تشریح فعالیت های دامپزشکی اردبیل در عید قربان

w w w . s‌‌‌‌‌‌ ‌a‌‌‌‌‌ v a l a n k h a b a r . i r

گوشت

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل روز یکشنبه ۴ تیر ماه ۱۴۰۲ در مصاحبه با معاونت اخبار و اطلاعات صدا و سیمای مرکز اردبیل به تشریح فعالیت ها و تمهیدات سلامت محور دامپزشکی در عید قربان پرداخت.

مهدی فیضی از آماده باش کامل دامپزشکی برای معاینه قبل و بعد از کشتار دامهای قربانی به منظور حصول اطمینان شهروندان از سلامتی این دامها با تجهیز و ساماندهی ۳۴ اکیپ ثابت و سیار نظارت بهداشتی دامپزشکی و مشارکت ۸۰ پرسنل فنی و متخصص در امر بازرسی گوشت متشکل از دکتر دامپزشک، کارشناس بازرس بهداشتی گوشت و روحانی ناظر ذبح شرعی در استان خبر داد.

وی با بیان اینکه این اکیپ ها در روز عید قربان در میادین اصلی شهرستانهای استان مستقر بوده و اماده ارائه خدمات نظارت بهداشتی دامپزشکی به صورت رایگان می باشند بر ضرورت توجه شهروندان به توصیه های بهداشتی در راستای پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام علی الخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که با توجه به فصول گرم سال و فعالیت کنه ها در استان وجود دارد، تاکید کرد.

وی با تاکید بر اینکه در راستای اثر بخشی بیشتر اقدامات نظارتی و سلامت محور دامپزشکی که در طول سال به صورت مستمر انجام و در برخی مناسبت ها این طرح های نظارتی تشدید می شود افزود به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب و موثر در فرایند تضمین سلامت گوشت و آلایش خوراکی دامی، انجام عملیات بازرسی بهداشتی لاشه دامهای قربانی در عید سعید قربان با هماهنگی دستگاههای مرتبط حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه درقالب طرح تشدید و به صورت ویژه و کاملا رایگان انجام می گیرد.

فیضی گفت با هماهنگی های انجام شده تمامی کشتارگاههای دام در روز عیید قربان فعال بوده و آماده ارائه خدمات می باشند بنابراین توصیه اکید ما به شهروندان این است حتی المقدور از کشتار دام در منازل و معابر و خیابانها خودداری نموده و دام خود را جهت کشتار به کشتارگاه منتقل تا فرایند کشتار و آماده سازی لاشه به صورت کاملا بهداشتی و تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی انجام گرفته و ضمن حصول اطمینان از سلامت لاشه از آلودگیهای زیست محیطی و انتشار آلودگیها جلوگیری شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان تاکید کرد شهروندان در صورت ذبح دام قربانی در منزل، اکیپ های سیار دامپزشکی را مطلع نموده تا از سلامت دام و لاشه دام قربانی خود اطمینان حاصل نمایند.

فیضی در عین حال به شهروندان توصیه کرد گوشت قرمز و سفید و آلایش دامی خود را از مراکز مجاز به صورت بسته بندی بهداشتی و کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نموده و به هنگام خرید گوشت قرمز حتما به ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی و همچنین لیبلی که به همین منظور در روی ساق و ران لاشه الصاق می شود دقت لازم و کافی مبذول فرمایند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان همچنین با بیان اینکه شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ در راستای گزارش های مردمی منظور شده است از شهروندان خواست حتما به توصیه های بهداشتی دامپزشکی توجه نموده و گوشت تازه دام قربانی را به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دامی را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند.

نزدیک به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور در کشتارگاههای طیور استان کشتار و وارد چرخه مصرف شد
فیضی در بخش دیگری از سخنان خود از کشتار ۳ میلیون و ۳۷۹ هزارو ۳۶۱ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور و ۶۰ هزارو ۸۳۴ راس دام سنگین و سبک در کشتارگاههای دام استان و ورود آن به چرخه مصرف انسانی تحت سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی از ابتدای سال در استان خبر داد.

این مقام مسئول دامپزشکی استان به انجام ۹ هزارو ۸۰۵ مورد بازدید بهداشتی از اماکن تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی اشاره کرد و افزود در همین مدت ۳۵ هزار کیلوگرم فراورده های خام دامی آلوده، غیر بهداشتی و تاریخ منقضی ضبط و معدوم و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

فیضی در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه هدف و رسالت اصلی دامپزشکی تضمین سلامت و تامین امنیت غذایی جامعه است و همکاران ما به صورت شبانه روزی در تلاشند تا امنیت غذایی جامعه تامین شود افزود در سه ماهه اول سالجاری ۴۷ واحد عرضه فراورده های خام دامی به علت تخلف از موازین بهداشتی دامپزشکی به مراجع قضایی معرفی و ۸ مرکز عرضه عمدتا بعلت کشتار غیر مجاز پلمب شده است.

شماره خبر : 261392 - دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ ساعت 19:27:41
1400 copyright.