http://didshahr.ir/259253

00:02 :: 1402/01/21

شیربرنج یکی از دسرهای خوشمزه‌ای ا‌ست که عطر آن بیشتر در مناسبت‌های مذهبی و ماه رمضان در خانه‌ها می‌پیچد و به عنوان یک غذای نذری هم شناخته‌ می‌شود.

مواد لازم برای پخت شیر برنج نذری

برنج: ۲ لیوان

شیر: ۸ لیوان

شکر: یک لیوان (اختیاری)

گلاب: نصف لیوان

خامه: نصف لیوان

کره: ۵۰ گرم

هل سبز: ۲عدد

عرق هل: یک قاشق غذاخوری

خلال بادام: به میزان لازم

وانیل : نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه پخت شیر برنج نذری

در این مطلب درباره فوت‌و‌فن‌ شیربرنج نذری نوشته‌ایم.

برنج را از شب قبل با آب و چند دانه هل خیس ‌کنید. برنج را در قابلمه مناسبی با ۳تا۵ لیوان آب (بسته به نوع برنج) روی حرارت متوسط بگذارید تا برنج شکفته‌ شود و حدود نصف لیوان از آب باقی ‌بماند. شیر را در دو مرحله به برنج اضافه و صبرکنید تا برنج به‌ طورکامل باز و مغزپخت ‌شود. حرارت را کم‌ کنید و شیربرنج را هم ‌بزنید تا ته نگیرد. حالا وقت اضافه‌کردن شکر است. شیربرنج را هم بزنید تا شکر در آن حل ‌شود. وقتی شیربرنج به غلظتی مانند شله‌زرد رسید خامه و کره، نصف قاشق چای خوری وانیل، خلال بادام، عرق هل و گلاب را بیفزایید و ۱۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش و ۵ دقیقه بعد در ظرف مدنظر سرو کنید.

نکته۱: در زمان اضافه‌ کردن شکر می‌توانید شیربرنج را مزه‌ کنید و مقدار عرق هل و شکر آن را کم ‌یا زیاد کنید.

نکته۲: در بعضی استان‌ها در زمان پخت به شیربرنج شکر اضافه ‌نمی‌کنند و بعد با مربا، شیره انگور یا عسل آن را سرو ‌می‌کنند.

نکته۳: اضافه کردن زیره به شیربرنج امری مرسوم است، اما چون طعم آن با هر سلیقه‌ای جور نیست برای پخت شیربرنج نذری توصیه نمی‌شود.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/259253

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *