http://didshahr.ir/246554

01:15 :: 1401/02/24

بچه‌ام از امتحانات حضوری خیلی می‌ترسد.

فزرندم از امتحان می‌ترسد

سوال: 

فرزندم این روزها نگرانی زیادی دارد چون از امتحانات حضوری خیلی می‌ترسد. بعضی شب‌ها گریه می‌کند که مامان، می‌شود من همان مجازی امتحان بدهم و مدرسه نروم؟ اهل تقلب نیست، این را می‌دانم. فقط اضطراب عجیبی از امتحان حضوری دارد. چه کنم؟

پاسخ:

والد گرامی، به طور معمول اضطراب و استرس ناشی از مقوله ارزیابی و امتحان در تمام سطوح و سنین عادی، مرسوم و معقول است اما ممکن است بروز عواملی اهمیت آن را کم یا زیاد کند. به عنوان مثال، هدف گذاری آرمان گرایانه برای آینده تحصیلی و شغلی فرزندان، خارج از محدوده توانمندی و رغبت وی آسیب‌های زیادی به روح و روان دانش‌آموزان وارد می کند. این مهم ممکن است توسط والدین یا افکار عمومی جامعه اتفاق بیفتد، مثلا تلاش برای قبول شدن در آزمون ورودی مدرسه‌های خاص در این دسته قرار می‌گیرند. هرچند شما در پیامک تان، سن و جنسیت فرزندتان را ننوشته اید، با این حال چند توصیه به شما داریم.

آسیب‌های مجازی شدن آموزش را بپذیرید

با فراگیر شدن بیماری کرونا و به تبعیت از آن ضرورت انتقال آموزش از فضای حقیقی به مجازی، برخی رفتارهای دانش‌آموزان هم تغییر کرد. خارج‌شدن دانش آموزان از حیطه نظارت دقیق حین روند آموزش و تحصیل موجب شد در فرایند آموزش اختلال وارد شود تا جایی که تعدادی از دانش‌آموزان با آزاد شدن از حیطه نظارتی کلاس، معلم و دیگر چارچوب‌های رسمی مدرسه به آموخته‌های سطحی بسنده کردند. همچنین آزمون‌های پایانی هم به شیوه غیرحضوری و سهولت‌های ناشی از آن برای فراگیران موجب شدند آن گونه که شایسته است آموخته‌ها مورد سنجش و ارزشیابی استاندارد قرار نگیرند. حضور فیزیکی معلم هم در امتحانات مانع از آزادی عمل غیراستاندارد یا به عبارتی مانع از اقدام به عمل ناشایست تقلب می‌شد که با حذف تمام این‌ها به صورت ناخواسته و انتقال آموزش به فضای مجازی، آسیب‌های ناشی از آن دانش‌آموزان زیادی را درگیر کرد. بنابراین شما نباید بیش از حد نگران وضعیت فعلی فرزندتان باشید ، همچنین نباید این مسئله را بی اهمیت تلقی کنید یا مشکل فرزندتان را به تمسخر بگیرید.

در خانه، شبیه‌سازی امتحان را انجام دهید

علاوه بر نقش بخش رسمی آموزش و پرورش که باید زمینه‌های بازگشت ملایم و برگزاری آزمون‌های استاندارد را آغاز کند، تاثیر خانواده هم از اهمیت بسزایی برخوردار است. شما می‌توانید با فراهم کردن محیط شبه کلاس، برگزار کردن امتحان‌ها در خانه، تعیین زمان دقیق برای پاسخ‌دهی، حضور به‌عنوان ناظر امتحان در اتاق فرزند، تجمیع چند دانش‌آموز هم سن و سال فرزندتان در یک اتاق و برگزاری آزمون برای آن‌ها و توزیع سوال‌های متنوع شامل آسان، متوسط و دشوار، تا حد زیادی شرایط بازگشت به وضعیت معمول را برای فرزندتان و کاهش اضطراب و استرس وی آماده کنید.

نویسنده : دکتر فریده ناصری| روان ‌شناسی بالینی

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/246554

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *