یک زن اسکاتلندی که می توانست پارکینسون را از طریق بویایی شناسایی کند، الهام بخش دانشمندان برای تهیه یک آزمایش سواب به منظور تشخیص پارکینسون شد.
کشف بوی نامطبوع همسر
جوی ۷۲ ساله، بیش از ۱۲ سال قبل از تشخیص، از تغییری که در بوی شوهرش، حس کرده بود، فهمید که او به پارکینسون مبتلا شده است. او میگوید: «او بوی نامطبوعی شبیه بوی کپک داشت، به خصوص دور شانهها و پشت گردنش و پوستش هم کاملا تغییر کرده بود.»او پس از تشخیص بیماری همسرش و ملاقات با افرادی در یک گروه حمایتی پارکینسون که همان بوی مشخص را داشتند، ارتباط این بو با بیماری را متوجه شد.
آزمایش سواب پوستی با دقت ۹۵ درصد
اکنون تیمی در دانشگاه منچستر، یک آزمایش ساده سواب پوستی را تولید کردهاند که به ادعای آنها در شرایط آزمایشگاهی با دقت ۹۵ درصد میتواند تشخیص دهد که آیا افراد به پارکینسون مبتلا هستند یا نه.
پژوهشگران سِبوم (ماده روغنی روی پوست) را تجزیه و تحلیل کردند که با استفاده از سواب پنبهای از پشت بیماران جمعآوری شده بود.آنها با استفاده از طیفسنجی جرمی، ۷۹ فرد مبتلا به پارکینسون را با یک گروه کنترل سالم ۷۱ نفری مقایسه کردند. این پژوهش بیش از ۴۰۰۰ ترکیب منحصر به فرد را در نمونهها پیدا کرد که ۵۰۰ ترکیب آن بین افراد مبتلا به پارکینسون و گروه کنترل متفاوت بود.
تحول عظیم در راه است
پروفسور پردیتا باران که این پژوهش را رهبری کرده، گفت: «هم اکنون آزمایش شیمیایی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و ایجاد یک آزمایش که بتواند توسط پزشک عمومی انجام شود، تحولساز خواهد بود.»اکنون دانشمندان باید یافتههای خود را قبل از این که برای بیماران به کار گیرند، در یک آزمایشگاه بالینی تأیید کنند.جیمز جاپلینگ، مدیر سازمان پارکینسون گفت: «این کشف میتواند تغییری واقعی در زندگی افراد مبتلا به این بیماری ایجاد کند. هم اکنون بدون هیچ آزمایش قطعی، افراد باید ماهها یا سالها منتظر باشند تا بیماری تشخیص داده شود.»