قره قروت یا کشک سیاه، یک خوراک سنتی و لذیذ است
قره قروت، یکی از تولیدات طبیعی و محصولات لبنیاتی با ارزش است که در بسیاری از مناطق جهان طرفداران بسیاری دارد. این محصول که به نام های مختلفی نظیر “کشک سیاه” و “قراقوروت” نیز شناخته می شود، از نظر تاریخی و محیط زیستی یکی از مهمترین محصولات مصرفی انسان بوده است. علاوه بر استفاده های مختلف غذایی، قره قروت از زمان های دور به عنوان یک داروی سنتی به کار گرفته میشده است. با ما در طلوع پخش همراه شوید تا با این محصول بی نظیر بیشتر آشنا شویم!
قره قروت چیست؟
قره قروت یا کشک سیاه، یک خوراک سنتی و لذیذ است که در بسیاری از مناطق جهان، به ویژه در کشورهای آسیای مرکزی، خاورمیانه و مناطق شمالی از ایران رایج است. این دسر معمولاً از مواد اولیه ساده و طبیعی مانند ماست یا کشک سفید و شیر تهیه می شود. قره قوروت با طعم و مزه خاص خود، به عنوان یکی از خوراکی های محبوب مورد استقبال بسیاری از افراد قرار می گیرد.
در این خوراک لذیذ، ماست یا کشک سفید با افزودن شیر و ترکیب های دیگر از مواد طبیعی، به صورت سنتی و با روش های مختلف تهیه می شود.
فواید قره قروت برای سلامتی
قره قروت یا کشک سیاه یکی از محصولات طبیعی با ارزش است که در انواع ترشی ها پیدا می شود. این گیاه به دلیل طعم ترش خاص خود، محبوبیت زیادی در میان افراد دارد و به عنوان یک ترشی لبنی مورد توجه قرار میگیرد. بیشتر مردم به خاطر طعم خوشایند این محصول به خوردن آن علاقه دارند.
-
قره قروت به عنوان یک لبنیات مفید برای پیشگیری از پوکی استخوان شناخته می شود. این گیاه حاوی مقادیر زیادی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است که نقش مهمی در ساختار و استحکام بدن، به ویژه عضلات دارد و همچنین به رشد و نمو بدن کمک می کند.
-
در هر ۱۰۰ گرم قره قروت حاوی ۲۴۰ کیلوکالری انرژی قرار دارد که می تواند یک بخش از نیازهای انرژی روزانه بدن را تأمین کند. پروتئین موجود در این محصول نقش بسیار مهمی در ساختار بدن ایفا می کند و به رشد و نمو بدن کمک می کند.
-
یکی از ویژگی های مهم قره قروت این است که قند موجود در آن از نوع لاکتوز است که یکی از بهترین قندهای طبیعی است و انرژی کمتری نسبت به قندهای معمولی دارد. همچنین، با توجه به اینکه لاکتوز در فرآیند تولید قره قروت به قند های سادهتر تبدیل می شود، مصرف آن برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، مشکلی ایجاد نمی کند.
-
به علاوه، این محصول حاوی انواع املاح و مواد مغذی مفیدی مانند آنزیم ها و ویتامین ها است که نقش موثری در فعال سازی ویتامین ها و مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی دارند. مواد آلی موجود در قره قروت نیز باعث ضدعفونی کردن لوله گوارش شده و به جلوگیری از رشد باکتری های مضر در آن کمک می کند.
-
قره قروت را می توان به دو روش آبگیری گرمادهی و غربالی تهیه کرد. در روش آبگیری گرمادهی، میزان موادی مانند کلسیم در یک حجم واحد از محصول بیشتر است. اما در روش آبگیری غربالی، ممکن است این مواد همراه با آب اضافی غربال شده باشند و نمی توان به اطمینان صحبت کرد که مقدار آنها در محصول حفظ شده است.
-
میزان کلسیم نسبتاً مناسب قره قروت آن را به یک جایگزین مناسب برای تنقلات ترش مزه و مضر دیگر تبدیل می کند، به خصوص برای کودکان که والدین آنها به دنبال جایگزینی سالم تر هستند.
مضرات قره قروت بر بدن
-
از آنجایی که برای تهیه قره قروت نمک زیادی مصرف می شود، خوردن آن برای افراد دارای فشار خون بالا خطرناک است. مصرف زیاد نمک ممکن است باعث افزایش فشار خون شود و برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، این موضوع مشکلات جدی ایجاد کند.
-
قره قروت از نظر اسیدیته حاوی مقادیر زیادی است و زیاده روی در مصرف آن می تواند به مینای دندان ها آسیب برساند و باعث خرابی و پوسیدگی آنها شود.
-
مصرف بیش از حد قره قروت باعث اسیدی کردن خون می شود که این موضوع ممکن است مشکلاتی نظیر ناراحتی های قلبی-عروقی، مشکلات مغزی از جمله ضعف حافظه و مشکلات گوارشی مانند ناراحتی های معده ایجاد کند.
-
اسید لاکتیک موجود در قره قروت، فعالیت نرون های مغزی را به شدت کاهش می دهد و افراط در مصرف آن برای مغز انسان بسیار مضر است.
-
مصرف بیش از حد و بی رویه قره قروت ممکن است باعث شدن فرد به انواع بیماری های قلب و عروق، خورده شدن دیواره های سرخرگ ها و سیاهرگ ها، ضعف حافظه، آلزایمر، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری های سیستم عصبی نظیر بیماری خطرناک ام اس، پوکی استخوان، خرابی و فساد دندان ها، لقی دندان ها، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.
خرید آنلاین قره قروت با کیفیت بالا و قیمت مناسب
با خرید قره قروت از فروشگاه اینترنتی با سلام، طلوع پخش، ترب و …، میتوانید لحظات لذت بخشی را برای خود و دیگران رقم بزنیم. این فروشگاههای آنلاین با ارائه محصولات با کیفیت و اصیل، انتخابی بی نظیر برای طرفداران این خوراکی هستند.