حسین پیرموذن نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان هم در این نشست با اشاره به روند…
حسین پیرموذن نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان هم در این نشست با اشاره به روند مراودات تجارت خارجی تجار و بازرگانان اظهار کرد: کشورهای اوراسیا و روسیه از جمله کشورهای هدف صادرات غیر نفتی است که در این زمینه مشکلات تجار با سازوکارهایی برطرف شده و مبادلات بانکی و تجاری بین دو طرف برقرار است.
وی با تاکید بر لزوم تسهیل فرایندهای مالی و تجاری بازرگانان و صادر کنندگان از سوی مسئولین و دستگاههای دست اندرکار افزود: اردبیل استانی کشاورزی است، روسیه از بابت فروش محصولات کشاورزی برای این استان خیلی مهم است. با تمهدیات اتخاذ شده تبادلات بانکی ایران و روسیه برقرار است و مشکل خاصی وجود ندارد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: وجود یک هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه در کنار پرداخت یک میلیارد دلار از طرف مقام معظم رهبری برای مهار آبهای مرزی پارسآباد و بیلهسوار و وجود مجموعه ای مانند کشت و صنعت در استان فرصتی ایجاد کرده که شاهد جهش تولید محصولات کشاورزی در این استان باشیم.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان در ادامه جمهوری آذربایجان را کشور مهم دیگر برای تجار و بازرگانان استان اردبیل ذکر کرد و گفت: روابط دیرینه فرهنگی مذهبی و اقتصادی و مرز طولانی بین اردبیل با جمهوری آذربایجان باعث شده این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت باشد.
پیرموذن ادامه داد: در هیچ زمانی روابط اقتصادی ایران با این کشور همسایه قطع نشده ، حتی در دوران کرونا هم تمام مرزها غیر از مرز جمهوری آذربایجان بسته شد و این نشان میدهد که روابط سنتی تجاری این ۲ کشور بسیار خوب بوده است.
وی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی دستگاه دیپلماسی برای رفع موانع پیش روی تجار و بازرگانان اظهار کرد: سالیان است استان اردبیل از بنبست بودن رنج میبرد. تنها مرزی که داریم مرز جمهوری آذربایجان است و انتظار داریم با درایتی که دارید، مشکلات استان برطرف شود.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان خواستار توسعه و تجهیز گمرک در مبادی مرز با جمهوری آذربایجان شد و گفت: بر اساس تفاهمنامههای گمرکی با روسیه و جمهوری آذربایجان اجازه ورود ۱۷۰ کانتینر از جمهوری آذربایجان به روسیه برای کانتیرهای ایرانی داده شده بود که با رایزنیهای سفیر کشورمان در آذربایجان این تعداد به ۳۷۰ کانتینر در روز افزایش یافت ولی همین تعداد هم باید افزایش یابد بویژه اینکه اغلب بار این کانتینرها محصولات کشاورزی است که بر اثر توقف از نظر کیفیت بار میکروبی و دمای صادراتی آسیب می بیند.
پیرموذن در ادامه هدف بعدی تجار و صنعتگران ایرانی را عراق دانست و افزود: در این حوزه شرایط خوب است ، بخش خصوصی در زمینه صادرات با اقلیم کردستان عراق ، بصره و بغداد خوب کار میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تراز تجاری ما بالاتر از عراق است نمیتوان بحث تعرفه ترجیحی را مطرح کرد. در دولت گذشته پیشنهاد شد بنگاههای کوچک و زودبازده از پیمان سپازی ارزی معاف شوند که این برنامه مدتی اجرا شدولی بعد از مدتی متوقف گردید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: در شرایط فعلی در کشورهایی مثل عراق افغانستان و پاکستان معاملات زیر یک میلیون دلار از پیمان سپاری ارزی معاف شود و این اقدام مشکل بسیاری ازصادر کنندگان را حل خواهد کرد.