سبزی جعفری؛ گیاهی که سه برابر پرتقال ویتامین C و دو برابر اسفناج آهن دارد.
شاید همیشه فکر کنید که پرتقال بالاترین ویتامین C را دربین خوردنیها دارد؛ اما جالب است بدانید که گیاهی وجود دارد که ۳ برابر پرتقال، ویتامین C دارد. نام این گیاه که علاوه بر ویتامین Cدارای آهن و کلسیم هم هست «جعفری» است.
بد نیست بدانید جعفری ۲ برابر اسفناج، آهن دارد، اما خواص دیگر آن:
میزان هورمونهای زنانه را تنظیم میکند.
منبع عالی ویتامین A ،K و فولات است.
دارای روغن فرار است که طبق آزمایشهای اولیه مانع تشکیل تومور به ویژه در ریه میشود.
روغن فرار این گیاه، ماده سرطانزای موجود در دود سیگار و دود زغال را هنگام کباب کردن خنثی میکند.
فولیک اسید موجود در آن مانع بروز سرطانهای روده بزرگ و گردن رحم میشود.
ترکیبهای مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاوانوئیدز با مولکولهای حاوی اکسیژن ترکیب و مانع آسیب به سلولها میشود.
فولیک اسید در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب میآید.
مصرف کم موادغذایی حاوی ویتامین c مانند جعفری خطر بروز آرتریت روماتوئید را ۳ برابر میکند.
بوی بد دهان را از بین میبرد.
از آنجا که جعفری خاصیت ادرارآور دارد، در کاهش وزن موثر است.
کلیهها را تصفیه میکند.
به دستگاه گوارش کمک میکند.
دم کرده جعفری خشکی عضلات و درد مفاصل را کاهش میدهد.
دم کرده این گیاه دوره قاعدگی را منظم میکند و علایم قبل از قاعدگی را کاهش میدهد.
باعث کاهش استرس میشود.
کلسیم موجود در آن استخوان و دندانها را تقویت میکند.