http://didshahr.ir/266721

00:07 :: 1402/12/21

توجه به مواردی مانند اصول تغذیه می‌تواند گرفتن روزه را برای روزه اولی ها آسان‌تر کند و برایشان یک تجربه خوب بسازد.

4 گام برای روزه اولی ها

روزهای اول ماه مبارک رمضان ممکن است برای روزه‌اولی‌ها که تجربه‌ای از روزه‌داری ندارند، سخت باشد. به‌هرحال آن‌ها با گرسنگی و تشنگی طولانی‌مدت آشنا نیستند و مهم است که خانواده‌ها به رفتارشان با روزه‌اولی‌ها و اصول تغذیه آن‌ها توجه‌کنند تا اولین تجربه آن‌ها از روزه‌داری دل انگیز باشد. در این مطلب از مواردی خواهیم گفت که به ساخت یک تجربه خوب برای روزه‌اولی‌ها کمک خواهد‌کرد.

۱- با پزشک مشورت کنید

بهتر است همزمان با شروع ماه رمضان درباره روزه‌گرفتن فرزند خود با یک پزشک مشورت‌کنید. به‌خصوص اگر روزه‌اولی‌تان دختر است، به‌واسطه آغاز سن تکلیف از ۹سالگی چالش‌های بیشتری برای روزه‌گرفتن خواهدداشت. کارشناسان تغذیه می‌گویند با یک برنامه‌ریزی صحیح می‌شود بسیاری از کمبودهای مواد غذایی را جبران‌ کرد. برای مثال در کنار یک سحری مقوی از گروه سبزیجات، فیبرها و غلات نیز استفاده‌شود. یک نوجوان بیش از یک
بزرگ سال به تامین ویتامین‌ها و املاح ضروری برای رشد نیاز دارد، بنابراین باید وعده‌های غذای این گروه سنی کامل‌تر باشد. بسیاری از والدین نگران کمبود ویتامین‌ها و املاح معدنی در این دوره هستند. بهتر است با مشورت یک پزشک بین افطار تا سحر از قرص‌های مکمل مولتی ویتامین، کلسیم و آهن نیز استفاده شود.

۲- به سحری اهمیت بدهید

بیدارکردن نوجوان‌ها و کوچک‌ترها برای سحری شاید سخت‌ترین خان روزه‌داری برای این گروه سنی باشد. خانواده روزه‌اولی‌ها علاوه بر آماده‌کردن یک سحری مقوی و کامل باید حواس‌شان باشد که این وعده را برای روزه‌اولی‌ها حذف‌نکنند. متخصصان تغذیه می‌گویند این گروه سنی در حال رشد هستند و حذف وعده سحری در ماه رمضان می‌تواند مشکلات جسمی زیادی را به نوجوانان تحمیل کند. تقریبا تمام انرژی مورد نیاز نوجوانان در طول روز از طریق سحری تامین می‌شود و با حذف آن، بدن روزه‌اولی‌ها مجبور به سوزاندن عضلات خواهد شد. اولین پیامد حذف سحری افت شدید قند خون است و سرگیجه، تهوع و بی حالی از عوارض آن خواهد بود. بهتر است برای این وعده به سراغ غذاهای پرچرب و سنگین نروید.

۳- حواس‌تان به افطاری باشد

شاید عجیب باشد اما در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان بعضی‌ها بعد از ساعت ابتدایی افطار به خاطر بالارفتن ناگهانی قندخون کارشان به درمانگاه می‌کشد. باید حواس‌تان باشد که افطاری سنگین لطف به روزه‌اولی‌ها نیست و آن ها را دچار مشکلات گوارشی می‌‌کند. خانواده‌ها برای این که روزه‌داری را برای فرزندشان شیرین‌ کنند در یک وعده غذایی چند مدل غذا و مخلفات و تنقلات می‌گنجانند و نوجوانی که روزه‌ بوده‌است آگاهی زیادی درباره آن مواد غذایی ندارد و معمولا آن‌ها را پشت‌سرهم و به مقدار زیاد و یک‌جا مصرف‌می‌کند. به‌همین‌دلیل خیلی از روزه‌اولی‌ها در ساعت‌های پس از افطار دچار مشکلات گوارشی می‌شوند. بهتر است افطار را برای روزه‌اولی‌ها با شیر گرم، یک عدد خرما یا چند دانه کشمش شروع کنیم. یک کاسه سوپ رقیق شده بدون رشته می‌تواند انتخاب خوبی برای غذای ساده افطار یک نوجوان باشد.

۴- افطار و شام را جدا کنید

بهتر است روزه اولی‌ها در فواصل زمانی مختلف این وعده‌ها را مصرف‌کنند. آن‌ها می‌توانند دو ساعت بعد از افطار، شام سبکی بخورند. خوردن سرخ‌کردنی‌ها، سوسیس و کالباس، کباب و غذاهای پرادویه در ماه رمضان بهتر است خیلی محدود باشد چون باعث تشنگی بیشتر می‌شوند. روزه اولی ها را توجیه‌کنید که سراغ شکلات، قهوه و چای هم نروند چون کافئین آن ها عطش می‌آورد. می‌توانید تا پایان ماه رمضان دمنوش‌ و شربت‌های خاکشیردار یا ترکیب‌شده با تخم‌ شربتی را برای این گروه سنی جایگزین‌کنید. بهتر است قبل از خواب حتما یک لیوان شیر گرم به روزه‌اولی‌ها بدهید. همین‌طور می‌توانید بین افطار تا سحر به آن‌ها میوه‌ بدهید. همچنین می‌توانید این فاصله را برای روزه‌اولی‌ها با میوه‌های خشک‌شده مثل برگه زردآلو که سرشار از آهن است یا آلو که حاوی روی زیادی است، پرکنید. چیپس میوه اگرچه به اندازه خود میوه موثر نیست اما برای کسانی که مایل به خوردن هله‌هوله هستند یا میل‌شان به میوه نمی‌رود، مناسب است و تا حد زیادی می‌تواند ویتامین‌های ضروری را تامین کند.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/266721

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *