شیربرنج یکی از دسرهای خوشمزهای است که عطر آن بیشتر در مناسبتهای مذهبی و ماه رمضان در خانهها میپیچد و به عنوان یک غذای نذری هم شناخته میشود.
مواد لازم برای پخت شیر برنج نذری
برنج: ۲ لیوان
شیر: ۸ لیوان
شکر: یک لیوان (اختیاری)
گلاب: نصف لیوان
خامه: نصف لیوان
کره: ۵۰ گرم
هل سبز: ۲عدد
عرق هل: یک قاشق غذاخوری
خلال بادام: به میزان لازم
وانیل : نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه پخت شیر برنج نذری
در این مطلب درباره فوتوفن شیربرنج نذری نوشتهایم.
برنج را از شب قبل با آب و چند دانه هل خیس کنید. برنج را در قابلمه مناسبی با ۳تا۵ لیوان آب (بسته به نوع برنج) روی حرارت متوسط بگذارید تا برنج شکفته شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند. شیر را در دو مرحله به برنج اضافه و صبرکنید تا برنج به طورکامل باز و مغزپخت شود. حرارت را کم کنید و شیربرنج را هم بزنید تا ته نگیرد. حالا وقت اضافهکردن شکر است. شیربرنج را هم بزنید تا شکر در آن حل شود. وقتی شیربرنج به غلظتی مانند شلهزرد رسید خامه و کره، نصف قاشق چای خوری وانیل، خلال بادام، عرق هل و گلاب را بیفزایید و ۱۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش و ۵ دقیقه بعد در ظرف مدنظر سرو کنید.
نکته۱: در زمان اضافه کردن شکر میتوانید شیربرنج را مزه کنید و مقدار عرق هل و شکر آن را کم یا زیاد کنید.
نکته۲: در بعضی استانها در زمان پخت به شیربرنج شکر اضافه نمیکنند و بعد با مربا، شیره انگور یا عسل آن را سرو میکنند.
نکته۳: اضافه کردن زیره به شیربرنج امری مرسوم است، اما چون طعم آن با هر سلیقهای جور نیست برای پخت شیربرنج نذری توصیه نمیشود.