مشاوره فردی: شوهرم میگوید به صورت موقتی جدا از هم زندگی کنیم.
نویسنده : دکتر حسین محرابی| روان شناس و مدرس دانشگاه
سوال: خانمی ۳۴ ساله هستم و شوهرم ۴۰ ساله. چند وقتی است که دیگر مثل قدیم با هم خوب و خوش نیستیم. کارها و رفتارهایمان روی اعصاب هم است. شوهرم میگوید چند وقت از یکدیگر جدا زندگی کنیم اما طلاق نگیریم شاید شرایطمان بهتر شد و دوباره به هم علاقهمند شدیم. مشکل مالی نداریم و هر دو شاغل هستیم و خانه جداگانه هم داریم. این جدایی موقتی از نظر شما باعث علاقهمندی دوبارهمان میشود؟
پاسخ: مخاطب گرامی، علاقهمندی یکی از مولفههای مهم یک رابطه زنوشوهری محسوب میشود ولی تنها دلیل پایداری و تداوم یک رابطه نیست بلکه متغیرهای دیگری از قبیل مسئولیتپذیری، انگیزه و… هم در آن نقش دارند. از طرفی باید توجه داشته باشید که علاقهمند شدن هم فقط با دلتنگی ایجاد نمیشود و این که شما به امید دلتنگ شدن میخواهید علاقه ایجاد کنید حتی اگر موفق هم بشوید، ماندگاری کافی را نخواهد داشت و ممکن است بعد از چند روز دوباره سرد شوید.
پیشنهاد شوهرتان مانند یک تیغ دولبه است
پیشنهاد شوهرتان همچون تیغ دولبه است و این احتمال وجود دارد که نه تنها دلتنگی و علاقهمندی ایجاد نشود بلکه هر دو نفر شما بعد از مدتی زندگی فردی به آن سبک زندگی عادت کنید و به دلیل کاهش مطالبهگری و مسئولیتها، علاقهای به بازگشت نداشته باشید. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که چون طلاق نمیگیرید، عملا یک دوره زندگی متفاوت از جدایی قطعی را تجربه میکنید و قابل تعمیم به دوره پسا جدایی نیست.
چالشهای قبلیتان بدتر خواهد شد
مشکلاتی که در زندگی مشترک دارید، با یک دوره جدایی حل نمی شود و یقینا بعد از بازگشت مجدد میتواند شدیدتر از قبل پیش روی شما باشد. بنابراین توجه داشته باشید تا زمانی که شما و همسرتان همان آدمهای قبلی باشید و هیچ تغییری در افکار، باورها و رفتارهایتان ایجاد نکنید، اگر چندین بار هم فاصله بگیرید و دوباره به هم نزدیک شوید، باز هم شاهد همان چالشهای قبلی و بلکه بدتر از قبل خواهید بود.
پیشنهاد ما، ماندن و اصلاح زندگی مشترکتان است
راهکار پیشنهادی ما به شما این است که در زندگی مشترک بمانید و با استفاده از کمکهای یک روان شناس و مشاور با تجربه، موضوعات مورد اختلاف را به صورت اولویتبندی شده و به تدریج حل و فصل کنید. نکته مهم و تاثیرگذار در بهبود رابطه شما، تقویت مهارتهای زندگی در هر دو نفر شماست؛ فراگیری مهارتهایی از قبیل خودآگاهی، همدلی، ارتباط موثر، گفتوگوی موثر، حل مسئله، تصمیمگیری و دیگر مهارتهای زندگی. تجربه نشان داده یادگیری این مهارتها در حل مشکلات بین فردی بسیار موثر و کارساز است و حتی در بین متقاضیان طلاق توافقی هم درصد زیادی بعد از فراگیری این مهارتها و تجربه یک دوره زندگی متفاوت همراه با به کارگیری مهارتهای آموخته شده، احساس زیباتری از زندگی داشته و از جدایی منصرف شدهاند. بنابراین بهتر است شما و همسرتان با ایجاد یک فرصت آموزشی در زندگی خود سعی کنید بهجای فرار از مشکلات، خود را توانمند سازید و مشکلات را برای همیشه حل کنید.