دیگری در بخش خدمات که به امنیت سایبری برمیگردد و بر اساس طرحهای مرتبط با پدافند غیرعامل، مجوزها برای تقویت آی تی در بخش آب کشور دریافت شده است.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه راه اندازی خدمات الکترونیک و هوشمند سازی را از اقدامات مرتبط با توسعه فناوری و مقابله با تهدیدات سایبری عنوان کرد و با بیان اینکه در این زمینه تصمیمات خیلی خوبی گرفته شده ، اظهار کرد: براساس این برنامهها همه امورات آب باید در بستر الکترونیک انجام شود ضمن اینکه ارتباط با صنعت و دانشگاه هم تقویت شود و ایدههای خوبی که در دانشگاهها و مراکز علمی وجود دارد مورد توجه قرار بگیرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه ای سندی را در بخش آی تی با هدف هوشمند سازی امور آب تدوین میکند که براساس این سند همه امور آب و برنامهها و شاخصها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
نشست تخصصی مدیران و روسای فناوری اطلاعات صنعت آب به مدت دو روز در هتل لاله شهر سرعین برگزار میشود.