ازدواج با کسی از نظر روحی و روانی مورد تایید باشید، می تواند این ازدواج را تضمین کند، که در این مورد به این موضوع می پردازیم.
یک مطالعه جدید نشان داد که افراد با ثبات عاطفی (یعنی آنهایی که روانرنجور خویی پایینی دارند) تمایل به انتقاد زیاد از شریک زندگی خود ندارند و میزان رفتارهای تدافعی و تحقیرآمیز در آنها کمتر است.
نتایج این تحقیق که توسط دانشگاه «نورث وسترن» آمریکا انجام شده، مشخص کرد که افراد با ثبات عاطفی بالا موفقترین و پایدارترین ازدواجها را دارند.
احساسات پایدار یعنی چه؟
احساسات پایدار منعکس کننده سطوح پایین ویژگی شخصیتی روانرنجورخویی است.
به گفته یکی از محققان این پژوهش و طبق نظریه پنج عاملی شخصیت، روانرنجورخویی یکی از صفات پایهای و اصلی افراد است.
این نظریه افراد را بر اساس متغیرهای رفتاری به پنج دسته کلی تقسیم میکند:
روان رنجورخویی| شامل صفاتی مانند زود خشمگین شدن، آسیبپذیری نسبت به رفتار دیگران، نداشتن ثبات احساسی و اضطراب داشتن است.
برون گرایی| شامل صفاتی مانند علاقهمندی به حضور اجتماعی، صریح بودن، هیجان خواهی و در جستوجوی جلب توجه است.
باز بودن نسبت به تجربههای جدید| شامل صفاتی مانند کنجکاو بودن، علاقهمندی به هنر، تنوعطلبی و خلاق بودن است.
وجدان و مسئولیتپذیری| شامل صفاتی مانند هدفگذاری، داشتن نظم شخصی، کارایی بالا و جستوجوی موفقیت است.
سازگار و موافق بودن| شامل صفاتی مانند اعتماد کردن به دیگران، رفتار دوستانه، به سادگی کوتاه آمدن در بحثها و گفت وگوها و صمیمی بودن است.
ویژگی شخصیتی همسر در ازدواج موفق
نتایج این پژوهش حاصل مطالعهای است که بیش از ۲۰۰ زوج را مورد بررسی قرار داده است و از آنها درباره شخصیت خود و همسرشان و همچنین رضایت آنها از ازدواجشان ارزیابی صورت گرفته است. همانطور که در طول دههها تحقیق مشخص شده است ویژگی شخصیتی روانرنجور خویی به عنوان مهمترین ویژگی ظاهر شد که باعث پایداری زندگی مشترک میشود.
در تحقیق گسترده دیگری که روی ۲۷۸ زوج انجام شد، تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که پاسخ دهندگانی که در ابتدا روانرنجور خویی بالایی داشتند، بیشتر احتمال داشت که طلاق بگیرند و نمرات روانرنجور خویی قدرت پیشبینی قابل توجهی را در بازههای زمانی بیش از ۴۰ سال نشان داد. در زوج ها داشتن یک شریک برون گرا و خوشمعاشرت هم با رضایت بیشتر مرتبط است. Marriage with these people is guaranteedعلاوه بر این، سازگاری و مسئولیتپذیری بالا هم با رضایت از رابطه در زوجها مرتبط است.
با این حال روانرنجور خویی بیشترین تاثیر را در بین تمام ویژگیهای شخصیتی بر میزان رضایت زوجها از رابطه خود دارد. افرادی که سطح بالایی از روانرنجور خویی دارند بیشتر احتمال دارد طلاق بگیرند. برای این که ببینید این ویژگی چقدر تاثیرگذار است لحظهای تصویر دوستی را تصور کنید که قرار است با هم به مسافرت بروید و او باثبات، سازگار و مسئولیتپذیر است و در مقابل تصویر دوستی که خلق او در طول سفر مکرر تغییر میکند، نسبت به هر موضوعی سرِ ناسازگاری دارد و مسئولیت کاری را قبول نمیکند.