آبدوغخیار یکی از همین ترکیبات سالم و خوشمزه است که میتوانید آن را بهانه یک دورهمی نوستالژی کنید و در سهسوت آن را آمادهکنید.
در گذشته مردم در نبود امکانات سعی میکردند کم و کاستی را با غذای خود جبرانکنند. غذاهایی که ساده و فوری آمادهمیشد، سالم بود و در تابستان حکم خنککننده و در زمستان نقش گرمکننده را داشت و آب دوغ خیار یکی از آنها بود.
طرز تهیه آب دوغ خیار
برای تهیه یک آبدوغ خیار خوشمزه خیارهای شستهشده را با پوست یا بدون پوست به دلخواه به صورت نگینی خرد کنید. سپس سبزی را خرد کنید و یک کاسه بزرگ برای سرو آبدوغ خیار انتخاب کنید برای شروع ماست پرچرب را کاملا هم بزنید تا یکدست شود. سپس آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید. خیار را نگینی خرد کنید و همراه سبزی به بقیه مواد اضافه کنید. در آخر یک لیوان دوغ نعناع و پونه به مخلوط داخل ظرف اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. میتوانید به آب دوغ خیار به انتخاب خودتان پیاز یا پیازچه و یخ هم اضافه کنید. بهتر است گردو، کشمش و گلمحمدی خشک و سیر را در ظرف جداگانهای بگذارید تا هرکسی با توجه به ذائقه خود در سرو آبدوغ خیار از آن استفادهکند.
نکته۱: میتوانید در آخر دو قاشق غذاخوری عرق کاکوتی به آبدوغ خیارتان اضافه کنید که باعث جذب بهتر غذا و جلوگیری از دلپیچه بعد از غذا میشود.
نکته۲: اگر طبعتان سرد و بلغمی است میتوانید از سیر، موسیر، گردو و زنجیل هم استفاده کنید. همچنین به جای ماست میتوانید از دوغهای طعمدار آماده یا دوغ کفیر استفادهکنید.
نکته ۳: برای درست کردن آبدوغ خیار بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش مزه استفاده کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار
ماست همزده پرچرب: ۲۰۰گرم
دوغ نعناع و پونه: نیم لیتر
خیار: ۲عدد
سبزی معطر (نعناع، تره، شوید، جعفری تازه): به میزان دلخواه
گل محمدی خشک: به میزان لازم
آب و یخ: به میزان لازم
کشمش، سیر و گردوی خردشده: به میزان دلخواه
نمک و فلفل: به میزان دلخواه