ورم پا اغلب ناشی از اختلال در عملکرد قلب است که در این نوشتار به رابطه قلب و ورم پا خواهیم پرداخت.
رابطه قلب و ورم پا
هنگامی که قلب سختتر کار میکند، خون به داخل سیاهرگها برگشته و باعث نشت مایع به بافت های اطراف به ویژه پاها میشود.
– عوارض دارویی
برخی داروهایی که برای برای کاهش فشارخون ارائه می شود می تواند باعث تورم شود.
– بیماری دریچه قلبی:
بیماری دریچه قلب هنگامی رخ میدهد که یک یا چند دریچه قلب به درستی کار نمیکنند. وقتی دریچه به طور کامل باز نشود و باعث شود که قلب به شدت پمپ کند، یا ممکن است محکم بسته نشود و منجر به نشت خون به عقب شود. این مشکل کارایی قلب را به خطر میاندازد و باعث میشود که قلب مجبور شود سختتر از آنچه باید کار کند.
با گذشت زمان، این روند میتواند قلب را ضعیف کند و بر توانایی آن در پمپاژ خون مؤثر تأثیر بگذارد. علائم شایع شامل خستگی، تنگی نفس و تورم در پاها است. درمان این بیماری از طریق دارو، تغییر شیوه زندگی، جراحی برای ترمیم یا جایگزینی دریچه معیوب است.
– نارسایی مزمن وریدی :
زمانی اتفاق می افتد که سیاهرگ برای بازگرداندن موثر خون از پاها به قلب تلاش می کنند. نارسایی وریدی باعث کاهش حریان خون به قلب می شود.
– ادم یا احتباس مایعات:
ذخیره خون در قلب منجر به احتباس مایعات در پاها می شود( مشکل در گردش خون)
– نقص دیواره دهلیزی (AV) :
نقص در دیواره ای که حفره های فوقانی (دهلیز) و پایین( بطن) قلب را جدا می کند، مشکلی وجود داشته باشد. در این حالت خون نمی تواند به ارامی جریان یابد و باعث نشتومایع به ماها می شود.
– آریتمی قلبی
وقتی سیگنالهای الکتریکی مسئول تنظیم ضربان قلب به درستی عمل نمیکنند، آریتمی قلبی رخ میدهد.که ممکن است با کاهش یا افزایش تعداد ضربان قلب همراه باشد و آن را نامنظم کند.
– تاثیر کلیه در ورم
هنگامی که قلب به دلیل شرایطی مانند نارسایی قلبی با پمپاژ دست و پنجه نرم میکند، جریان خون را تحت تأثیر قرار میدهد و بر کلیهها تأثیر میگذارد. کاهش جریان خون باعث میشود که کلیهها به بدن پیام دهند که سدیم و آب بیشتری را در خود نگه دارد. در نتیجه بدن ممکن است مایعات اضافی را انباشته کند که منجر به تورم ساق پا میشود