ماشین لباسشویی به یکی از وسایل ضروری و پر استفاده در خانه های تبدیل شده است.
این وسیله از قطعات و بخش های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظایفی را بر عهده دارند. یکی از این قطعات که از مهم ترین قطعات ماشین لباسشویی می باشد، موتور دستگاه است.موتور در ماشین لباسشویی همانند قلب در بدن انسان است و بدون آن دستگاه قادر به انجام هیچ کاری نخواهد بود. موتور ها دارای انواع مختلفی می باشند که با توجه به کاربردی که دارند از آن ها در ماشین های لباسشویی استفاده می شود.
انواع موتور در ماشین لباسشویی
۱ . موتور تسمه ای
از قدیمی ترین و ساده ترین نوع موتور به کار رفته در ماشین های لباسشویی، موتور تسمه ای می باشد. این موتور در هنگام کار صدای بسیار زیاد و بلندی از خود ایجاد می کنند. به همین دلیل است که امروزه نسبت به گذشته بسار کمتر از این نوع موتور استفاده می شود.این موتور علاوه بر صدای زیاد، در هنگام فعالیت خود لرزش هایی را نیز در ماشین لباسشویی ابجاد می کرد. این موتور ها ساختار و طراحی ساده ای دارند به همین خاطر قیمت آن ها کمتر از سایر موتور ها می باشد اما به دلیل معایبی که دارند ارزش خرید ندارند.
۲ .موتور دیجیتال
یکی از موتور هایی که در بسیاری از ماشین های لباسشویی از آن استفاده می شود، موتور دیجیتال می باشد. این موتور ها پس از موتور های تسمه ای تولید شدند و از آنجایی که موتور های تسمه ای به دلیل به کار رفتن تسمه در آن ها سر و صدای زیادی ایجاد می کردند، در موتور های دیجیتال دیگر خبری از تسمه نبود. این موتور در هنگام فعالیت صدا و لرزش بسیار کمتری را از خود ایجاد می کردند و همین موضوع باعث شد که رضایت بسیاری از افراد را به خود جلب کند. در موتور های دیجیتال از یک برد الکتریکی استفاده شده است که تمام فعالیت های موتور با استفاده از این برد صورت می گیرد. این برد های الکتریکی خود نیز دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام ویژگی ها و کاربرد های خاص خودشان را دارند.
علاوه بر این موتور های دیجیتال دارای ظرفیت بالایی می باشند و انرژی کمتری را در مقایسه با موتور های تسمه ای مصرف می کنند.
۳ . موتور دایرکت درایو
جدید ترین موتور های استفاده شده در ماشین های لباسشویی موتور های دایرکت درایو می باشند. در این موتور ها جریان برق به صورت مستقیم می باشد و همانند موتور های دیجیتال فعالیت آن ها استفاده از یک برد الکتریکی کنترل می شود.امروزه در اکثر ماشین های لباسشویی از این موتور استفاده می شود؛ زیرا این موتور ها برخلاف دو مورد قبلی که توضیح دادیم هیچ گونه صدا و لرزشی ایجاد نمی کنند.
این موتور ها با وجود تمام مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز می باشند. یکی از معیاب ، هزینه بالای تعمیر آن ها در هنگام خرابی می باشد. اما خوب است بدانید که خرابی و یا از کار افتادگی در این موتور ها به راحتی اتفاق نمی افتد.
۴ . موتور آسنکرون
موتور های آسنکرون دارای یک محافظ حرارتی می باشند که از آن ها در برابر حرارت و گرمای ایجاد شده در هنگام فعالیت دستگاه محافظت می کند. این موتور ها برای فعالیت خود از یک خازن استفاده می کنند. ماشین های لباسشویی که این نوع موتور در آن ها به کار رفته است دارای دو حالت دور تند و کند می باشد.
۵ . موتور یونیورسال
موتور یونیورسال از دیگر انواع موتور ماشین های لباسشویی می باشد. این موتور نیز با استفاده از یک برد الکتریکی کار می کند و راه اندازی می شود.قیمت این موتور ها در مقایسه با دیگر موتور مقداری گران تر می باشد. از این در هنگام در هنگام خرابی به پرداخت هزینه بیشتری نیاز خواهند داشت.
موتور ماشین لباسشویی همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم از مهم ترین و حساس ترین قطعات ماشین لباسشویی می باشد. از این رو این قطعه نیاز به مراقبت و نگهداری اصولی دارد تا مشکلی برای آن ایجاد نشود.اما در صورتی که موتور ماشین لباسشویی شما دچار خرابی و مشکل شد، اکیدا توصیه می کنیم که حتما از یک تعمیرکار جهت عیب یابی و تعمیر آن کمک بگیرید و خودتان در صورتی که دانش لازم را ندارید تحت هیچ شرایطی شروع به تعمیر کردن آن نکنید.
تعمیرکار ، ضمن بررسی و عیب یابی ، در صورت نیاز به خرید قطعات یدکی ماشین لباسشویی ، موتور فرسوده را با موتور نو ، جایگزین می کند .