http://didshahr.ir/262238

01:22 :: 1402/05/04

آموزش پخت خورشت قیمه برای ۱۰۰ نفر

آموزش پخت خورشت قیمه

نویسنده : فهیمه میرزایی | مدرس آشپزی

حجم دقیق مواد لازم برای ۱۰۰ نفر:

لپه تبریزی: ۲۰ لیوان (هر لیوان ۱۸۰ گرم)

گوشت گوسفندی با استخوان‌: ۹ تا ۱۰ کیلو

زردچوبه: ۶۰ گرم

فلفل سیاه: ۱۵ تا ۲۰ گرم

پودر پیاز: ۴۵ گرم

پیاز: ۴ کیلو

۷ تا ۸ عدد پیاز متوسط برای پخت اولیه لپه‌ها

لیمو عمانی: ۳۰ عدد

گلاب: برای پخت اولیه لپه‌ها سه چهارم لیوان

رب گوجه فرنگی: ۲۰ قاشق یا ۵/۱ کیلو

روغن جامد: ۹۰۰ گرمی یک عدد

روغن مایع: یک عدد کوچک

گلاب: برای آخر پخت خورشت سه چهارم لیوان

پودر گل سرخ: ۲۰ قاشق چای خوری

پودر دارچین: ۶ تا ۷ قاشق ادویه پر

نمک: به میزان لازم (حدود یک چهارم پیمانه)

محلول دارچین و هل: ۱۰ عدد چوب دارچین و ۲۰ عدد دانه هل را با ۴ لیوان آب می‌گذاریم یک ساعت بجوشد، ۳ عدد چوب دارچین هم در خود خورشت می‌ریزیم و در انتها جدا می‌کنیم

هل باکیفیت آسیاب شده : حدود ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده : یک قوری

دستور پخت خورشت قیمه

۱ در مرحله اول لپه‌ها را حدود ۴ ساعت خیس کنید.

۲ بعد پیازها را در خرد کن بریزید.

۳ روغن جامد و روغن سرخ‌کردنی را در قابلمه بریزید و زمانی که داغ شد پیازها را اضافه کنید. حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می‌برد تا سرخ شود.

۴ حتما بعد از سبک شدن پیازها به آن‌ها زردچوبه بزنید.

۵ سپس گوشت‌ها آب ‌جوش بریزید تا یک لایه سفید روی آن‌ها ایجاد شود و زمانی که داخل قابلمه هست خونابه پس ندهد. بعد حدود ۲۰دقیقه تفت دهید.

۶ در ادامه پودر پیاز و فلفل سیاه را اضافه کنید. خوب زیر و رو کنید و تفت دهید.

۷ جداگانه لپه‌ها را با پیاز و گلاب بپزید.

۸ بعد از یک ساعت که لپه‌ها پخت، آبکش کنید و کف روی آن‌ها را دور بریزید.

بعد داخل یک تابه کمی تفت دهید.

۹ لیموها را جدا داخل آب جوش بگذارید؛ تخم‌های لیمو را در بیاورید و بگذارید یک ساعت بماند تا تلخی‌اش گرفته شود.

۱۰ در اواخر پخت خورشت، باید به آن زعفران دم‌کرده غلیظ، پودر دارچین و هل آسیاب شده و گلاب اضافه کنید.

۱۱ جداگانه هم چوب دارچین و هل را با چند لیوان آب، روی حرارت بگذارید و وقتی کامل عصاره‌اش درآمد، این عصاره را داخل خورشت بریزید.

۱۲ بعد از این‌ که ۳ ساعت از پخت گوشت و پیاز گذشت، رب را در روغن حسابی تفت دهید تا رنگش باز شود و روغن، رنگ رب را بگیرد. بعد لپه را با روغن تفت دهید و همه را با هم به خورشت اضافه کنید.

۱۳ در تمام مراحل پخت خورشت، درِ قابلمه باید بسته باشد. یک ساعت آخر هم لیموها را اضافه کنید و نمک بزنید. ۱۵ دقیقه آخر هم پودر گل سرخ را اضافه کنید.

Minced meat with rice

مطالب دیگر
  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/262238

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *