برای درمان کاشت دندان در صورتی که فضای کافی در استخوان فک بیمار وجود نداشته باشد کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیست. اما…
هزینه عمل لیفت سینوس چقدر است؟
هزینه دقیق عمل لیفت سینوس را باید از جراح بپرسید چون بسته به عوامل مختلف هزینه تفاوت دارد. اگر عمل لیفت ساده باشد ارزانتر است و هر قدر پیچیدگی آن بیشتر باشد گرانتر تمام می شود. همچنین نوع مواد پیوندی و مقدار آن بر هزینه درمان تاثیر می گذارد.خطرات و عوارض جراحی لیفت سینوس
لیفت سینوس یک عمل جراحی است بنابراین همانند هر جراحی دیگر میتواند عوارضی داشته باشد. اما عارضه اختصاصی این عمل، سوراخ شدن یا پارگی غشای سینوس است. اگر چنین اتفاقی بیفتد قابل ترمیم است و جراحی ادامه پیدا می کند.
گاهی اوقات در مواردی که پارگی غشای سینوس بزرگ است ممکن است لازم باشد به آن فرصت داده شود تا بهبود یابد و سپس لیفت (مدتی بعد) انجام شود.
خطر مهمتر این عمل جراحی، عفونت سینوس است. جراح داروهایی برای جلوگیری از عفونت می دهد که حتما طبق دستور او باید مصرف کنید.
باید مراقب باشید عطسه شدید نکنید یا حرکتی نکنید که پیوند جا به جا شود. به همین علت در فصل آلرژی انجام این جراحی توصیه نمی شود.
انواع لیفت سینوس
لیفت سینوس ممکن است به دو روش باز یا بسته انجام شود. هر یک معایب و مزایای خود را دارد و بسته به شرایط شما و ترجیح جراح، نوع آن انتخاب می شود.
سینوس لیفت، درمانی که می تواند یک جراحی تکمیلی و پیش نیاز برای افرادی باشد که می خواهند از محبوب ترین روش پروتز دندانی که جایگزین دندان اصلی می شود استفاده کنند. پروتزهای دندان جایگزین دندان از دست رفته می شوند که محبوب ترین آن ها روش ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان باید درون استخوان فک قرار داده شود و روشی است که نیاز به تراکم و کیفیت استخوانی بسیار بالا است. ایمپلنت در نهایت می تواند مانند یک ریشه دندان عمل کند و از همان میزان استحکام و مقاومت برخوردار است.
سینوس ها مجرای تنفسی را تشکیل می دهند و هر یک باید با مراحل مخصوص به خود جراحی شوند. اینکه کدام روش برای شما مناسب تر باشد بسته به شرایط سلامتی و بدنی بیمار دارد و در نهایت متخصص تصمیم می گیرد کدام روش را انتخاب کند. مراحل جراحی سینوس لیفت عبارتند از: ایجاد برش یک فضا در لثه فوقانی، تغییر دادن موقعیت سینوس فک بالا در بالای گونه و پیوند بافت استخوانی اضافی به فک بیمار.
جراحی سینوس لیفت باز
برای آن که بتوانید کاندید مناسبی باشید و از این روش پیش از کاشت ایمپلنت دندان خود استفاده نمائید باید استخوان فک شما حداقل به میزان ۵ میلی متر باشد. برای انجام این روش سینوس لیفت باید غشای سینوسی به بالا کشیده شود و فضای خالی ایجاد شده با استفاده از پودر استخوان پر شود. در نهایت پس از انجام کار باید از غضای مصنوعی استفاده کرده تا روی آن را پوشانده و لثه را بخیه زد.
جراحی سینوس لیفت بسته
استفاده از این روش زمانی توصیه می شود که استخوان فک بیمار به مقدار زیادی تحلیل رفته باشد و کمتر از ۲ سانتی متر استخوان فک داشته باشد. در این صورت باید سینوس لیفت به صورت بسته انجام شود. در این روش برای پیوند استخوان باید از ابزار مخصوص استفاده نماید و استخوان فک بیمار را تا زیر سینوس دریل کند. البته این سوراخ کردن باید به حدی باشد که به میزان لازم پودر استخوان تزریق کند نه بیشتر. سوراخ ایجاد شده باید با پدر استخوان پر شود و روی آن با غشای مصنوعی پوشیده شود و سپس بافت لثه بخیه زده شود. در جراحی به این روش جراح باید دقت و مهارت کافی به خرج دهد تا سینوس دچار پارگی نشود زیرا اگر با ابزار و بی احتیاطی سینوس دچار پارگی شود باید ابتدا سینوس ها مورد جراحی قرار بگیرند سپس عمل جراحی انجام شود که در این صورت روند درمان به تعویق میافتد.
انواع مواد پیوند استخوان سینوس لیفت
اتوگرافت: در این روش از استخوان بدن خودتان که معمولا از دهان یا بدن است برداشته می شود و برای پیوند استخوان استفاده می شود. به این روش اتوگرافت یا اتوژن می گویند.
آلوژنیک: این روش از استخوان جسد برای پیوند استخوان استفاده می کند که به آن آلوژنیک می گویند.
زنو گرافت: در این روش از استخوان گاو و حیواناتی که می توانند پیوند استخوانی با انسان داشته باشند استفاده می شود.
چه افرادی نیاز به جراحی سینوس لیفت دارند؟
اگر بیمار در فک بالا دندان خالی داشته باشد و بخواهد با جراحی ایمپلنت، دندان از دست رفته خود را جبران کند ولی تراکم استخوان مناسب دراطراف سینوس نداشته باشد، احتمال دارد که به سینوس لیفت نیازمند شود. افرادی که به جراحی سینوس لیفت نیاز دارند عبارتند از :
افرادی که فاقد تراکم استخوان مناسب در فک بالایی خود هستند.
افرادی که مبتلا به تحلیل استخوان ناشی از بیماریهای لثه هستند.
افرادی که استخوان فک خود را به هر دلیلی از دست داده اند.
در چه شرایطی نباید عمل لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت را همزمان انجام داد؟
اگر عفونت قابل ملاحظه ای روی داده است.
اگر اسکن استخوان و معاینات پیش از جراحی نشان می دهند ممکن است ثبات استخوان برای کاشت فوری ایمپلنت کافی نباشد.
با این حال بسته به اندازه پیوند و شرایط خود بیمار، لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت را ممکن است بتوان همزمان انجام داد. شرایط هر کسی تفاوت دارد و دندانپزشک باید در این زمینه تصمیم بگیرد.
تفاوت لیفت سینوس و پیوند استخوان چیست؟
لیفت سینوس و پیوند استخوان هر دو برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده می شود. همانطور که می دانید کاشت ایمپلنت دندان نیازمند استخوان فک با تراکم و کیفیت بسیار بالا است و همین باعث می شود افرادی که از تراکم و کیفیت خوب استخوانی برخوردار نیستند از این دو جراحی تکمیلی برای پیدا کردن آمادگی لازم جهت کاشت ایمپلنت دندان استفاده کنند.
استخوان فک زمانی که دندانی نداشته باشد به مرور زمان دچار تحلیل می شود و همین باعث می شود فرد کاندید مناسبی برای لیفت سینوس و پیوند استخوان شود. اما سوالی که این بین ممکن است برای افراد پیش آید این است که بین لیفت سینوس و پیوند استخوان چه تفاوتی وجود دارد و تفاوت این دو روز در چیست؟ مهم ترین تفاوتی که برای این دو روش می توان نام برد تفاوت بین محل انجام و نحوه انجام جراحی است. تفاوت لیفت سینوس و پیوند استخوان عبارتند از:
سینوس لیفت برای جراحی فک بالا استفاده می شود و همان گونه که از نام آن مشخص است این عمل مربوط به حفره های سینوسی است که این حفره ها بسیار به فک بالا نزدیک هستند. زمانی از این عمل استفاده می شود که فک بالا به دلیل کشیدن دندان یا نداشتن دندان به سمت سینوس ها و بالا تحلیل می روند.
اما عمل پیوند استخوان برای فک پایین مورد استفده قرار می گیرد و زمانی از آن استفاده می شود که فک پایین بر اثر کشیدن دندان یا از دست دادن دندان و یا بیماری های لثه ای از بین رفته و تحلیل رفته باشد.
لیفت سینوس به دو صورت لیفت سینوس باز و لیفت سینوس بسته انجام می شود و جراح با بالا راندن غشای کف سینوس ها با پودر استخوان حفره ها پر می شود. از این روش برای این استفاده می شود که فک بالا بتواند استحکام و مقاومت کافی برای قرار دادن ایمپلنت را پیدا کند. پودر استخوانی که تزریق می شود می تواند از بدن خود بیمار یا استخوان حیواناتی مانند گاو به دست آمده باشد.
برای انجام پیوند استخوان نیز مانند لیفت سینوس از استخوانی استفاده می شود که از بدن بیمار یا استخوان فرد دیگر ولی آزمایش شده باشد و یا استخوان حیواناتی مانند گاو باشد. البته پیش از آن که از آن استفاده شود باید در آزمایشگاه به درستی بررسی شود تا بتوان در جراحی از آن استفاده نمود و واکنش آلرژیکی رخ ندهد.
برای انجام سینوس لیفت باید بیمار پیش از انجام جراحی آلرژی های فصلی خود اقدام به انجام این عمل نماید. البته برای پیوند استخوان فک پایین این موضوع کمی کم اهمیت تر است اما برای جلوگیری از مزاحمت پی در پی آلرژی نباید بیمار در دوره آلرژی فصلی خود باشد. زیرا روند بهبودی و درمان را به تعویق می اندازد.
دوران نقاهت سینوس لیفت
دوران نقاهت سنوس لیفت اغلب بین ۲ الی ۳ روز بعد از انجام آن به مرور فروکش می کند. ریکاوری بعد از عمل تقریبا یک هفته به طول می انجامد. اما اگر بخواهیم به صورت دقیق در رابطه با دوران نقاهت سینوس لیفت بگوئیم، با توجه به اینکه این جراحی مستلزم گرفت استخوانی و جوش خوردن با استخوان فک است دوره نقاهت حدود ۴ الی ۹ ماه به طول می انجامد.
عوارض جراحی سینوس لیفت
عوارش جراحی لیفت سینوس نیز مانند دیگر جراحی ها ممکن است بلند مدت یا کوتاه مدت باشد و درصد بسیار زیادی به میزان مهارت پزشک و میزان مراقبت های بعد از سینوس لیفت از طرف بیمار در محدوده ناحیه جراحی بستگی دارد. با این وجود ممکن است کمی عوارض جراحی سینوس لیفت موجب عدم موفقیت در نتیجه جراحی شود.
چرا انجام جراحی لیفت سینوس ایمپلنت ضروری است؟
جراحی سینوس لیفت چه ضرورتی دارد؟ در پاسخ باید گفت که سینوسهای فک بالا حفرههای پر از هوا هستند که درست بالای قسمت پشتی فک بالا قرار دارند. لیفت سینوس یک روش جراحی است که غشای کف سینوس را بالا میبرد تا فضایی ایجاد شود که بتوان آن را با استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنتهای دندانی فک بالا پُر کرد. در واقع جراحی لیفت سینوس با پیوند استخوان به افزایش یا بلند کردن سینوس فک بالا کمک میکند.
تحلیل استخوان فک در جراحی سینوس لیفت
اگر در فک بالا سطح کافی از استخوان را نداشته باشید، ایمپلنت نمیتواند بهدرستی جای بگیرد، محکم شود و کارهای سختتری مانند جویدن را انجام دهد. برخی از دلایل موثر در تحلیل استخوان فک عبارتند از:
نقایص مادرزادی هنگام تولد
داشتن حفرههای سینوسی بسیار بزرگ یا استخوان فک بسیار نازک بهصورت ژنتیکی
سرطان
ابتلا به بیماری پریودنتال
مطمئنا در این شرایط نیاز به جراحی لیفت سینوس ایمپلنت است. اصولا اگر دندانپزشکان تشخیص دهند که ارتفاع استخوان فک در قسمت پشتی کمتر از ۴ تا ۶ میلیمتر است، دستور انجام جراحی سینوس لیفت را میدهند.
پیش از عمل جراحی لیفت سینوس چه اقداماتی برای آماده سازی باید انجام شود؟
لیفت سینوس در واقع یک عمل پیوند استخوان است. برای افزودن مواد پیوندی به فک بالا، میتوان از استخوان بدن خودتان استفاده کرد.
اولین قدم در آماده شدن برای جراحی لیفت سینوس این است که مشخص کنید منبع برداشت استخوان از کجا باشد. سه نوع پیوند استخوان وجود دارد:
استخوان بدن خودتان که معمولا از جای دیگری از دهان یا بدن برداشته می شود که به آن اتوژن یا اتوگرافت می گویند.
استخوان جسد که به آن پیوند آلوژنیک می گویند.
استخوان گاو که به آن زنوگرافت می گویند.
استخوان سنتزی (مصنوعی)
پس از تعیین منشا استخوان پیوندی، ساختار سینوس و فک شما بررسی و به دقت اندازه گیری می شود تا ارتفاع و پهنای استخوان در محل کاشت و مقداری که باید سینوس بالاتر برود مشخص شود. پس از این، برای لیفت اقدام می شود.
مراقبت های بعد از سینوس لیفت
اگر می خواهید هر چه سریعتر بهبودی خود را به دست آورید و به دنبال کاشت ایمپلنت دندان بروید باید بدانید رعایت نکات مراقبتی به شمام کمک بزرگی خواهد کرد. موارد زیر مراقبت های بعد از سینوس لیفت است که باید به صورت دقیق و مرتب آن ها را رعایت کنید.
مهم ترین نکته ای که باید در این مورد به آن دقت داشته باشید جلوگیری از وارد شدن هرگونه فشار به ناحیه جراحی است. بدین منظور که هر اندازه می توانید از عطسه کردن پرهیز کنید و به محیط ها و مواد غذایی که آلرژی زا هستند تا پایان دوره بهبودی خود نزدیک نشوید.
برای آن که از گرفتگی و تورم بینی جلوگیری کنید می توانید با استفاده از محلول آب نمک بینی خود را مرطوب کنید.
در صورتی که دردی احساس کردید از مسکن هایی که دکتر تجویز کرده طبق دستور و در ساعات مشخص شده استفاده نمائید.
اگر می خواهید درگیر عفونت بعد از جراحی نشوید استفاده از آنتی بیوتیک تجویز شده را تا آخرین عدد فراموش نکنید.
جهت کاهش تورم و درد در ناحیه جراحی بهتر است از کمپرس یخ استفاده کنید زیرا کمپرس گرم میزان خونریزی را افزایش می دهد. برای تهیه کمپرس یخ می توانید یک کیسه پر از یخ را بین یک حوله بپیچید و به صورت دوره های ده دقیقه ای بر روی ناحیه متورم شده قرار دهید. بعد از ۴۸ ساعت می توانید از کیسه آب گرم برای کاهش تورم ناحیه جراحی استفاده نمائید.
فعالیت های سنگین مانند ورزش های رزمی، اسباب کشی و ورزش های حرفه ای را کنار بگذارید و به استراحت بپردازید تا بدن واکنش های سنگین از خود نشان ندهد.
یک روز اول بعد از انجام جراحی باید مایعات به مقدار کافی و زیاد بنوشید. دقت داشته باشید مایعات باید ولرم رو به سرد باشد و از مصرف نوشیدنی های داغ، گازدار و دارای الکل پرهیز کنید.
روز اول بعد از جراحی بهتر است از غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی، تخم مرغ یا نودالیت استفاده کنید تا فشار زیادی به ناحیه جراحی وارد نشود. مصرف نوشیدنی نیز با استفاده از نی ممنوع است زیرا موجب افزایش خونریزی می شود.
به دلیل فشار هوا ممکن است پزشک به مدت یک ماه پس از جراحی سینوس لیفت مجوز سفر با هواپیما را به شما ندهد زیرا ممکن است فشار شدید موجب آسیب های جبران ناپذیری برای شما شود. بهتر است تا پایان دوره بهبودی از سفر با هواپیما پرهیز کنید.
در صورتی که از آنتی بیوتیک های خود سر موقع و به تعداد تجویز شده استفاده نکنید ممکن است لثه شما دچار سفتی شود که نمادی از عفونت لثه و آسی به نتیجه جراحی سینوس لیفت است.
مواد غذایی را کم حجم تر و در تعداد دفعات بیشتر میل کنید و سعی کنید در روزهای آغازین بعد از جراحی از غذاهای ولرم رو به سرد استفاده نمائید.
از خوردن هرگونه مواد غذایی سفت که فشار زیادی به ناحیه جراحی وارد می کند و ممکن است بین دندان ها بخشی از آن گیر کند بهتر است استفاده نکنید. مواد غذایی مانند چیپس، آجیل، ته دیگ، تخمه یا ذرت بو داده بهتر است در روزهای اولیه میل نکنید.
سوالات متداول لیفت سینوس
لیفت سینوس چیست؟
جراحی لیفت سینوس میتواند مسیر را برای کاشت ایمپلنت دندان هموار کند. یک روش سرپایی که برای جایگیری استخوانی قویتر برای نصب ایمپلنت دندان کمک میکند و احتمال موفقیتآمیز بودن آن را افزایش میدهد.
چه زمانی از جراحی سینوس لیفت بسته استفاده میشود؟
جراحی سینوس لیفت بسته فقط در مواردی مناسب است که حداقل ۳ تا ۴ میلیمتر استخوان فک برای ایجاد ثبات وجود داشته باشد
جراحی سینوس لیفت باز در چه مواردی استفاده میشود؟
جراحی لیفت سینوس باز زمانی انجام میشود که بیمار بهدلیل نداشتن بافت استخوانی کافی و مستحکم، اصلا قابلیت نگهداشتن ایمپلنت را ندارد.
دوره نقاهت لیف سینوس بسته چقدر است؟
معمولا بعد از انجام این روش جراحی لیفت سینوس ایمپلنت، دیگر خبری از عوارض کبودی و تورم نخواهد بود و بیمار دوره نقاهت کوتاهتری را تجربه خواهد کرد.
پیوند استخوان در جراحی سینوس لیفت باز در چه مدت زمانی تکمیل میشود؟
این کار باید با دقت زیادی صورت بگیرد تا غشا سینوس صدمه نبیند. پس از پر کردن سوراخ، با بخیه محل برش بسته میشود. معمولا باید ۴ تا ۹ ماه صبر کرد تا بافت استخوانی بهخوبی با ساختار جدید عجین شود و سپس برای ایمپلنت دندان اقدام کرد.
عوارض جراحی سینوس لیفت باز چیست؟
با وجود اثرگذاری بالای این روش، نمیتوان زیاد بودن شدت جراحت و عوارض را در مقایسه با جراحی لیفت سینوس بسته نادیده گرفت. معمولا برای رفع تورم و کبودی در زیر چشمها، چانه یا ناحیه گردن لازم است تا چند مدت آنتیبیوتیک و مسکن مصرف کنید.
در مرکز دندانپزشکی دکتر علی سجودی کاشت ایمپلنت دندان همراه با بازسازی و پیوند استخوان و همچنین جراحی سینوس لیفت با استفاده از جدیدترین تجهیزات دندانپزشکی و تکنولوژی روز دنیا انجام میگردد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۰۸۲۹۴۱ و ۸۶۱۲۸۹۹۶ تماس بگیرید.
منبع سایت دکتر علی سجودی