فهرستی از خوراکی ها، میوهها، سبزیجات و نوشیدنیهایی که طول عمر را افزایش میدهند.
تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی در میزان و حتی افزایش طول عمر افراد نقش دارد. به گزارش «بیزینس اینسایدر» کارشناسان فهرستی از میوهها، سبزیجات و نوشیدنیهایی که طول عمر را افزایش میدهند، عرضه کردهاند که در ادامه مروری بر آنها داریم:
۱. پروتئین کمتر| محققان سالها عادتهای غذایی و شیوه زندگی ساکنان مناطقی را که عموما تا ۱۰۰ سالگی زندگی میکنند، مطالعه و بررسی کرده و متوجه شدند که مردمان این مناطق در قیاس با ساکنان سایر نقاط دنیا پروتئین کمتری، به ویژه پروتئین حیوانی مصرف میکنند.
۲. لوبیا و حبوبات| پژوهشگران دریافتند که لوبیا، سنگبنای اصلی در رژیمهای غذایی ۱۰۰ ساله است. البته این قابلیت فقط محدود به لوبیاها نیست بلکه سویا، عدس و انواع حبوبات را شامل میشود. در منطقه ایکاریا، جزیره کوچک یونانی در دریای اژه، مردم در رژیم غذایی خود افزون بر لوبیا، غلات کامل، سیبزمینی، روغنزیتون و میوهها و سبزیجات هم مصرف میکنند.
۳. پیاز قرمز| پیاز قرمز نیز یکی دیگر از مواد غذایی مهم در افزایش طول عمر است. پیاز قرمز از ترکیبی به نام کورستین سرشار است و طبق تحقیقات متعدد، به طرز موثری سلولهای پیر را کاهش میدهد.
۴. قارچ| قارچها در مجموع حاوی ترکیبات مختلفیاند که به تقویت سلامت و عملکرد سلولی کمک میکنند؛ سلامت و عملکرد سلولها نیز از کلیدهای طول عمر است. این ماده مغذی، منبع عالی ویتامینهای ب و دی و نیز مواد معدنی مانند فسفر، سلنیوم، مس و پتاسیم است، رشد باکتریهای سالم را در میکروبیوم روده تحریک می کند و سلامت کلی را بهبود میبخشد.
۵. زردچوبه| زردچوبه حاوی کورکومین است و بنا به پژوهشهای متعدد، باعث کاهش التهاب مزمن میشود که با شرایط و بیماریهای مرتبط با افزایش سن، از جمله سرطان، آلزایمر و آرتریت مرتبط است.
۶. زغالاخته| زغال اخته،در قیاس با ۴۰ نوع سبزیجات و میوه رایج دیگر، بیشترین آنتیاکسیدان را دارد. این ماده مغذی همچنین فیبر محلول بالایی دارد که به بهبود عملکرد روده و کاهش کلسترول کمک میکند و خطر بروز بیماری قلبی را کاهش میدهد.
۷. قهوه| نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز نیز احتمالا با طول عمر در ارتباط است.
۸. چای سبز| نوشیدن چای سبز، چند بار در روز، نیز احتمال مرگ را به تعویق میاندازد. پژوهشی در ۲۰۲۲ در چین، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور، نشان میدهد که چای سبز خطر مرگ ناشی از دلایل مختلف مرتبط با سلامتی را کاهش میدهد.
۹. انار| انار غلظت بالایی از ترکیبی به نان اورولیتین آ دارد. اورولیتین آ، به بهینهسازی عملکرد میتوکندری در بدن کمک میکند که برای تامین انرژی سلولها ضروری است، اما اغلب با افزایش سن تجزیه میشود.
۱۰. آجیل| بر اساس تحقیقات، ساکنان مناطقی که طول عمر بیشتری دارند، انواع آجیلها را مصرف میکنند. نتایج تحقیقاتی در ۲۰۱۳ که طی ۳۰ سال و با مشارکت ۱۲۰ هزار نفر انجام شده بود، نشان داد که بهتعویق افتادن خطر مرگ در افرادی که روزانه آجیل مصرف میکنند، تا ۲۰ درصد افزایش مییابد.