نرم افزار ERP یکی از محصولات بسیار مهم و استراتژیک برای صنعت کشورها میباشد.
نرم افزار ERP چیست؟
برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) شامل یک طیف وسیع از فرآیندها، روشها و فعالیتهای سازمانی است. شرکتهای فعال در صنعت ERP با استفاده از متخصصین و نرم افزار خود، به تطابق با استانداردها و قوانین موجود بین فرآیندهای مالی، لجستیک و تولید، دادهها را در یک نرم افزار جامع و یکپارچه جمعآوری و ارتباطات بین این فرآیندها را بهبود میبخشند.
با آغاز استقرار سیستم ERP، فرآیندهای جاری در سازمان بهبود مییابند و تمام اطلاعات مهم در پایگاهداده ثبت میشوند. همچنین، در زمان پشتیبانی، با آنالیز دادهها و ارائه گزارشات در سطوح مختلف، سازمانها را به سمت مدیریت بهینه منابع و افزایش سودآوری هدایت میکنند. به این ترتیب، استفاده از نرم افزار ERP برای سازمانها باعث بهبود عملکرد و کاهش هزینههای اجرایی میشود.
۱۰ شرکت برتر ارائه دهنده نرم افزار ERP ایرانی:
نرم افزار ERP یکی از محصولات بسیار مهم و استراتژیک برای صنعت کشورها میباشد؛ به همین دلیل فروش این نرم افزار از سمت کشورهای خارجی به ایران مورد تحریم قرار گرفته است؛ در نتیجه، شرکتهای مانند SAP و… در ایران حضور و فعالیت رسمی ندارند. همچنین نرم افزارهای غیر بومی مطابق با ساختار و زبان ایران نمیباشد که به دلیل عدم دسترسی به منبع کد، امکان تغییر و سفارشیسازی برای نیاز شرکتهای ایرانی وجود ندارد.
برخی از شرکتها از نسخههای غیررسمی خارجی را در سازمانها پیادهسازی مینمایند. این در حالی است که مالکیت معنوی و حقوقی نرم افزار برای آنها نمیباشد، لذا در این مقاله فقط نرم افزارهای تماماً ایرانی و بومی باشند.
ترتیب شرکتها بر اساس حروف الفبا میباشد.
معیارهای بررسی شرکتهای ERP:
- قیمت و هزینه
- انعطافپذیری
- جامعیت و یکپارچهسازی
- استانداردها و قوانین
- اتوماسیون فرآیندها
- تکنولوژی، توسعهپذیری، سرعت، دقت، رابطکاربری(تحتوب یا ویندوز)
- مدیریت تولید
- کیفیت نرم افزار و خدمات
- خدمات مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم
۱)آوید سامانه رایمون
رایمون، یکی از برندهای مطرح در صنعت و اکوسیستم شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق در ایران است که نزدیک به یک دهه در زمینه ERP فعالیت دارد که تمرکز خود را بر حل مشکلات و رفع نیازهای صنایع تولیدی، به خصوص صنایع دارای خطوط تولید پیچیده، معطوف کرده است.
عموماً شرکتها، نرم افزار ERP خود را متناسب با صنعت یا ابعادی خاص طراحی مینمایند. در زمان بلوغ یا رشد، سازمانها ممکن است مجبور به تغییر نرم افزار شوند و هزینه مجددی را پرداخت کنند. از طرفی، نرم افزارهای قابل استفاده برای کسبوکارهای بزرگ، قیمت بسیار بالایی دارند و شرکتهای متوسط و کوچک امکان خریداری آنها را ندارند. نرم افزار تحتوب رایمون به گونهای طراحی شده است تا قابلیت پیادهسازی از کارگاه تا هولدینگ را دارا باشد که این امر باعث کاهش چشمگیر قیمت نرم افزار برای مشتری میشود.
سیستمهای مدیریت تولید رایمون همراه با بستههای جامع و کامل نرم افزار مالی و لجستیک، با کنترل دقیق بر تولید، موجودی انبار، ورود و خروج منابع به هر مرکز هزینه، از دقیقترین نرم افزارهای بهای تمام شده برخوردار است که از مهمترین دغدغههای مدیران ارشد سازمان، بهویژه مدیران مالی، مطرح میشوند. از مزایای نرم افزار رایمون میتوان به قیمت بسیار مناسب، جامعیت و یکپارچگی بالا، خدمات پشتیبانی قوی، امکانات و کیفیت بالا، رابط کاربری زیبا و آسان، انعطافپذیری بسیار بالا، فرمساز و گزارشساز قوی، سفارشیسازی، و اتوماسیون صنعتی، اشاره نمود.
سایت: https://raymoncompany.com
۲) برهان سیستم
برهان سیستم پاسارگاد با اعضای تیمی متخصص در حوزه مالی و نرم افزاری در سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را با ارائه نرم افزار مالی و مدیریتی آغاز کرد و در طی زمان با تولید ماژولهای دیگر، نرم افزار خود را گسترش و توسعه داده است. این نرم افزار با استفاده از تکنولوژی پنج لایه مایکروسافت و با ذخیره تمامی اطلاعات در بانک اطلاعاتی SQL زیرساخت مناسبی برای ارائه خدمات به مشتریان خود فراهم کرده است.
بین مزایای این نرم افزار میتوان به خروجی به فرمت اکسل در گزارشها، ورود و خروج اکسل در سند حسابداری، چهار وضعیت یادداشت در سند حسابداری، امکان ضمیمه کردن فایل در اسناد، دستهبندی حسابها به دائمی و موقت برای انجام عملیات پایان سال در قسمت گروه حسابها و غیره اشاره کرد.
ویژگیهای این نرم افزار شامل محیط ساده و منعطف، مدلهای محاسباتی، دسترسی به لایههای عملیاتی و توان گزارشگیری متعدد است که برای مدیران و کاربران مالی بسیار کاربردی است.
سایت: borhansys.com
۳) تیمیار
تیمیار، در بازه زمانی ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳، با نام سافت سیستم کیش فعالیت خود را آغاز کرده و با تحقیق و تولید نرم افزار تحتوب کسبوکار، به بازار وارد شد. در بازه ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴، با سرمایهگذاری بسیار بر روی برندینگ، تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد و شرکت در نمایشگاهها، پس از اخذ مجوزات، نرم افزار اولیه خود را تجاریسازی و به فروش رساند. در سال ۱۳۹۵، با تغییرات کلی در ظاهر و رابط کاربری، نسخه دوم را عرضه کرد و در سال ۱۳۹۷ با مهاجرت از Firebird به MySQL، نسخه سوم را رونمایی کرد.
در سال ۱۳۹۸ با بازطراحی سایت و سرمایهگذاری در دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات اینترنتی، به جایگاه قویتری در بازار دست یافت. در سال ۱۴۰۰ با ارائه نسخه چهارم، گستره فعالیت و خدمات خود را افزایش داد و در حال حاضر، در حال بازنگری مجدد UI و UX نرم افزار خود برای افزایش سهولت کاربری میباشد.
ویژگیهای نرم افزار این شرکت شامل امکان دریافت گزارشات حاشیه سود خالص و ناخالص، بررسی جریان نقدینگی، بازدهی سرمایه، وضعیت هزینه و درآمد، تعریف دورههای مالی و سرفصل حسابها، امکان کنترل و نظارت روی تراکنشهای مالی، بررسی لحظهای انواع گزارشات سود و زیان و … میباشد.
سایت: teamyar.com
۴) داده پردازی آرین سیستم
آرین سیستم، شرکتی است که در سال ۱۳۸۳ توسط تیمی از متخصصین تحلیل نرم افزار و حسابداری تأسیس شد. این شرکت با توجه به نیاز مشتریان، نرم افزارهای مدیریت یکپارچه و حسابداری آرین سیستم را توسعه داده است. در اوایل فعالیت خود، محصولی منعطف و یکپارچه به نام ArianMIS را طراحی و تولید کرده است.
نرم افزار تحت ویندوز آرین سیستم شامل ماژولهای متنوعی میباشد و این شرکت همچنین نرم افزارهای ابری در حوزههای مالی، بازرگانی، منابع انسانی و اداری را نیز در بسته محصولات خود قرار داده است.
شرکت مبنا داده آرین سیستم در سال ۱۳۸۷ به منظور توسعه شبکه تولید و فروش نرم افزار آرین سیستم تأسیس شده است و در سال ۱۳۹۴، توسعه نرم افزارهای نسل سوم را در دستور کار خود قرار داده است.
سایت: ariansystem.net
۵) رایورز
با تأسیس شرکت رایورز و تشکیل واحد تولید نرم افزار در سال ۱۳۶۸، با تولید سیستمهای ثبت و پیگیری مکاتبات، سیستم حقوقدستمزد در سال ۱۳۶۹ و تشکیل تیم پشتیبانی، فروش و تولید نرم افزار حسابداری در سال ۱۳۷۰، این شرکت وارد بازار شد. در سال ۱۳۷۶ با تولید ۸ نرم افزار دیگر، محصولات خود را تکمیل کرد و با گسترش نمایندگی و حضور در نمایشگاهها، به توسعه محصولات خود پرداخت.
رایورز از زمان شروع فعالیت خود تا کنون چهار نسل محصول را به بازار عرضه کرده است. رویکرد اول و دوم آن بر تکنولوژیهای مورد استفاده در تولید محصولات MIS و ERP بوده است که در ابتدا بر زیرساخت کاملاً بومی و دستساز متکی بود. این مسیر در اواخر دهه ۷۰ با اتخاذ رویکرد تولید محصولات مبتنی بر زیرساخت استاندارد ویندوز ادامه یافت و سپس به محصولات وب ارتقاء یافت.
یکی از ویژگیهای بارز رایورز، سیستم گزارش ساز پویا آن است که امکان تهیه گزارشات متنوع را از طریق رابط کاربری به افراد میدهد.
سایت: rayvarz.com
۶)شماران سیستم
موسسه خدمات حسابداری شماران در سال ۱۳۶۳ به منظور ارائه خدمات مشاوره مالی شروع به کار کرد. سپس در سال ۱۳۷۳ با اخذ مجوزات لازم، شرکت شماران سیستم تأسیس شد و در زمینه طراحی، تولید و پیادهسازی نرم افزارهای مالی، اداری، بازرگانی فعالیت خود را آغاز کرد.
در سال ۱۳۸۸، راهبران شماران سیستم با هدف ارائه خدمات پس از فروش تأسیس شدند و با تغییر استراتژی، خدمات خود را توسعه دادند و از چارچوب شرکت راهبران خارج شدند و به شبکهای از نمایندگان خدمات پس از فروش تحت نظارت شرکت راهبران سپرده شدند.
در سال ۱۳۹۴، شرکت آتیه شماران برای یکپارچهسازی سیاستها و استراتژیهای مدیریتی با هدف هدایت، مدیریت و تبیین خطمشی و تدوین استراتژی عرضه محصولات و خدمات شرکتهای گروه شماران تأسیس شد.
از مهمترین ویژگیهای شرکت شماران، تجربه و تعداد ماژولهای نرم افزار تحت ویندوز آن است.
سایت: shomaran.com
۷) همکاران سیستم
همکاران سیستم در سال ۱۳۶۶، توسط جمع سه نفره، کار خود را آغاز کرد و فعالیت خود را در سال ۱۳۶۸ با سیستمهای تحت DOS شروع و در سال ۱۳۷۳، اقدام به تأسیس پناههای استانی نمود.
سال ۱۳۷۸، شرکتِ اطلاعات مدیریت را تاسیس و در سال ۱۳۸۰، سیستم یکپارچه اطلاعات مدیریت تحت ویندوز خود را به بازار عرضه کرد.
در سال ۱۳۸۷، تولید سیستمهای تحتوب ERP را آغاز و همزمان شرکت سپیدار سیستم آسیا را تاسیس کرد. همچنین سال ۱۳۸۹ نرم افزار سپیدار، سال ۱۳۹۰ راهکاران، سال ۱۳۹۲ دشت و سال ۱۳۹۵ راهکار ابری خود را عرضه نمود.
همکاران سیستم یکی از بزرگترین و قدیمیترین شرکتهای نرم افزاری است و محصولات گوناگونی برای کسبوکارها در اندازههای مختلف (شرکتها و سازمانهای بزرگ، متوسط و کوچک) تولید نموده که به شرح زیر میباشد:
- سپیدار مناسب کسبوکارهای کوچک
- دشت مناسب فروشگاهها
- راهکاران ابری مناسب کسبوکارهای متوسط و غیرتولیدی
- راهکاران مناسب کسبوکارهای بزرگ
سایت: systemgroup.net